Włóż jajka do słoika i dodaj 3 składniki. Jeszcze nigdy nie jadłaś ich w najlepszym wydaniu
Jajka można przygotować na milion sposobów. Na twardo, na miękko, gotowane, smażone, jednak nasz przepis jest całkowicie innowacyjny. Jeżeli spróbujesz go raz, na pewno do niego wrócisz i to szybko.
Jajka to idealna opcja nie tylko na Wielkanoc. Mimo tego, że już po świętach mamy nadzieję, że jeszcze nie macie ich dość. Z pewnością jeszcze nigdy nie jedliście jajek w takim wydaniu. Potrzeba tylko 3 składników, aby stworzyć istne niebo w gębie!
Jajka ze słoika
Czy jadłeś kiedykolwiek marynowane jajka? Jeżeli nie, to czas na wypróbowanie nowego smaku. Ten przepis z pewnością przypadnie ci do gustu. Aby go wykonać, potrzebujesz kilku dodatkowych składników i litrowy słoik.
Składniki:
- około 5 – 7 jajek
- liście laurowe
- ziele angielskie
- zalewa: 2,5 szklanki wody, 0,5 szklanki octu balsamicznego, 0,5 szklanki cukru, 1 łyżka soli
- Polki oszalały na punkcie „magicznego” mydła. Jest już w Biedronce i to w kilkakrotnie niższej, powalającej cenie
- Jest oficjalne stanowisko Szumowskiego ws. wyborów 2020. Polacy będą wściekli
- Łukasz Szumowski zmieni stanowisko? Jest pomysł podniesienia go do wyższej rangi, wiemy do jakiej
Przepis na marynowane jajka
Aby zrobić marynowane jajka, postępuj według instrukcji poniżej, opisanej krok po kroku.
- Ugotuj jajka na twardo i obierz ze skorupki.
- W międzyczasie przygotuj zalewę, wystarczy zagotować podane składniki.
- Jajka włóż do słoika i dodaj przyprawy.
- Jak zalewa trochę ostygnie, wlej ją do słoika z jajkami.
- Kiedy całość będzie już zimna, zakręć słoik i włóż do lodówki.
- Jajka najlepiej smakują po 2/3 dniach.
Przepis jest prosty i szybki w wykonaniu. Marynowane jajka świetnie sprawdzą się w okresie wiosenno-letnim jako zakąska. Idealnie pasują do potraw z grilla. Można również użyć ich jako dodatek do sałatek. Jajka w takim wydaniu z pewnością zachwycą wszystkich gości.
Nie musisz za każdym razem jeść smażonych lub po prostu gotowanych jajek. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, że jajko nie jedno ma oblicze.
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Jeżeli masz dość klasycznych jajek, wyprobuj nasz innowacyjny przepis.
Z pewnością nie jadłeś ich w takim wydaniu.
Będziesz zachwycony ich wyjątkowym smakiem.
ZOBACZ TEŻ:
- Służby pilnie poszukują klientów Lidla. Robiłeś wtedy zakupy? Natychmiast zgłoś się do sanepidu
- Kraj, w którym sytuacja jest najgorsza. Wcale nie USA czy Włochy, wielu będzie zaskoczonych
- Anna Mucha i Kuba Wojewódzki znowu razem? Mamy ich wspólne zdjęcie, powstało w domu gwiazdora
- Owczarek niemiecki zawołał właściciela i domagał się jedzenia. Komiczne wideo podbija sieć
- Wracają obowiązkowe szczepienia dzieci. Podano dokładny termin, rodzice muszą być przygotowani
- Biedronkę dziś w nocy czeka oblężenie. Właśnie ogłoszono ofertę, jakiej jeszcze nie było
Źródło: youtube.com, mojetworyprzetwory.blogspot.com