Mamy przepis na najlepsze ciasteczka pod słońcem. Potrzebujesz tylko jednego, dodatkowego składnika
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, zatem przepis na ciasteczka na pewno się przyda. Dla tych, którzy do ostatniej chwili nie mieli pomysłu na świąteczne słodkości, mamy szybką receptę na wyśmienite łakocie. Minimum czasu i maksimum przyjemności z zaledwie kilku składników.
Ciasteczka to ulubiona przekąska nie tylko dzieci, ale również dorosłych. Każdy z nas ma w sobie małego łasucha, który czasem lubi schrupać coś słodkiego. Na takie momenty, mamy idealny przepis na ciasteczka najlepsze pod słońcem. Potrzebujesz tylko jednego, dodatkowego składnika, żeby rozpieścić każde podniebienie.
Przepis na najlepsze ciasteczka pod słońcem
Aby zrobić te banalnie proste ciasteczka, potrzebujesz kilku składników. Większość z nich masz pewnie już w swojej kuchni. Sekretem jest budyń waniliowy.
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej typ 450
- 2 opakowania budyniu waniliowego, albo śmietankowego
- 6 łyżek cukru pudru
- 1 kostka masła
- 2 jajka
- kilka kropel olejku waniliowego
- Uroda Ireny Karel onieśmielała miliony mężczyzn. Wiemy, jak dziś wygląda polska Brigitte Bardot
- Niewyobrażalny dramat gwiazdora TVN, TVP i Polsatu. Syn umarł na jego rękach, przegrał z ciężką chorobą
- Pielęgniarka wychodziła na dyżur. Za wycieraczką samochodu był list, po przeczytaniu odebrało jej mowę
Jak zrobić ciasteczka?
Aby zrobić ciasteczka, musisz przygotować dużą miskę. Następnie postępuj według instrukcji krok po kroku.
- W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki – mąke, budyń, cukier puder.
- Zimne masło pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do miski z suchymi składnikami.
- Dodaj całe jajko i kilka kropel olejku waniliowego – on również nada niepowtarzalnego aromatu twoim wypiekom.
- Następnie energicznymi ruchami zagnieć dokładnie ciasto. Konsystencja powinna być dość twarda i zwarta.
- Następnie rozwałkuj ciasto na blacie i wytnij za pomocą foremek dowolne kształty. Możesz również użyć zwykłej szklanki i wyciąć kółka.
- W międzyczasie nastaw piekarnik na 180 stopni.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj na niej ciasteczka.
- Jak piekarnik będzie już nagrzany, piecz je przez 15 minut, aż się zarumienią.
Po upieczeniu możesz ciasteczka przyozdobić lukrem, albo posypań cukrem pudrem. Dla miłośników kreatywnych rozwiązań polecamy ciasteczka z dżemem, wystarczy jedną stronę posmarować ulubionym dżemem i przełożyć drugim ciasteczkiem. Bardzo smaczne są też w wersji sauté.
Smacznego!
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Mamy przepis na wyśmienite, kruche ciasteczka.
Zrobisz je w zaledwie kilka minut.
Ciasteczka będą idealnym dodatkiem do porannej kawy.
ZOBACZ TEŻ:
- Eksperci nie mają wątpliwości. Po koronawirusie nadejdzie kolejny kryzys
- Czy możesz na święta jechać do rodziny? Wszystko jasne, nie ma wątpliwości
- Kotlety schabowe w odmienionym wydaniu. Wystarczy zmienić jeden składnik, są przepyszne i zdrowsze
- Cane corso zobaczył, jak jego pan przewraca się i nie rusza. Reakcja zwierzęcia wywołuje łzy, niesamowite
- Pamiętacie Adasia Niezgódkę z „Akademii Pana Kleksa”? Nie uwierzycie, kim dziś jest i jak wygląda
- Dzieci płakały, widząc, co policja robi z tatą, który zabrał je na spacer. Nagranie pojawiło się w sieci
Źródło: haps.p