Prawdziwa rewolucja w pierogach, jeden dodatek sprawia, że są obłędne. W życiu nie zgadniesz, jaki
Farsz na pierogi zrobimy z:
Rewolucja w pierogach! Jeden składnik zmienia wszystko!
i… 200 g młodych listków pokrzywy! Tak, dobrze widzicie. Pokrzywa to pełna cennych składników roślina, która znakomicie sprawdzi się w kuchni jako dodatek do sałatek czy pierogów. Dodatkowo pokrzywa jest bogatym źródłem witamin A, C oraz E jak również B1, B2, B3 i B5, a także zawiera składniki mineralne, jak wapń, żelazo, potas, magnez, fosfor, selen oraz cynk.
- 200 g sera feta,
- małej cebulki,
- 2 ząbków czosnku,
- 2-3 łyżek masła klarowanego,
- pieprzu do smaku
Kiedy już mamy pokrzywę i resztę składników, możemy zacząć robić nasz farsz na pierogi.
- Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę, posiekaj czosnek, a następnie podsmaż je na maśle.
- Umyj liście pokrzywy w zimnej wodzie, odsącz i pokrój na małe kawałki. Następnie dorzuć je do usmażonej cebuli.
- Dodaj do mieszaniny pokruszony ser feta. Dopraw farsz pieprzem i mieszaj, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą.
Kiedy już nasz farsz jest gotowy, wykładamy go na przygotowane wcześniej kawałki ciasta i zlepiamy jego brzegi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie przez 3-4 minuty, do wypłynięcia na powierzchnie. Wyjmujemy łyżką cedzakową i podajemy z podsmażoną na maśle cebulką. Voila! Nasze wyjątkowe pierogi z pokrzywą gotowe.
ZOBACZ TEŻ:
- Spółdzielnia postawiła automat z maseczkami i żelami. Ceny powaliły mieszkańców
- Obostrzenia w Polsce przedłużone. Mateusz Morawiecki podał daty
- Nie żyje kolejny polski dziennikarz. Był bliskim przyjacielem wielu gwiazd, prokuratura bada sprawę
- Pani Jolanta dostała rachunek od właściciela lokalu i zbladła. Nie mogła uwierzyć w wypisaną kwotę
- Byłeś szczepiony w dzieciństwie? Jest szansa, że to cię uratuje przed koronawirusem
- Morawiecki i Szumowski podjęli kluczowe decyzje. Wiemy, co dalej z obostrzeniami
źródło: kobieta.interia.pl