Gołąbki na szybko. Oryginalny patent zaoszczędzi mnóstwo czasu
fot. instagram.com @oddaszfartucha
Gołąbki na szybko
Gołąbki na szybko różnią się od swojej tradycyjnej postaci przede wszystkim wyglądem. W tej wersji danie nie jest zawijane, a przekładane niczym zapiekanka. Od czego powinniśmy zacząć?
Przepis na szybkie gołąbki
- Zdejmujemy kilka liści z kapusty i wrzucamy je do garnka z gotującą się wodą.
- Po 10 minutach przekładamy liście na talerz i zabieramy się za farsz.
- W międzyczasie przygotowujemy suszone grzyby, gotując je przez godzinę.
- Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę, a kiedy ta już się zeszkli, dorzucamy do niej pokrojone ząbki czosnku. Podsmażamy jeszcze przez minutę i zdejmujemy z ognia.
- W dużej misce mieszamy ze sobą dwa rodzaje mięsa, kolejno dodajemy ugotowany ryż, cebulkę z patelni, płatki owsiane namoczone w mleku, pokrojone i ugotowane suszone grzyby, posiekane pomidory z puszki oraz wbijamy dwa jajka.
- Wszystko przyprawiamy pieprzem i solą, a następnie wyrabiamy ciasto rękoma.
- Bierzemy żaroodporne naczynie i kładziemy na jego spodzie liść kapusty.
- Następnie rozprowadzamy na nim cienką warstwę mięsa, na której wykładamy kolejne liście tak, by pokryły one ścianki naczynia.
- Smarujemy mięsem i ponownie kolejną warstwę, pamiętając, że ostatnia z nich ma zostać przykryta liściem.
- Taką gołąbkową zapiekankę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez godzinę.
Szybkie gołąbki gotowe! Zdaniem Tomasza Strzelczyka, wyśmienicie komponują się z kwaśną śmietaną.
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Tomasz Strzelczyk na swoim kanale YouTube pokazał świetny patent na szybkie gołąbki.
W przepisie używamy płatków owsianych, które wzbogacą smak naszej potrawy.
Przekładana, gołąbkowa zapiekanka to szybki sposób na pyszną potrawę.
ZOBACZ TEŻ:
- 3-miesięczny chłopiec trafił do szpitala z wysoką gorączką. Placówka odpowie za jego śmierć
- Katastrofa statku, nie żyje 18 osób, 30 zaginionych, trwają poszukiwania. Smutne wiadomości ze świata
- Kotlety z kurczaka a’la KFC. Banalnie prosty trick na chrupiącą panierkę
- Starszy mężczyzna wyrzucił pieniądze przez okno. Powód łamie serce
- Gwiazda Polsatu przeszła spektakularną metamorfozę. Schudła 8 kg w 3 miesiące, ciężko ją poznać
- Nasze mamy i babcie całe życie źle lepiły pierogi. Jest nowatorski, łatwiejszy i pyszniejszy sposób
źródło: Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA, YouTube
Powiązane
Ile dać do koperty w 2024 roku? 300 złotych? Zapomnijcie
Czy w piątek 3 maja można jeść mięso z grilla? Kościelne przepisy mówią jasno
Pokazał, co znalazł w mięsie z Biedronki. Tylko u nas sieć odnosi się do nagrania
Frykasy z WARSA za miliony monet? Nie wszystkiego warto próbować
Miała przy sobie tylko 3 zł. Pokazała, co udało jej się kupić
Tylko najmądrzejsza głowa odpowie na wszystkie pytania. Młodzież nie zdobędzie nawet 1 punktu
Najnowsze
Napad na bank w Gdańsku! Sceny jak z filmu, ale komediowego
Co robi ksiądz, jak ma wolne? Duchowny pokazał wszystko
Nagła śmierć Magdaleny Żuk wstrząsnęła Polską. Od 7 lat nie brakuje domysłów
"To był tylko jeden owoc". Klienci Biedronki przecierają oczy ze zdumienia
Na co idą pieniądze z tacy? Co niedzielę zbiera się nawet kilka tysięcy. Ksiądz ujawnia
Jedyna taka rodzina w Polsce. Mają 7 dzieci i żyją wg surowych zasad
W czym śpią zakonnice? Odpowiedź może zaskoczyć
Niezwykłe sceny na pogrzebie Michała Janickiego
Pracownica Żabki pokazała mrożące nagranie. TO wyczyniają klienci, można tylko współczuć
Polecane
Popularne
Strzelczyk pokazał swój pomysł na pyszny letni obiad. Połączenie jajek z tym sosem to strzał w 10
Połóż na grillowanym mięsie kostkę lodu. Za ten trick ktoś powinien dostać medal
Wbij widelec w pomidora. Ten patent z pewnością wykorzystasz podczas Majówki
Gdy nie mam pomysłu na obiad, robię tę szybką zapiekankę. Zawsze się udaje, a pracy jest tyle, co nic
Strzelczyk ożywia kultowe danie PRL-u. Nadal jet pyszne i tanie
Strzelczyk zrobił rewolucję w klasycznej mizerii. Zdziwisz się, co pysznego połączył z ogórkami
Moje ziemniaki z piekarnika nie mają sobie równych. Cały sekret tkwi w 1 banalnym dodatku
Natnij schab w taki sposób i wypchaj cebulą. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Strzelczyk pokazał najlepszy patent na młodą kapustę. Dziś podam to na obiad