Chleb obsmażany w jajku. Proste i pyszne danie z dzieciństwa
5 lutego 2020
Autor tekstu:
Marta Kulik
Chleb obsmażany w jajku to jedno z dań, które przygotowywały nam nasze babcie. Było proste i szybkie, ale jego smak był wyjątkowy. Mimo że w niektórych domach do dziś serwuje się taki przysmak, to wielu z nas od lat nie jadło chleba w jajku.
Jak robi się taki chleb? Mimo że to mało skomplikowana potrawa, to sposobów na jej przygotowanie jest kilka. Niektórzy do jajka dodają mleko, a inni mąkę. Gotowy chleb jest zajadany ze smakiem z keczupem lub z majonezem. A wy, jaką wersję lubicie najbardziej?
ZOBACZ TEŻ:
- Objawy nowotworu dróg żółciowych. Łatwo je przeoczyć
- Biedronka oszukała wszystkich? Przed chwilą policja pilnie wkroczyła do sklepu, Polacy będą wściekli
- Mięso z „wkładką higieniczną” na dnie? Już nigdy więcej go nie kupisz, gdy poznasz prawdę
- Mama włożyła najmłodsza córeczkę do piekarnika i włączyła go. Do sieci wyciekły zdjęcia
- Syn Olgi Tokarczuk. Kim jest Zbyszko Fingas? Ma 34 lata i niecodzienny zawód
- Niezwykła Nel z „W pustyni i w puszczy” została dziewczyną do towarzystwa. Miał być wielki powrót, a jest skandal