Kotlety schabowe w innym wydaniu będą potrzebowały tylko dwóch dodatkowych składników. Po ich dodaniu możesz cieszyć się wyjątkowym smakiem obiadu w nieco odświeżonej formie!Kotlety schabowe to wspaniały pomysł na obiad. Chyba każdy uwielbia klasyczne kotlety z ziemniakami i mizerią. Warto jednak czasem zmodyfikować przepis, żeby doświadczyć zupełnie nowego smaku. Wystarczą dwa inne niż zazwyczaj składniki, które sprawią, że kotlety będą rozpływać się w ustach!
Farsz na pierogi zrobimy z: Rewolucja w pierogach! Jeden składnik zmienia wszystko!i… 200 g młodych listków pokrzywy! Tak, dobrze widzicie. Pokrzywa to pełna cennych składników roślina, która znakomicie sprawdzi się w kuchni jako dodatek do sałatek czy pierogów. Dodatkowo pokrzywa jest bogatym źródłem witamin A, C oraz E jak również B1, B2, B3 i B5, a także zawiera składniki mineralne, jak wapń, żelazo, potas, magnez, fosfor, selen oraz cynk. Pierogi z kapustą, mięsem, białym serem czy też ruskie, to klasyka polskiej kuchni. Przygotowując potrawy, lubisz jednak popuścić wodze fantazji? Jeżeli tak, ten rewolucyjny przepis na stałe zagości w twoim domu. Ten jeden dodatek nada im prawdziwie obłędny smak. Pierogi to jedno z ulubionych polskich dań, które zyskało międzynarodową sławę. Ich zdecydowaną przewagą jest fakt, że możemy serwować je, z czym tylko dusza zapragnie i podawać według własnych upodobań – na słodko, lub słono. Co, jednak kiedy znudziły nam się ich bardziej lub mniej odsłony? Ten przepis nie tylko zaskoczy miłośników tego dania, ale i skradnie ich serca. Cała tajemnica, to sekretny składnik X. Przepis na pierogi Sekret idealnych pierogów tkwi odpowiednim farszu i pysznym cieście. W tym drugim przypadku niezwykle ważna jest jego konsystencja. Przepis na ciasto na pierogi: około 300 g mąki, niepełną szklankę wody, jajko, 10 g oleju. Kiedy mamy już wszystkie składniki, zagniatamy je, aby uzyskać sprężystą konsystencję. Pamiętajmy, by wodę dolewać stopniowo. Idealne ciasto na pierogi nie powinno być zbyt luźne. Kiedy już nasze ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję, wałkujemy je, a szklanką wykrawamy krążki. Teraz pozostało nam tylko nałożyć na nie porcję farszu, z sekretnym składnikiem X, który sprawi, że nasze danie otrzyma swoistą gwiazdkę Michelin od domowników czy gości, a przecież to właśnie ta jest dla nas najcenniejsza. Z czego zrobimy niepowtarzalny farsz? Będziecie zaskoczone. 200 g sera feta, małej cebulki, 2 ząbków czosnku, 2-3 łyżek masła klarowanego, pieprzu do smaku Przyłapali Agatę Dudę i zrobili jej kompromitujące zdjęcia. Wielka burza, wielu jej nie wybaczy Żona Roberta Janowskiego jest zrozpaczona. Zamieściła w sieci porażający apel Nowa propozycja Komisji Europejskiej ws. zamknięcia granic UE. Polska zamknięta na dłużej?