Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Przepisy

Przepisy

Magda Gessler
09.12.2020 15:47 Przepis na ciasto pierogowe Magdy Gessler. Gwiazda zdradziła sekret, chodzi o 1 czynność

Magda Gessler zdradziła swoim fanom fenomenalny przepis na przepyszne pierogi. Z pewnością przyda się on wielu Polkom, aby mogły one zabłysnąć kulinarnymi umiejętnościami podczas świątecznego gotowania. Receptura słynnej restauratorki nie zawiera w sobie jajek, więc tym bardziej wzbudza zainteresowanie i jest idealnym rozwiązaniem również dla weganek. Gwiazda zdradziła, że sekret tkwi w sposobie ugniatania. Z tego artykułu dowiesz się: W jaki sposób przygotujemy ciasto pierogowe, które zachwyci każdego W czym tkwi sekret Magdy Gessler na idealne ciasto na pierogi Czy przepis restauratorki jest odpowiedni dla wegan i dlaczego Magda Gessler od lat cieszy się w Polsce dużą rozpoznawalnością, a jej przepisy są uznawane za jedne z najlepszych. W jaki sposób restauratorka przygotowuje ciasto na pyszne pierogi? Zobacz także: Mistrzostwa świata w lotach zagrożone? Konkurs może się nie odbyć

awokado
03.12.2020 23:20 Awokado na 5 sposobów. Twoje śniadania zamienią się w prawdziwą ucztę, mamy boskie przepisy

Awokado to niezwykle wartościowy owoc, który kryje w sobie mnóstwo witamin i zdrowych tłuszczy. Ta roślina była wykorzystywana już w 7000 roku p.n.e. My również mamy dla ciebie propozycje, a nawet 5. Szybkie przepisy, które zamienią twoje śniadanie w prawdziwą ucztę. Ten, kto nie próbował jeszcze nigdy awokado, nie wie, co traci. Jednak jeszcze jest szansa, aby to zmienić, a my możemy w tym pomóc. Znamy 5 fenomenalnych przepisów na śniadanie z awokado w roli głównej. Pożywny posiłek sprawi, że zapomnisz o głodzie na wiele godzin. Z tego artykułu dowiesz się: Jak można wykorzystać awokado Jak zrobić pożywne śniadanie Jak zrobić fenomenalną sałatkę z awokado i kurczakiem

chleb ze smalcem
18.11.2020 17:10 Smak dzieciństwa. Chleb ze smalcem i ogórkiem, więcej nic nie trzeba

Chleb ze smalcem i ogórkiem, zupa mleczna, rosół, guma boomer – to tylko niektóre przysmaki, na których samą myśl czujemy ich smak w ustach. Czy ktoś jeszcze pamięta, jak smakowało jedzenie w czasach PRL-u? Smak dzieciństwa, to dla wielu zupa owocowa, ryż z jabłkiem i cynamonem, zupa mleczna. Niesamowite, że teraz najpopularniejsze wśród dzieci są chipsy, burgery, pizza i sushi. Przywróćmy do świadomości dawne, pyszne smaki.

pierogi
24.08.2020 00:30 Pierogi ruskie bez lepienia. Banalny przepis, przygotujesz je w kilka minut

Składniki na pierogi powinny być najlepszej jakości. W ten sposób przygotujemy szybko pyszny farsz, a reszta zajmie nam chwilę. Koniec z kuchnią całą w mące i spędzaniem w kuchni połowy wolnego dnia.Pierogi ruskie to najczęściej potrawa którą, albo się kocha, albo nienawidzi. Zanim jednak wydamy wyrok na tym wyjątkowym daniu, uświadommy sobie, że smak pierogów zależy przecież od przepisu, osoby, która je przygotowała, albo od sposobu na farsz. Nasz przepis to propozycja dla tych, którzy kochają ruskie, a nie mają czasu bądź cierpliwości na stworzenie ciasta. O to pomysł na ruskie bez lepienia.

pomidory
19.08.2020 14:00 Sąsiadki zbledną z zazdrości. Banalny trick na arcyboskie pomidory został zapomniany przez miastowych lata temu

Pomidory to jedne z najbardziej powszechnych i lubianych warzyw nie tylko w Polsce, lecz także na świecie. Mamy dla was banalny trick na boskie pomidory. Ten przepis już dawno został zapomniany przez miastowych. Niesamowite! Nie da się zaprzeczyć, że pomidory to bardzo pożywne i zdrowe warzywa. Są również bardzo popularne wśród hodowców. Jak je uprawiać, by były dorodniejsze i smaczniejsze? Zdradzamy kilka sposobów. Przepis na pomidory Do sieci trafił niedawno filmik z kilkoma poradami na temat uprawy pomidorów. Na kanale bezchemii pojawiły się skuteczne sposoby na te rośliny. Dotyczą one zarówno tych gruntowych, jak i szklarniowych odmian. Na nagraniu mężczyzna porusza kilka ważnych kwestii, m.in. podwiązywanie, podlewanie, ściółkowanie, opryski i przycinanie tychże roślin. Anna Mucha wrzuciła intymne nagranie z Kubą Wojewódzkim. W końcu prawda się wydała MEN przedstawiło 10 zasad dla uczniów wracających do szkoły. Numer 8 budzi kontrowersje wśród rodziców Z czym pomidory? Aby uzyskać jak największe pomidory, należy je uprawiać na jeden lub dwa pędy. Pozwoli to owocom lepiej się rozrastać. Wszystkie inne, tzw. dzikie pędy należy uciąć. Znajdują się one zazwyczaj między liściem a pędem. Ważne jest również podwiązywanie pomidorów, ponieważ ich krzaczki bardzo się rozrastają. Należy po prostu przywiązać roślinę do palika, aby uchronić ją od połamania. Aby ograniczyć rozrost chwastów, należy regularnie ściółkować pomidory. Dzięki tej metodzie roślina też lepiej gromadzi wodę, ponieważ warstwa przykrywa ziemię, co ogranicza parowanie cieczy z gleby. — Rośliny należy podlewać bardzo rzadko, ale bardzo obficie — słyszymy na filmiku. Pomidory to niezastąpiony element większości kuchni świata. Polska kuchnia, włoska kuchnia, sosy, ketchupy – pomidory świeże, suszone, duszone, z przyprawami, świeżą bazylią, cebulką – niesamowite, że jedno warzywo można wykorzystać. Zapraszamy wam do naszego działu „przepisy” po więcej niesamowitych tricków, które zapewnią wam niezapomniane chwile w kuchni. ZOBACZ ZDJĘCIA I VIDEO: Filmik zdradza niezwykle skuteczne sposoby.

śmietana
08.06.2020 00:29 Wystarczy śmietana i mikser, by zaoszczędzić fortunę. Każdy z nas powinien spróbować

Śmietana może być wykorzystana do obiadu, kolacji czy deseru i nigdy nie będzie smakowała w ten sam sposób. Okazuje się, że obecnie, gdy ceny żywności wzrosły, może być szczególnie przydatna. Można wykorzystać ją, by zaoszczędzić małą fortunę!Śmietana jest jednym z tych składników, których nie powinno zabraknąć w żadnej kuchni. Jej zastosowania można mnożyć, dzięki czemu potrawy nabierają wyjątkowego smaku. Chcemy przypomnieć wam jej przeznaczenie, dzięki któremu zaoszczędzicie fortunę!

rosół
05.06.2020 12:41 Gotujesz rosół z kurczaka? Pamiętaj o triku naszych babć, prawdziwy zapomniany hit

Rosół z kurczaka jest obecny w polskich domach od wieków. Pyszny, sycący i niezapomniany smak towarzyszy nam od dzieciństwa, ale istnieje prosty tik, który znają nasze babcie, a który jest prawdziwym zapomnianym hitem. Jak zrobić idealny rosół z kurczaka? Będzie zadziwieni. Rosół z kurczaka, czyli wywar mięsno-warzywny. Każdy go zna, każdy go jadł, ale w każdym domu smakuje inaczej. Dlaczego? Powodów są setki. Od wyboru mięsa po przyprawy i czas wykonania. Dziś, przypomnimy Wam ten specjalny trik, który znają nasze babcie. A to od ich rosołu wszystko się zaczęło, prawda?

ciasto
13.05.2020 15:29 Banany na deser? Tak, ale w zupełnie innym wydaniu, zakochasz się w smaku

Banany to niezwykły owoc tropikalny, który może okazać się rewelacyjnym składnikiem słodkich deserów. Takie łakocie mają dodatkowe walory w postaci potasu, witaminy C i magnezu, które są składnikami tej wyjątkowej rośliny. Mamy prosty przepis na bananowe ciasto bez pieczenia, które będzie idealnym rozwiązaniem na słodki deser w ciepłe, letnie dni. Bananowe ciasto pokochają wszyscy miłośnicy słodkich frykasów. Jest proste w przygotowaniu i nie wymaga nawet włączania piekarnika. Jeżeli lubisz banany, to ten przepis wyląduje na liście twoich ulubionych. Zakochasz się w tym zniewalającym smaku.

jajka
13.05.2020 12:14 Sztuczki, dzięki którym przygotowanie jajek będzie jeszcze prostsze. Zdziwisz się, co będzie ci potrzebne

Jajka to niezwykle popularny produkt w kuchni, który często ląduje na naszym śniadaniowym talerzu. Czy jednak wiesz, co zrobić, by po ich ugotowaniu skorupka sama odchodziła? Istnieje na to jedna, bardzo prosta sztuczka. Dodatkowo okazuje się, że w niektórych wypiekach możemy zastąpić je…owocem. Zdziwione? A jednak. Nam też ciężko było w to uwierzyć. Te proste triki ułatwią życie każdej z nas. Zobacz co zrobić, aby z łatwością obrać ze skorupki uwielbianych przez większość z nas jajek na twardo lub miękko, a także czym, możemy zastąpić jajka, kiedy bierzemy się za pieczenie bułeczek. Sposób na łatwe obranie jajka Jajka na twardo lub miękko, to jedne z popularniejszych produktów, które serwujemy na śniadanie czy kolację. Idealnie komponują się na wytrawnej kanapce, w tortilli, a także nie rzadko są dodatkiem do zup czy głównych dań. Co jednak zrobić, by skorupka sama z nich odchodziła? By skorupka sama odchodziła z jajek, wystarczy, że w trakcie ich gotowania wrzucimy do garnka plaster cytryny. Dzięki temu prostemu trikowi obieranie jajek będzie proste jak nigdy dotąd. źródło: planetapl.lifeZOBACZ ZDJĘCIE: Jutro rząd zniesie kolejne obostrzenia. RMF FM podało jakie. Świetna wiadomość Polski podróżnik ma objawy koronawirusa. Jest w najbardziej zagrożonym terenie, wyjawił wszystkie szczegóły Jaka jest idealna różnica wzrostu? Obliczono dokładnie. Jeżeli Ty masz 170 cm, wiadomo, ile powinien mieć facet Prezydent Warszawy podjął już ważną decyzję. Tysiące rodziców odetchną z ulgą Ile Barbara Kurdej-Szatan zarabia na Instagramie? SE podał zawrotną kwotę, kolana się ugięły Zadziwiająca scena podczas minuty ciszy w Sejmie. Wielu będzie oburzonych Czym zastąpić jajka w wypiekach? Okazuje się, że jajka w wypiekach takich jak bułeczki możemy z łatwością zastąpić popularnym owocem. Jeżeli akurat w twojej lodówce zabrakło tego produktu od kur, sięgnij po banana. Okazuje się, że jego połówka odpowiada jednemu jajku, a twoje bułeczki będą tak samo pyszne. ZOBACZ TEŻ:

banan
03.05.2020 17:42 Banan i jajko – tyle wystarczy, by przygotować śniadanie idealne. Aż ślinka cieknie

Banan może okazać się podstawą naprawdę świetnego śniadania. Jeśli masz już dość jajecznicy, kanapek, albo Twoja lodówka świeci pustkami, koniecznie spróbuj tego przepisu. Potrzebujesz jedynie jajek i bananów. Przygotowanie zajmie ci niewiele czasu, a zjesz pożywne i syte śniadanie, po którym długo nie poczujesz się głodna.Banan i jajko. Jeśli masz te składniki w lodówce, możesz przygotować naprawdę pyszne śniadanie! Będzie syte, zdrowe i bezglutenowe! Jest to także fantastyczny pomysł, jeśli owoce, które kupiłaś, zaczynają być dojrzałe i trzeba je szybko wykorzystać.

naleśniki
30.04.2020 09:45 Naleśniki na śniadanie i na obiad? 6 genialnych tricków, o których nie miałeś pojęcia

Wielu osobom te zawijasy kojarzą się ze słodkim przysmakiem, najczęściej wypełnionym dżemem. Jednak istnieje kilka sposobów, aby nasze naleśniki zyskały zupełnie nowy smak. Mamy 6 niezastąpionych trików, dla wszystkich miłośników naleśników. Musisz je wypróbować!Naleśniki to idealne rozwiązanie nie tylko na słodki deser, ale również pożywne śniadanie, czy nawet obiad. Wszystko zależy od składników, jakimi je przygotujesz. Można je zrobić nie tylko na słodko, ale również na słono. Znamy 6 genialnych tricków, które sprawią, że twoje naleśniki będą rozpływać się w ustach.

makaron
27.04.2020 12:13 Makaron z patelni. Gotowanie pasty od dziś będzie dla ciebie o wiele łatwiejsze, prosty trick

Makaron to jedno z najbardziej lubianych dań na świecie. Jest prosty, sycący i można go przyrządzać na tysiące sposobów. Przestawimy wam przepis na makaron z patelni, które na zawsze zmieni wasze obiady. Makaron, choć jest głównym składnikiem kuchni włoskiej, w Polsce też gra pierwsze skrzypce. Nasz naród pokochał dania przygotowane z makaronu. Kombinacje niemalże nie mają końca i można przyrządzić je na milion sposobów.

pietruszka
25.04.2020 15:36 Zalej pietruszkę wrzątkiem i pij przez 3 dni. Nic nie kosztuje, a efekt jest niesamowity

Pietruszka jako składnik włoszczyzny jest wykorzystywana przede wszystkim do wszelkiego rodzaju zup bądź ewentualnie jako przyprawa. W kuchni polskiej wydawałoby się, że nie jest aż tak popularna, a to ogromna strata, ponieważ zawiera mnóstwo korzystnych witamin.Pietruszka to warzywo, o którym niewiele się mówi, ale jej odpowiednie wykorzystanie potrafi zdziałać cuda! Spożywanie odpowiednio przygotowanej natki pietruszki przynosi fenomenalne efekty. Będziecie zaskoczeni, jak wiele można zyskać tak niewielkim kosztem.

pizza
25.04.2020 00:37 Tak zrobisz najlepsze na świecie ciasto do pizzy. Zajmie Ci tylko 30 min, poczujesz się jak we włoskiej restauracji

Ciasto do pizzy, które przypomni ci podróże do Włoch, z łatwością przygotujesz we własnym domu. Czy jest to możliwe, żeby pizza była tak samo chrupiąca i cienka? Naturalnie. Poznaj przepis, który zakłada, że pizzę przygotujesz w 30 minut.Ciasto do pizzy, które przygotujesz w jedyne 30 minut, może okazać się najlepszym, jakie do tej pory jadłaś. Spróbuj, a od razu przeniesiesz się do włoskiej restauracji. Okazuje się, że cienkie i chrupkie ciasto możesz z łatwością przygotować we własnym domu. Wystarczy tylko poznać odpowiedni przepis, my Ci w tym pomożemy!

zupa
20.04.2020 20:28 Zupa krem idealna na główne danie. Wystarczą ci ziemniaki, wszystko inne masz już w kuchni

Zupa krem z ziemniaków to pomysł na naprawdę pyszne, obiadowe danie. Dlatego jeśli masz w domu ziemniaki, warto spróbować tego przepisu i zrobić go na rodzinny obiad. Gwarantujemy, że naprawdę się nią najesz!Zupa krem ma tak wspaniałą konsystencję, że może spokojnie posłużyć jako danie główne, bo jest tak syta. Do wykonania tej zupy potrzebujesz jedynie ziemniaków, całą resztę potrzebnych składników już masz w kuchni!

rosół
18.04.2020 16:06 Marzy ci się idealny rosół? Zwróć uwagę na 5 najważniejszych kwestii, a wyjdzie przepyszny jak nigdy

Rosół jest dobry na wiele okazji, ale sztuka zrobienia zupy jak u mamy czy babci wcale nie jest taka oczywista. Marzysz, aby w końcu zrobić idealny rosół? Oto 5 wskazówek, które sprawiają, że wszyscy będą się zajadać jak nigdy.Nie tylko od święta, lecz także na rozgrzanie, problemy żołądkowe czy kaca – rosół jest dobry na wszystko. Sztuka ugotowania idealnej, smacznej zupy nie jest jednak taka prosta i oczywista. W czym tkwi sekret rosołu jak u mamy?

sernik
13.04.2020 18:28 Sernik Capuccino w 15 minut. Genialny przepis, bez pieczenia „Najlepszy jaki jadłam”

Sernik to jedno z najbardziej uwielbianych ciast i to nie tylko w Polsce. Na świecie jest wielu miłośników tego serowego przysmaku na słodko. Chociaż niektórzy nie mogą zdzierżyć popularnych rodzynek w środku. Jednak tym razem postaramy się zadowolić wszystkich, mamy przepis na sernik capuccino, bez rodzynek i to w 15 min.Potrzebujesz tylko 15 minut, aby wykonać prosty sernik capuccino. Bez pieczenia i przy minimalnym nakładzie czasu wyczarujesz przepyszny deser. Każdy pokocha tę odmienioną wersję sernika.

jajko
07.04.2020 13:39 Jak ugotować jajka, aby były idealne? Musisz przestrzegać 4 zasad, szczególnie przed wielkanocnym śniadaniem

Jajka, choć są proste do ugotowania, niekiedy dziwnie smakują bądź nie obierają się tak jak powinny. Zbliża się Wielkanoc, więc warto zapoznać się z kilkoma wskazówkami, które pomogą nam przygotować idealne jajka. Przedstawiamy 4 najważniejsze zasady.Jajka to najważniejszy element wielkanocnego śniadania, symbolizują bowiem odrodzenie i nowe życia. Dzieci uwielbiają je malować i dekorować, a dla dorosłych najważniejsze jest, by były smaczne i bezproblemowo się obierały. W związku z tym prezentujemy 4 zasady, których warto przestrzegać, aby były idealne.

rosół
27.03.2020 18:18 Jak przygotować rosół? Mięso wrzucić do zimnej czy gorącej wody? Jeden błąd niszczy twoją zupę

Teoretycznie proces przygotowywania rosołu wydaje się prosty. Bardzo łatwo jednak popełnić drobne błędy, przez które możemy zrujnować smak naszego wywaru. Sztuka przyrządzania tego specjału wymaga od nas niemałej dbałości o szczegóły. Wiele kontrowersji wzbudza dylemat, czy mięso należy wrzucać do zimnej, czy ciepłej wody, a może nie ma to żadnego znaczenia?Rosół to tradycyjna zupa, która króluje na stołach polskich rodzin podczas niedzielnych obiadów. Nie każdy z nas zdaje sobie sprawę, że to pozornie proste do przyrządzenia danie, wymaga dużej cierpliwości i dbałości o szczegóły. Jakich błędów należy się wystrzegać, by zachwycić najbliższych aromatem i intensywnością smaku?

przepis
27.03.2020 15:53 Pamiętacie ten przysmak? Od razu przypominają się podwieczorki u babci

Blok czekoladowy to przysmak wielu znany z dzieciństwa. Wystarczyło mleko w proszku, herbatniki, kakao, odrobina masła, cukru i mleka i cała rodzina mogła zajadać się domowymi słodkościami! Przepisy na blok krążą po internecie po dziś dzień, a każdy chce jak najdokładniej odwzorować smak dzieciństwa. Ciężko się dziwić – był naprawdę niepowtarzalny!Przepis na ten przysmak rodem z PRL-u przechodzi z pokolenia na pokolenie! Mowa oczywiście o bloku czekoladowym – to prawdziwy rarytas. Przygotowywany przez nasze mamy i babcie był najbardziej wyczekiwanym punktem każdego rodzinnego obiadu. Choć słodycze były drogie, babcie doskonale wiedziały, jak rozpieszczać wnuczki!

babcia
16.03.2020 16:45 Jak samodzielnie zrobić środki czystości? Przepisy na czysty dom bez szkodliwej chemii

Przepisy na domowe środki czyszczące są coraz bardziej modne. Dla wielu z nas prowadzenie ekologicznego, zdrowego trybu życia staje się priorytetem – chcemy dbać o naszą planetę, o przyszłości zdrowie nasze i naszych dzieci. Poza tym tworzenie własnych środków czyszczących to prawdziwa frajda dla fanów ekologii.Przepisy na wykonanie środków czystości są bardzo proste i nie potrzebują wyszukanych, drogich składników. Spróbuj, a zrezygnujesz wydawania pieniędzy na środki chemiczne zapakowane w plastikowe butelki. Oto 7 niezawodnych sposobów.

gołąbki
02.03.2020 20:50 Gołąbki na szybko. Oryginalny patent zaoszczędzi mnóstwo czasu

Gołąbki można przyrządzić na wiele sposobów. Znany kucharz podzielił się jednym, oryginalnym patentem, dzięki któremu zaoszczędzimy masę czasu, a nasze danie będzie pyszne jak nigdy dotąd! Tradycyjne gołąbki potrafią być naprawdę czasochłonne. Co zrobić, aby o wiele szybciej przygotować to smakowite, polskie danie? Swój tajemny patent zdradził kucharz i kulinarny bloger Tomasz Strzelczyk, znany z programu Masterchef. Gołąbki inaczej Gołąbki inaczej to przepis, dzięki któremu tradycyjną, polską potrawę przygotujemy o wiele szybciej. Choć nie od dziś wiadomo, że danie możemy podawać na wiele sposobów. Patent, który zaprezentował znany kucharz to prawdziwe zbawienie dla tych, którzy nie lubią zbyt długo stać w kuchni. Jak zrobić gołąbki na szybko i co będzie nam do nich potrzebne? var block_td_uid_2_63c68e6c73159 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68e6c73159.id = "td_uid_2_63c68e6c73159"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"173306","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68e6c73159_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68e6c73159_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68e6c73159_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68e6c73159.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68e6c73159.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68e6c73159.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68e6c73159); Nie żyje uwielbiany aktor i prezenter. Przez długi czas chorował na raka pęcherza Karina Sulich - 3 marca 2020 0 Składniki: 1 średnia kapusta włoska 500 g mięsa mielonego wieprzowego 500 g mięsa mielonego wołowego 250 g ugotowanego ryżu duża garść suszonych grzybów średnia cebula ząbek czosnku duża garść płatków owsianych namoczonych w mleku 150 g pomidorów z puszki łyżka soli łyżka pieprzu czarnego 2 jajka Widzisz na ulicy psa z żółtą wstążką? Nie wolno do niego podchodzić, zorganizowana akcja Przez lata więził ją w piwnicy i niewyobrażalnie, a na piętrze wiódł normalne życie. Zdjęcia jej „więzienia” przyprawiają o ciarki Fani niepokoją się o zdrowie Margaret. Na nowym nagraniu wygląda jak cień samej siebie Gołąbki można przyrządzić na wiele sposobów. Znany kucharz podzielił się jednym, oryginalnym patentem, dzięki któremu zaoszczędzimy masę czasu, a nasze danie będzie pyszne jak nigdy dotąd! Tradycyjne gołąbki potrafią być naprawdę czasochłonne. Co zrobić, aby o wiele szybciej przygotować to smakowite, polskie danie? Swój tajemny patent zdradził kucharz i kulinarny bloger Tomasz Strzelczyk, znany z programu Masterchef. Gołąbki inaczej Gołąbki inaczej to przepis, dzięki któremu tradycyjną, polską potrawę przygotujemy o wiele szybciej. Choć nie od dziś wiadomo, że danie możemy podawać na wiele sposobów. Patent, który zaprezentował znany kucharz to prawdziwe zbawienie dla tych, którzy nie lubią zbyt długo stać w kuchni. Jak zrobić gołąbki na szybko i co będzie nam do nich potrzebne? var block_td_uid_2_63c68e6c73159 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68e6c73159.id = "td_uid_2_63c68e6c73159"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"173306","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68e6c73159_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68e6c73159_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68e6c73159_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68e6c73159.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68e6c73159.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68e6c73159.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68e6c73159.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68e6c73159); Nie żyje uwielbiany aktor i prezenter. Przez długi czas chorował na raka pęcherza Karina Sulich - 3 marca 2020 0 Składniki: 1 średnia kapusta włoska 500 g mięsa mielonego wieprzowego 500 g mięsa mielonego wołowego 250 g ugotowanego ryżu duża garść suszonych grzybów średnia cebula ząbek czosnku duża garść płatków owsianych namoczonych w mleku 150 g pomidorów z puszki łyżka soli łyżka pieprzu czarnego 2 jajka Widzisz na ulicy psa z żółtą wstążką? Nie wolno do niego podchodzić, zorganizowana akcja Przez lata więził ją w piwnicy i niewyobrażalnie, a na piętrze wiódł normalne życie. Zdjęcia jej „więzienia” przyprawiają o ciarki Fani niepokoją się o zdrowie Margaret. Na nowym nagraniu wygląda jak cień samej siebie

kotlety jajeczne
12.02.2020 18:48 Prosty trick babci na kotlety jajeczne. Będą chrupiące i aromatyczne

Kotlety jajeczne to lubiana alternatywa dla osób, które akurat niekoniecznie mają ochotę na mięso do obiadu. Zostało Ci w lodówce trochę nadprogramowych jajek ze śniadania? Świetnie się składa, ponieważ ten prosty przepis jak od babci pomoże Ci przygotować z nich pyszną i aromatyczną potrawę. Wystarczy 6 jajek, aby zamienić nudny talerz kotletów mielonych w wartościowy i sycący posiłek. Zamiast smażyć kolejnego schabowego w panierce, daj się przekonać do bezmięsnej opcji w postaci kuszących kotlecików z jaj. Do tego prosty przepis sprawia, że kotlety jajeczne możesz przyrządzić szybko i bez problemu. Gotowa?

chleb
05.02.2020 18:20 Chleb obsmażany w jajku. Proste i pyszne danie z dzieciństwa

Chleb obsmażany w jajku to jedno z dań, które przygotowywały nam nasze babcie. Było proste i szybkie, ale jego smak był wyjątkowy. Mimo że w niektórych domach do dziś serwuje się taki przysmak, to wielu z nas od lat nie jadło chleba w jajku. Jak robi się taki chleb? Mimo że to mało skomplikowana potrawa, to sposobów na jej przygotowanie jest kilka. Niektórzy do jajka dodają mleko, a inni mąkę. Gotowy chleb jest zajadany ze smakiem z keczupem lub z majonezem. A wy, jaką wersję lubicie najbardziej?

zupa krem
29.01.2020 10:22 Zupa krem jeszcze nigdy nie była tak doskonała. 3 sposoby na zagęszczenie, wykonanie zajmie ci chwilę

Zupa krem to danie, które od wielu lat dość często gości na stołach Polaków. Przepisów jest mnóstwo, jednak nie zawsze zupa wychodzi dokładanie taka, jakbyśmy chcieli. Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, trzeba się nie lada postarać. Na szczęście są trzy świetne sposoby na zagęszczenie, dzięki którym potrawa już nigdy nie będzie zbyt rzadka. Aby zupa krem była pyszna i gęsta, wcale nie trzeba spędzać w kuchni długich godzin. Wykonanie doskonałej zupy, która będzie miała idealną konsystencję, zajmuje tylko chwilę, a efekt z pewnością zaskoczy domowników. Co więcej, nasze triki są tanie i banalne w wykonaniu.

rosół
18.01.2020 21:16 Gotując rosół, wrzucasz mięso do gorącej wody? Zastanów się dwa razy, to nie jest dobry sposób

Rosół to jedno z najbardziej typowych dań polskich. Każdy z nas kojarzy go chyba z niedzielnymi obiadami, ze spotkaniami rodzinnymi. Warto znać przepis na te klasyczną zupę. Trzeba pamiętać też, o kilku ważnych zasadach. Przypomnij sobie na przykład, czy gotując go, wrzucasz mięso do gorącej wody? To istotna kwestia. Przyrządzanie tej zupy nasze mamy i babcie uważały za coś najbardziej oczywistego na świecie. Wiele z nas może już jednak zmagać się z odpowiedzią na pytanie: jak przyrządzić najlepszy rosół? Podpowiadamy, czego najlepiej użyć i jakich błędów unikać, żeby osiągnąć jak najlepszy i najbardziej intensywny smak.

jajka
09.12.2019 21:12 Genialny sposób na ugotowanie jajek bez wody. Od dziś nie zmarnujesz nawet minuty

Jajka gotowane bez wody – brzmi jak niewykonalna abstrakcja? A jednak to możliwe! Dzięki prostemu sposobowi przygotujesz swoje jajka bez jednej kropli wody. Sposób, który znajdziesz poniżej jest tak prosty i wygodny, że już nigdy nie wrócisz do tradycyjnego gotowania jajek. Jajka mają to do siebie, że są praktycznie do wszystkiego. Często smażymy, gotujemy, szczególnie na miękko. Gdy czekamy, aż woda się zagotuje, tracimy zbędne minuty. Czy może być lepszy sposób, niż tradycyjne gotowanie? Mamy jeden, niezawodny trik dla każdego – dzięki niemu ugotujesz jaja bez wody.

06.11.2019 13:50 Rosół idealny w zasięgu ręki. Odkrywamy najpilniej strzeżone sekrety polskich gospodyń

Rosół to zupa, która potrafi świetnie rozgrzać w zimowe dni. Co jednak gdy wyjdzie nam on blady i bez smaku? Jak go przyrządzić, by był „jak u mamy”, nie używając do tego kostek czy przypraw? W tym artykule poznasz kilka przydatnych wskazówek, jak uratować rosół, jeśli wymknął ci się spod kontroli. Rosół to nie tylko pyszny, ale i odżywczy posiłek oraz baza do innych zup. Bardzo często jemy go podczas przeziębienia, by wzmocnić organizm. Choć czasy się zmieniają, rosół wciąż nieodmiennie gości na naszych stołach. Co jeśli „przekombinowałyśmy” i z bulionem jest coś nie tak? Spokojnie, każda pani domu ma kilka asów w rękawie jeżeli chodzi o rosół. Dziś poznasz je i ty.

  • 1
  • 2