Sernik to jedno z ulubionych ciast Polaków. Jak się okazało, większość z nich upodobała sobie ten jeden, szczególny, z przepisu siostry Anieli. Zakonnica postanowiła zdradzić tajemnicę swojego pysznego wypieku. To, co powiedziała, zmieniło wszystko! Czarno-biały sernik siostry Anieli to król wśród ciast. Zakonnica ma niezwykły talent kulinarny, którym chętnie dzieli się z innymi. Uwielbia karmić ludzi i gotowała dla samego Jana Pawła II, kiedy ten był jeszcze kardynałem. Siostra Aniela wydała masę książek kucharskich, prowadziła własny program kulinarny, a nawet udzielała kursów gotowania! Jak sama twierdzi, jej talent to dar od Boga. Okazuje się, że jej wyśmienity sernik może powtórzyć każdy z nas – wystarczy dodać do przepisu jeden, tajemniczy składnik, który ostatnio zakonnica zdradziła w rozmowie z reporterką TVN. Co to takiego?