Jeden składnik zmieni smak twojej jajecznicy. Każdy ma go w domu, kosztuje grosze
Jajecznica to jedno z ulubionych śniadań Polaków. Nie ma w tym nic dziwnego. Oprócz tego, że niezwykle szybka w przygotowaniu za każdym razem może smakować zupełnie inaczej. To właśnie dlatego jest w stanie zadowolić nawet najbardziej kapryśnych smakoszy i miłośników jedzenia. Jak zrobić jajecznicę? Jeden składnik zupełnie odmieni jej smak. Każdy ma go w swoim domu i kosztuje grosze.
Jajka są nie tylko niskokaloryczne, ale posiadają też pokaźną liczbę witamin i minerałów, które mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie, wygląd skóry i ogólne samopoczucie. Najczęściej produkt ten na stołach Polaków pojawia się w wersji klasycznej jajecznicy, która uznawana jest za królową śniadań. Z boczkiem, szczypiorkiem, a może pomidorkami? Wybór należy tylko do ciebie. Okazuje się, że wystarczy dodać jeden składnik, który zmieni smak jajecznicy. Twoje kubki smakowe będą ci za niego dozgonnie wdzięczne.
Jajecznica: jak zrobić jajecznicę?
Jajka to jeden z tych produktów, które w trakcie zakupowego szaleństwa obowiązkowo lądują w naszych koszach. Od lat uznawane są za prawdziwą bombę witaminowo-minerałową. Najszybsze śniadanie świata? To oczywiście jajka na patelni, które potocznie nazywamy jajecznicą. Ilu fanów tej prostej, a jakże wykwintnej potrawy, tyle sposobów na jej przygotowanie.
Niektórzy z nas lubują się w mocno ściętych jajkach, inni preferują z kolei jej płynną i rzadką wersję. Bez względu na to, którą opcję wybierzemy, doskonale smakują z solą i pieprzem. Świeże zioła i warzywa wydobędą z niej głębię smaku, a boczek lub szynka delikatnie go podkręcą i urozmaicą.
- Wnuk Lecha Wałęsy. Do sieci trafiło zdjęcie małego Karola Wałęsy
- Ogromnie smutna wiadomość obiegła media. Śmierć była nagła, nikt nie mógł przewidzieć najgorszego, nie żyje Wojciech Potocki
- Dostała udaru po wizycie u fryzjera. Przyczyna okazała się porażająca
- Jajka rozbij w miseczce, dodaj musztardę i dokładnie roztrzep.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj cebulkę, chwilę podsmaż i wylej jajka.
- W momencie, gdy jajka pozostają delikatnie ścięte, są kremowe, wilgotne i pyszne.
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Jajecznica to jedno z ulubionych śniadań Polaków.
Ile miłośników, tyle sposobów na jej przygotowanie.
Łyżeczka musztardy zupełnie zmieni jej smak.
ZOBACZ TEŻ:
- Chłopiec chory na niezwykle rzadką chorobę nie chce żyć. Wszystko przez rówieśników, którzy go wyśmiewają
- Specjalny apel WHO do turystów. Każdy powinien się zastosować
- Nie żyje kultowa aktorka. Zagrała w ponad 100 filmach, zaczynała jako dziecko
- Ogłoszenie o sprzedaży auta wywołało poruszenie. Wszystko przez jedno zdanie
- Zrobiła selfie, którego ludzie jej nie wybaczą. Pewien ”szczegół” zwala z nóg
- Bajecznie prosty sposób na gotowanie ziemniaków 4 razy szybciej. Ugotujesz nawet w 5 minut
Źródło: gurbacka.pl