W połączeniu z płynem do naczyń wypala cały tłuszcz. Najlepszy środek do czyszczenia
Czyszczenie kuchenki gazowej zwykle jest dość problematyczne. Zaschnięty tłuszcz jest trudny do usunięcia i wymaga szorowania, co może spowodować nieestetyczne zarysowania urządzenia. Mało kto wie jednak, że kuchenkę można wyczyścić błyskawicznie i bez chemii.
Czyszczenie kuchenki bez agresywnych środków i szorowania
Sklepowe półki aż uginają się od różnego rodzaju środków do czyszczenia kuchenki i zaschniętego tłuszczu. Niestety są drogie i nie są obojętne dla zdrowia. Mogą powodować reakcje alergiczne.
Wystarczy jednak, że do czyszczenia kuchenki wykorzystamy płyn do mycia naczyń i uwielbiany, kultowy napój, a wszelkie zabrudzenia znikną bez żadnego szorowania. Coca-Cola zawiera kwas, który jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.
Kwas ten jednak doskonale radzi sobie z tłuszczem, kamieniem, a nawet z zatkanym zlewem. Zrezygnuj więc z drażniących i drogich środków do czyszczenia kuchenki. Urządzenie będzie lśnić, jeśli wyczyścisz je dzięki przygotowanej miksturze.
Porażające jak potraktowali ekipę „Nasz nowy dom”. Nikt się nie spodziewał Roztwór, który przyspiesza wschodzenie i plonowanie ogórków. Zbiorów nie zmieścisz w żadnej spiżarniNie ma lepszego środka na zaschnięty tłuszcz na kuchence
Do przygotowania mikstury do czyszczenia kuchenki potrzebujesz jedynie płynu do mycia naczyń i Coca-Coli. Kultowy napój zawiera kwas fosforowy, który usuwa tłuszcz, zaschnięty brud, a nawet rdzę.
W mniejszym naczyniu wymieszaj płyn do mycia naczyń z colą w proporcji 1:1. Roztwór rozprowadź równomiernie po kuchence np. przy pomocy gąbki i pozostaw na 15 minut. Następnie kuchenkę przetrzyj zwilżoną ściereczką. Po tłuszczu nie zostanie żaden ślad.
Jak jeszcze wykorzystać colę w kuchni?
Dzięki Coca-Coli skutecznie pozbędziesz się kamienia w czajniku i odetkasz zlew. Do czajnika wlej 300 ml wody i 300 ml coli, a następnie zagotuj. Gdy roztwór ostygnie, wylej go i zagotuj jeszcze raz samą wodę. Po kamieniu nie będzie śladu.
Cola z powodzeniem odetkasz także odpływ w zlewie. Wystarczy, że wlejesz 500 ml napoju do kanału i odstawisz na godzinę, a następnie wlejesz gorącą wodę. Odpływ będzie odetkany, bez chemii i żrących substancji.