DomekIOgrodek.pl Porady domowe Pierogi ruskie bez lepienia. Banalny przepis, przygotujesz je w kilka minut
fot.youtube.com/Sprint Cooking

Pierogi ruskie bez lepienia. Banalny przepis, przygotujesz je w kilka minut

24 sierpnia 2020

Składniki na pierogi powinny być najlepszej jakości. W ten sposób przygotujemy szybko pyszny farsz, a reszta zajmie nam chwilę. Koniec z kuchnią całą w mące i spędzaniem w kuchni połowy wolnego dnia.

Pierogi ruskie to najczęściej potrawa którą, albo się kocha, albo nienawidzi. Zanim jednak wydamy wyrok na tym wyjątkowym daniu, uświadommy sobie, że smak pierogów zależy przecież od przepisu, osoby, która je przygotowała, albo od sposobu na farsz. Nasz przepis to propozycja dla tych, którzy kochają ruskie, a nie mają czasu bądź cierpliwości na stworzenie ciasta. O to pomysł na ruskie bez lepienia.

Pierogi ruskie bez lepienia: jak zrobić

Najważniejszy w tym daniu jest farsz, szczególnie że w tym przypadku nie będzie otoczony klasycznym ciastem. A innym rozwiązaniem w postaci tartej bułki. Będziesz zaskoczona, jak wyjątkowo zasmakuje ci ta wersja ruskich.

Składniki, jakich potrzebujesz:

  • 80 dag ziemniaków
  • 20 dag sera białego
  • 1 duża cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól i pieprz
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  1. Dramatyczne informacje z kraju. Policja właśnie potwierdziła, nie żyje 58 osób
  2. Była premier zarażona koronawirusem. Rzeczniczka przekazała przykre wiadomości o stanie zdrowia

Pierogi bez lepienia: przepis

Przepis na ruskie bez lepienia jest bardzo prosty:

  • Zacznij od ugotowania ziemniaków w osolonej wodzie. Gdy będą gotowe, ubijamy je łyżką w purée. Pozastawiamy do wystudzenia.
  • Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na piękny, złoty kolor.
  • Łączymy ziemniaki, cebulę i ser biały, doprawiamy pieprzem i solą w proporcji, jaką lubimy.
  • Roztrzepujemy jajka w miseczce. Obok wysypujemy tartą bułkę na talerzu.
  • Z farszu formujemy placuszki, maczamy w jajku, później obtaczamy w bułce tartej.
  • Teraz wybór należy do nas, możemy upiec je w piekarniku nastawionym na 180 stopni, bądź przygotować nieco bardziej kaloryczną wersję, smażąc je w oleju.

Ruskie bez lepienia jedz same, lub z ulubioną surówką, tak jak najlepiej lubisz. Jeśli przepis zainspirował cię do gotowania, to polecamy pierogi z jednym dodatkiem, który całkowicie odmieni t pospolite dane. Więcej szczegółów tutaj.

Smacznego!

ZOBACZ ZDJĘCIA:

pierogi

Pyszne ruskie w bułce tartej zajmą ci o wiele mniej czasu niż ich tradycyjne przygotowanie.

pierogi

Pyszny biały ser w połączeniu z cebulą tworzy wyjątkowy smak. Farsz wystarczy obtoczyć w jaku, które też doskonale dopełnia całości.

pierogi

Ruskie to ukochane danie wielu Polaków. Co ciekawe, każde polskie województwo ma na nie zupełnie inny przepis, choć podstawy są te same. I dość długi czas przygotowania. Warto spróbować wersji bez lepienia.

ZOBACZ TEŻ:

  1. Niebywałe, media dotarły do Tymoteusza Szydło. Wszyscy byli w błędzie? Odkryli ukrywaną tajemnicę?
  2. Niewyobrażalna tragedia w polskim McDonald’s. Nie żyje kobieta, zmarła niezauważona
  3. Justyna Żyła zrzuciła ubrania i pokazała się prosto z wanny. Co za widok
  4. Jedno wspomnienie ciągnie się za nim do dziś. Czy Robert sobie kiedykolwiek wybaczy?
  5. Żona Sławomira wybiegła na scenę. Widzowie zamarli, teraz wszyscy mówią tylko o jednym
  6. Kamery uchwyciły wszystko. Magda Gessler pobiła się ze współpracownikami

źródło: m.smaker.pl

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Obserwuj nas w
autor
Aleksandra Kwaterkiewicz None
Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@domekiogrodek.pl
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy