Kotlety z grzybami. Przepis tak nieziemski, że twoja rodzina będzie się ich domagać codziennie
Kotlety z grzybami to danie, które pokocha twoja rodzina i przyjaciele. Jeśli znów usłyszysz prośby o kotlety, przygotuj mięsne danie według nowego przepisu. Przez wielość składników odczarowujemy mięsne dania i próbujemy nowych smaków. I niech nie zrazi cię marudzenie, że ktoś nie lubi grzybów, w tym przypadku smakują inaczej niż zwykle!
Kotlety z grzybami to danie, które pokochają fani grzybów, mięsa i… ziemniaków. Dlatego zamiast dodatków w postaci klasycznych ziemniaków pomyśl o ulubionej surówce. To w zupełności wystarczy, żeby dopełnić to danie.
Kotlety z grzybami – przepis
Jak w każdym przypadku, gdy gotujemy, pamiętaj, żeby składniki były dobrej jakości, pomoże to otrzymać maksymalnie dobry efekt i zachwyt naszych gości.
Składniki:
- 400-500 g wieprzowiny
- 200-300 g pieczarek
- 100-150 g twardego sera
- cebula
- koper
- sól i pieprz
Składniki na panierkę:
- 2-4 ziemniaki
- 1 jajo
- mąka
- olej do smażenia
- Polka miała wynająć płatnego zabójcę za 16 tys. złotych, żeby zabić byłego męża. Plan był prosty
- Zostawiła półtoraroczne dziecko z pijaną babcią. Kobieta poszła na imprezę i zażyła narkotyki
Jak przygotować kotlety z grzybami?
Zacznijmy od obierania grzybów i pokrojenia ich w dość cienkie paseczki. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Ser ścieramy na tarce i siekamy koper. Mieszamy te składniki, dodając sól i pieprz do smaku.
Wieprzowinę lub pierś z kurczaka, jeśli wolisz, ubijamy na kotlety. Mięso solimy i pieprzymy wedle uznania. Na każdym plastrze mięsa kładziemy łyżkę nadzienia. Następnie zawijamy kotlet na kształt koperty.
Ziemniaki obierz, a później zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Przygotuj dwie miseczki. Jedną z jajkiem, drugą z mąką.
Następnie złożone w kopertę kotlety, z nadzieniem w środku, zamocz w jajku, mące i startych ziemniakach. Tak przygotowanego kotleta smaż w oleju na złoto. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 stopni, i piecz kotlety przez 15 minut.
To danie na pewno wejdzie do stałego domowego menu. Nie szkodzi, jeśli często jemy to samo, ważne, żeby przygotowywać znane nam dania w innowacyjny sposób.
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Kotlety inne niż wszystkie pokocha Twoja rodzina.
Niektórzy wolą używać czerwonej cebuli, jest zdecydowanie delikatniejsza w smaku i nie zdominuje kotletów.
Nadzienie wewnątrz powinno być płynne od roztopionego sera.
ZOBACZ TEŻ:
- Przepis na domową pizzę. Trik na genialne ciasto, smak jak z najlepszej włoskiej pizzerii
- Radosław Majdan zdradził szczegóły porodu żony. Większość par nie ujawnia tak wiele
- Iwona Pavlović została blondynką. Na najnowszym zdjęciu nie przypomina siebie
Źródło: planetalife.com