Świetny patent na naleśniki. Jeden trik ułatwi ci życie, już nigdy nie zrobisz ich inaczej
Naleśniki to jedna z tych potraw, którą uwielbiają wszyscy bez względu na wiek, płeć czy preferencje kulinarne. Ich uniwersalny smak sprawia, że na naszych talerzach mogą lądować zarówno w wytrawnej, jak i słodkiej, deserowej wersji. Jeden trik w trakcie ich przygotowania ułatwi ci życie. Jesteśmy przekonani, że już nigdy nie wrócisz do starego sposobu.
Czy są wśród nas osoby, które nie przepadają za zawiniętym w rulonik ciastem? Tak właśnie myślałyśmy. Nie bez przyczyny w Polskich domach podawane są zarówno na śniadania, jak i obiady czy kolacje. Na słodko, słono, a może pół na pół? Wybór należy tylko i wyłącznie do ciebie. Bez względu na to, którą opcję wybierzesz, powinnaś poznać jeden genialny trik, który będzie zbawienny w trakcie kulinarnego szaleństwa.
Naleśniki: jedno z ulubionych dań
Naleśniki to coś więcej niż zwykłe danie mączne smażone na patelni. Ile rodzin, tyle sposobów na przygotowanie swoich ulubieńców, które będą rozpływać się w ustach oraz rozpieszczać żołądki i kubki smakowe. Ze szpinakiem, amerykańskie, a może z serem? Niepodważalne jest, że bez względu na to, którą wersję wybierzemy, są niezwykle łatwe w przygotowaniu, a ich smak dosłownie powala na kolana.
Masz problem z przygotowaniem odpowiedniej ilości ciasta? Za każdym razem zrobisz go za dużo lub za mało? Nie martw się. To problem, z którym zmaga się większość z nas. Okazuje się, że istnieje jeden prosty patent, który diametralnie odmienia życie. Nic dziwnego, że od momentu, gdy tylko pojawił się na youtubowym koncie Handimania zbiera same laury.
- Poruszające przemówienie Antka na pogrzebie Pawła Królikowskiego. Jego słowa na długo zapadną w naszej pamięci
- Uwielbiana aktorka zrobiła niemożliwą rzecz na pogrzebie Królikowskiego. Nigdy nie widzieliśmy takiego zachowania
- Chłopiec za karę musiał stać w kącie. Nagle jego pies zrobił najbardziej wzruszającą rzecz
Naleśniki: Jak zrobić odpowiednią ilość ciasta?
Składniki:
- szklanka mąki,
- 2 łyżki cukru,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- 2 łyżki oleju,
- 1 jajko,
- szklanka mleka,
- butelka po wodzie mineralnej,
- lejek
Przygotowanie:
- Przygotuj butelkę po wodzie mineralnej i lejek.
- Za pomocą lejka umieść w butelce wszystkie składniki. Najpierw suche, potem płynne.
- Zakręć butelkę i energicznie potrząśnij.
- Na patelnię wylewaj ciasto bezpośrednio z butelki.
- Mieszankę możesz przygotować wieczorem, a rano przygotowanie naleśników zajmie ci zaledwie chwilę.
ZOBACZ ZDJĘCIE I NAGRANIE:
Naleśniki to jedno z naszych ulubionych dań.
Prosty trik, który zaoszczędzi twój czas.
ZOBACZ TEŻ:
- Operacja na otwartym sercu, poważny stan. Niepokojące doniesienia o Tomaszu Stockingerze
- Pociąg w Warszawie pilnie zatrzymany. Nieoficjalnie: mogło chodzić o zakażenie chorobą, na miejscu służby
- Antek Królikowski tuż po śmierci taty dostał wiadomość od Julii Wieniawy. Gwiazda nie mogła postąpić inaczej
- Dagmara Kaźmierska pęka z dumy. Jej 18-letni syn podjął życiową decyzję
- Zdjęcia domu Kasi Cichopek w sieci. Wnętrza zwalają z nóg, jest luksusowo
- Wbiła łodygę róży w ziemniaka i posadziła. Oniemiała widząc co wyrosło po 7 dniach
Źródło: webniusy.pl