DomekIOgrodek.pl Porady domowe Makaron z patelni. Gotowanie pasty od dziś będzie dla ciebie o wiele łatwiejsze, prosty trick
Fot. unsplash.com/ MOR SHANI

Makaron z patelni. Gotowanie pasty od dziś będzie dla ciebie o wiele łatwiejsze, prosty trick

27 kwietnia 2020
Autor tekstu: Kinga Majewska

Makaron to jedno z najbardziej lubianych dań na świecie. Jest prosty, sycący i można go przyrządzać na tysiące sposobów. Przestawimy wam przepis na makaron z patelni, które na zawsze zmieni wasze obiady.

Makaron, choć jest głównym składnikiem kuchni włoskiej, w Polsce też gra pierwsze skrzypce. Nasz naród pokochał dania przygotowane z makaronu. Kombinacje niemalże nie mają końca i można przyrządzić je na milion sposobów.

Dania z makaronu

Wielu młodych ludzi odchodzi od przygotowywania tradycyjnych polskich dań. Stawia bowiem na makaron. Najczęściej przyrządzane jest spaghetti bolognese. Znajdą się jednak entuzjaści bardziej ekskluzywnych kombinacji. Makaron aglio olio wyśmienicie smakuje z krewetkami duszonymi w winie czy owocami morza.

Starsze pokolenia najczęściej wykorzystują ten produkt bardziej tradycyjnie – do rosołu lub zupy pomidorowej i choć zwolennicy ryżu pewnie by się oburzyli, taka jest prawda. Mamy lub babcie sporządzają także sałatki na bazie makaronu. Niektórzy dodają do nich nawet paluszki rybne i por , a następnie spożywają z sosem czosnkowym. Zaskoczeni?

  1. Nie żyje kultowy polski aktor. Uwielbialiśmy go za rolę w „Misiu”
  2. Nikt nie spodziewał się takiej decyzji. Od dzisiaj obowiązują kolejne zakazy
  3. Nigdy nie róbcie z nimi dwóch rzeczy. Wystarczy chwila nieuwagi, a konwalie mogą zabić

Makaron z patelni

Sposobów na przygotowanie makaronu jest dużo. Jedni lubią ugotowany całkowicie, inni al dente. Bywa jednak tak, że zapominamy wyjąć produkt na czas i nie nadaje się on do zjedzenia. Posklejanej pulpy, nie da się już rozdzielić.

Znamy trick, który pozwoli Ci zaoszczędzić czas i sprawi, że makaron wyjdzie za każdym razem!

Zanim zaczniesz przygotowywać sos do swojego obiadu, na patelnie wlej wodę, a następnie dodaj makaron . Poczekaj ,aż się ugotuje.

Resztka płynu, która zostanie, będzie stanowiła perfekcyjną bazę pod Twój sos, a ty b ędziesz mieć pewność, że makaron się nie przegotuje.

ZOBACZ ZDJĘCIA:

makaron

Makaron przygotowany na patelni, smakuje lepiej

ZOBACZ TEŻ:

  1. Przechodzień znalazł ciało przykryte liśćmi, sprawa jest poważna. Akcja policji, ściągnięto nawet komendanta
  2. Smutny skutek otwarcia szlaków w Polsce. Zdjęcia mówią wszystko
  3. Miasto jest zupełnie wolne od pandemii. Wciąż nie zanotowano tam nawet jednego przypadku
  4. Kotlety ze szpinaku? Może brzmieć dziwnie, ale rozpływają się w ustach. Zrobisz je w kilka chwil
  5. Minister Zdrowia powiedział, jaka jest skuteczność testów na koronawirusa. Nie wszyscy będą zadowoleni
  6. Właśnie opublikowano nowe rozporządzenie dot. epidemii. Co z ruchem granicznym?
Obserwuj nas w
autor
Kinga Majewska None
Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@domekiogrodek.pl
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy