DomekIOgrodek.pl Kuchnia Kotlety z grzybami. Przepis tak nieziemski, że twoja rodzina będzie się ich domagać codziennie
pixabay.com/ TonyZhu

Kotlety z grzybami. Przepis tak nieziemski, że twoja rodzina będzie się ich domagać codziennie

13 lutego 2020

Kotlety z grzybami to danie, które pokocha twoja rodzina i przyjaciele. Jeśli znów usłyszysz prośby o kotlety, przygotuj mięsne danie według nowego przepisu. Przez wielość składników odczarowujemy mięsne dania i próbujemy nowych smaków. I niech nie zrazi cię marudzenie, że ktoś nie lubi grzybów, w tym przypadku smakują inaczej niż zwykle!

Kotlety z grzybami to danie, które pokochają fani grzybów, mięsa i… ziemniaków. Dlatego zamiast dodatków w postaci klasycznych ziemniaków pomyśl o ulubionej surówce. To w zupełności wystarczy, żeby dopełnić to danie.

Kotlety z grzybami – przepis

Jak w każdym przypadku, gdy gotujemy, pamiętaj, żeby składniki były dobrej jakości, pomoże to otrzymać maksymalnie dobry efekt i zachwyt naszych gości.

Składniki:

  • 400-500 g wieprzowiny
  • 200-300 g pieczarek
  • 100-150 g twardego sera
  • cebula
  • koper
  • sól i pieprz

Składniki na panierkę:

  • 2-4 ziemniaki
  • 1 jajo
  • mąka
  • olej do smażenia
  1. Polka miała wynająć płatnego zabójcę za 16 tys. złotych, żeby zabić byłego męża. Plan był prosty
  2. Zostawiła półtoraroczne dziecko z pijaną babcią. Kobieta poszła na imprezę i zażyła narkotyki

Jak przygotować kotlety z grzybami?

Zacznijmy od obierania grzybów i pokrojenia ich w dość cienkie paseczki. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni . Ser ścieramy na tarce i siekamy koper. Mieszamy te składniki, dodając sól i pieprz do smaku.

Wieprzowinę lub pierś z kurczaka, jeśli wolisz, ubijamy na kotlety. Mięso solimy i pieprzymy wedle uznania. Na każdym plastrze mięsa kładziemy łyżkę nadzienia. Następnie zawijamy kotlet na kształt koperty.

Ziemniaki obierz, a później zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Przygotuj dwie miseczki. Jedną z jajkiem, drugą z mąką.

Następnie złożone w kopertę kotlety, z nadzieniem w środku, zamocz w jajku, mące i startych ziemniakach. Tak przygotowanego kotleta smaż w oleju na złoto. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 stopni, i piecz kotlety przez 15 minut.

To danie na pewno wejdzie do stałego domowego menu. Nie szkodzi, jeśli często jemy to samo, ważne, żeby przygotowywać znane nam dania w innowacyjny sposób.

ZOBACZ ZDJĘCIA:

kotlety z grzybami

Kotlety inne niż wszystkie pokocha Twoja rodzina.

kotlety z grzybami

Niektórzy wolą używać czerwonej cebuli, jest zdecydowanie delikatniejsza w smaku i nie zdominuje kotletów.

kotlety z grzybami

Nadzienie wewnątrz powinno być płynne od roztopionego sera.

ZOBACZ TEŻ:

  1. Przepis na domową pizzę. Trik na genialne ciasto, smak jak z najlepszej włoskiej pizzerii
  2. Radosław Majdan zdradził szczegóły porodu żony. Większość par nie ujawnia tak wiele
  3. Iwona Pavlović została blondynką. Na najnowszym zdjęciu nie przypomina siebie

Źródło: planetalife.com

Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Kwaterkiewicz None
Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@domekiogrodek.pl
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy