Makaron – ten prosty, niepozorny składnik naszych potraw. Wydawałoby się, że wiemy o nim wszystko, bo przecież nic prostszego – wrzucić produkt do gorącej, osolonej wody, odczekać kilka minut zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, odcedzić i… No właśnie. Cedzenie – ta najbardziej prozaiczna czynność, to coś, co możemy zrobić zupełnie nie tak. Udowodnił to pewien mężczyzna, na którego metodę powołuje się brytyjska gazeta The Daily Mirror. Dziennikarze zapewniają, że zaprezentowana metoda cedzenia makaronu sprawia, że nie mamy ochoty wracać do dawnego nawyku. A także że odmieniła życie już pół miliona ludzi, którzy obejrzeli instruktażowe wideo.
Skórka od banana to ta część owocu, która zazwyczaj od razu ląduje w koszu. Jak się jednak okazuje, zupełnie niepotrzebnie! Istnieją bowiem niezwykłe metody jej wykorzystania. Do czego można wykorzystać tę część banana? Przedstawiamy wam 10 SEKRETNYCH zastosowań! Twoje skórzane buty straciły dawną elegancję? Zranione miejsce wciąż nie chce się zagoić? Z tym wszystkim poradzi sobie skórka od banana. Sprawdźcie, jak jeszcze można wykorzystać tę specyficzną część banana!