Rosół, który działa lepiej niż suplementy. Przepis na odżywczy bulion
Rosół nie bez przyczyny nazywany jest wywarem Bogów. Gotowany powolutku i z ogromną dozą miłości może działać lepiej niż większość suplementów dostępnych na rynku. Okazuje się, że wystarczy drobna zmiana, aby ta tradycyjna polska potrawa zadziała na skórę niczym botoks. Jak ugotować dobry rosół? Poznaj przepis na odżywczy bulion.
Przygotowanie smacznego, aromatycznego i przepełnionego witaminami rosołu to marzenie większości gospodyń domowych. Ten drobiowo-warzywny bulion na stałe wpisał się już w kanony kuchni polskiej. Nie bez przyczyny przyjęło się, że bez rosołu nie ma niedzieli. Serwowany zwykle jako pierwsze z dwóch dań od lat rozpieszcza podniebienia miłośników gotowania i testowania. Dowiedz się, jak ugotować rosół kolagenowy, za który zdrowie i uroda będą ci dozgonnie wdzięczne.
Rosół działa lepiej niż suplementy
Rosół to wspaniała i tajemnicza zupa, która na stałe wpisała się do jadłospisu Polaków. Od dawien dawna gości na naszych stołach, stając się tym samym obowiązkową pozycją weekendowego menu. Tajemna receptura podawana z makaronem lub ziemniakami przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Ile rodzin, tyle sposobów na przygotowanie powalającego smakiem rosołu.
Od dłuższego czasu bezskutecznie poszukujesz odpowiedzi na pytanie, jak zrobić rosół? Szukasz ciekawego przepisu, dzięki któremu uda ci się zaskoczyć rodzinę? Świetnie się składa, ponieważ znamy odpowiedź na dręczące cię pytania. Wychodząc ci naprzeciw, przedstawiamy przepis na odżywczy bulion, który skradnie nie tylko twoje serce, ale też kubki smakowe.
Jak zrobić rosół? Poznaj wyjątkowy sposób
Dodajmy jeszcze, że przepis , który jakiś czas temu obiegł sieć, jest jednym z najtańszych rozwiązań. Tym prostym sposobem zauważysz znaczącą różnicę nie tylko w wyglądzie, ale również… grubości portfela.
Składniki :
- 1 kg szyjek, skrzydełek i korpusu drobiowego,
- 0,5 kg kurzych żołądków,
- 0,5 kg kurzych łapek,
- 3,5 litra wody,
- 4 marchewki,
- 3 pietruszki,
- 0,5 selera,
- 1 cebula w łupinie,
- 2 łyżeczki suszonego lubczyku,
- 7 sztuk goździków,
- szczypta soli i pieprzu.
Wykonanie :
- Drobiowe elementy umieść w garze i zalej zimną wodą. Zagotuj na średnim ogniu.
- Cebulę w łupinie delikatnie opiecz na ogniu i wrzuć go garnka.
- Obierz warzywa i wrzuć do wywaru.
- Gotuj pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 3 godziny.
- Przecedź rosół, a żołądki pokrój w paseczki.
- Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Rosół uznawany jest za zupę Bogów.
Od lat gości w domach Polaków.
Może działać lepiej niż najdroższe lekarstwa.
ZOBACZ TEŻ:
- Pierwsze objawy miażdżycy mózgu. Jej powikłania są niezwykle niebezpieczne
- Rewolucyjny przepis na chleb w jajku lepszy niż pizza. Robi się w 3 minuty, dlaczego wcześniej nikt go polecał?
- Gołąbki według staropolskiego przepisu. Nie znajdziesz go w książkach kucharskich
- Ciężarna kobieta poszła na USG. Kiedy ujrzała, co robią bliźniaki w jej brzuchu, odebrało jej mowę
- Najpiękniejsze znaki zodiaku. Tylko 3 z nich onieśmielają urodą
- Trudno uwierzyć. Uwielbiana aktorka zakończyła karierę i została zakonnicą
Źródło: beszamel.se.pl