Nie wiesz co zrobić z warzywami po gotowaniu rosołu? Nie wyrzucaj ich, możesz zmienić je w coś pysznego
Rosół to bez wątpienia król polskich zup. Nie bez powodu jest obowiązkową pozycją niedzielnego menu w domu przeciętnego Polaka. Czy po gotowaniu nie wiesz co zrobić z warzywami po gotowaniu rosołu? Pod żadnym pozorem ich nie wyrzucaj! Wystarczy chwila, by zamienić je w wykwintne danie, które skradnie nie tylko twoje serce, ale również kubki smakowe!
Rosół to wywar, którego przygotowywanie przekazywane jest z pokolenia na pokolenia. Ile rodzin, tyle różnych przepisów na jego prawidłowe wykonanie. Kluczem do sukcesu jest oczywiście czas, jaki nasza potrawa spędzi na ogniu. Gotowany z sercem i starannością, odwdzięczy się nie tylko pokaźnymi oczkami pływającymi na jego wierzchu, ale również całą masą witamin, za które podziękuje ci zdrowie i uroda. Okazuje się, że warzywa, które pozostają po jego przyrządzeniu, możesz wykorzystać.
Rosół to król wśród zup
Rosół to jedna z tych potraw, bez których niedziela mogłaby nie istnieć. Rozgrzewający i sycący idealnie sprawdzi się zimą jako naturalny sposób walki z przeziębieniem i osłabieniem organizmu.
Niepodważalne jest, że zupa ta nie należy do ulubionych dań osób niecierpliwych. Jej przygotowywanie wymaga czasu i nie bez przyczyny niekiedy nazywane jest prawdziwą sztuką.
Zastanawiałaś się kiedyś, co zrobić z masą warzyw, która pozostaje po jego gotowaniu? W kuchni stawiasz na intensywny smak i szybkie rozwiązania? Świetnie się składa.
Gwarantujemy, że przepis, który pojawił się na stronie aniagotuje.pl skradnie twoje serce. Tym prostym sposobem raz na zawsze zapomnisz o marnowaniu i wyrzucaniu jedzenia.
- Znaki zodiaku kobiet, na których widok faceci szaleją. Są zjawiskowo piękne i czarujące
- Z ostatniej chwili: nowe wytyczne dla żłobków i przedszkoli. Ważne zmiany, trzeba wiedzieć
- Nie żyje aktor znany z ”Na dobre i na złe”, ”U pana Boga w ogródku” i wielu innych. Wiadomość przekazał ZASP
Jak wykorzystać warzywa z rosołu?
Nie wiesz co zrobić z warzywami po gotowaniu rosołu? Na stronie internetowej aniagotuje.pl pojawił się przepis na kotlety z warzyw z rosołu. Pomysł ten zupełnie skradł kulinarne serca miłośników gotowania. Najwyższa pora, abyś i ty dołączyła do grona szczęśliwców, którzy mieli okazję je przetestować.
Składniki:
- 2 szklanki posiekanych warzyw z rosołu,
- 1 jajko,
- 0,5 łyżeczki soli,
- 0,5 łyżeczki pieprzu,
- 5 łyżek bułki tartej,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- garść świeżych ziół: oregano, bazylia, szczypior, kolendra oraz lubczyk.
Przygotowanie:
- Warzywa zetrzyj na tarce lub ugnieć widelcem.
- Do miski z przestudzonymi warzywami dodaj jajko, sól, pieprz, bułkę tartą, mąkę, jogurt oraz drobno posiekane zioła.
- Całość dokładnie wymieszaj.
- Na nagrzaną patelnię wlej olej.
- Z masy uformuj kule wielkości orzecha włoskiego i ułóż na patelni.
- Każdą delikatnie spłaszcz palcami.
- Smaż na rumiano z obydwu stron.
Przygotowanie kotlecików zajmuje zaledwie 25 minut, a smak jeszcze na długo pozostanie w twojej pamięci!
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Rosół to król polskich zup.
Warzywa po jego gotowaniu możesz wykorzystać.
Kotlety warzywne skradną twoje serce!
ZOBACZ TAKŻE W NASZYCH SERWISACH:
- Zaraz się zacznie, Jackowski nie ma wątpliwości. Jasnowidz widzi ogromną zmianę na ulicach
- Wyrzucili psa z 8. piętra, niestety zginął. Grozi im do 5 lat więzienia, odpowiednia kara?
- Minister zdrowia przekazał smutną wiadomość dla wielu rodzin. Chodzi o ferie
- Rzeczniczka ofiary o Dominicu z ”Top model”: ”podpisali się swoimi imionami na jej ciele, gdy dziewczyna była nieprzytomna”
- Weszła do łazienki, gdy był w niej mąż i zamarła. Natychmiast kazała mu się wynosić z domu
- Już wiadomo, kto napadł na azyl 16-letniego Nikodema. Nieletni sprawca wymordował wszystkie zwierzęta
- Adam Małysz mieszka w prawdziwym pałacu. Dom za miliony złotych, pławi się w luksusach
Źródło: aniagotuje.pl