Placki ziemniaczane nabiorą jeszcze więcej smaku, gdy dodasz jeden składnik. Tak kremowe, że rozpływają się w ustach
17 lutego 2020
Autor tekstu:
Karina Sulich
- 200 g ziemniaków
- 100 g mozzarelli
- 2 łyżki pietruszka
- 2 łyżki szczypiorku
- 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 jajko
- Bułka tarta
Ziemniaki gotujemy i ugniatamy na purée. Dodajemy do nich
drobno pokrojoną mozzarellę, pietruszkę, szczypiorek,
mąkę pszenną, pieprz, sól oraz jajko.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy formujemy nasze placki ziemniaczane, a następnie obtaczamy je w bułce tartej i
smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym
, na złoto z obydwu stron.
W taki łatwy sposób możemy urozmaicić nasze placki ziemniaczane. Jeżeli chcemy by były one jeszcze bardziej wykwitne,
połóżmy na nich gęstą śmietanę i plasterek wędzonego łososia
. Nikt się nie oprze takiej przekąsce!
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Placki ziemniaczane smażymy z obu stron na złoty kolor.
Jeżeli dodamy do nich mozzarellę będą niezwykle kremowe.
Taka przekąska w mgnieniu oka zniknie z naszego stołu.
ZOBACZ TEŻ:
- Sygnały wysyłane przez naszą wątrobę, gdy ma już dosyć. Dostrzeżesz je gołym okiem
- Sztorm wyrzucił na brzeg statek widmo. Władze apelują, by nikt się nie zbliżał
- Przepis na tradycyjne faworki. W Tłusty Czwartek nie może ich zabraknąć, są idealne
- Katarzyna Dowbor pokazała dom. Wnętrza zachwycają, ale największe wrażenie robią dekoracje
- Córka Małgorzaty Foremniak jest piękna i pomaga ludziom. Aktorka mówi o niej z dumą
- 4-letni synek wybudził się ze śpiączki i powiedział mamie bardzo ważną rzecz. Jego ostatnie słowa są piorunujące
źródło: noizz.pl