DomekIOgrodek.pl
>
Kuchnia
>
Placki ziemniaczane nabiorą jeszcze więcej smaku, gdy dodasz jeden składnik. Tak kremowe, że rozpływają się w ustach
Placki ziemniaczane nabiorą jeszcze więcej smaku, gdy dodasz jeden składnik. Tak kremowe, że rozpływają się w ustach
Screenshot Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA, YouTube
- 200 g ziemniaków
- 100 g mozzarelli
- 2 łyżki pietruszka
- 2 łyżki szczypiorku
- 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 jajko
- Bułka tarta
Ziemniaki gotujemy i ugniatamy na purée. Dodajemy do nich drobno pokrojoną mozzarellę, pietruszkę, szczypiorek, mąkę pszenną, pieprz, sól oraz jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy nasze placki ziemniaczane, a następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym, na złoto z obydwu stron.
W taki łatwy sposób możemy urozmaicić nasze placki ziemniaczane. Jeżeli chcemy by były one jeszcze bardziej wykwitne, połóżmy na nich gęstą śmietanę i plasterek wędzonego łososia. Nikt się nie oprze takiej przekąsce!
ZOBACZ ZDJĘCIA:
Placki ziemniaczane smażymy z obu stron na złoty kolor.
Jeżeli dodamy do nich mozzarellę będą niezwykle kremowe.
Taka przekąska w mgnieniu oka zniknie z naszego stołu.
ZOBACZ TEŻ:
- Sygnały wysyłane przez naszą wątrobę, gdy ma już dosyć. Dostrzeżesz je gołym okiem
- Sztorm wyrzucił na brzeg statek widmo. Władze apelują, by nikt się nie zbliżał
- Przepis na tradycyjne faworki. W Tłusty Czwartek nie może ich zabraknąć, są idealne
- Katarzyna Dowbor pokazała dom. Wnętrza zachwycają, ale największe wrażenie robią dekoracje
- Córka Małgorzaty Foremniak jest piękna i pomaga ludziom. Aktorka mówi o niej z dumą
- 4-letni synek wybudził się ze śpiączki i powiedział mamie bardzo ważną rzecz. Jego ostatnie słowa są piorunujące
źródło: noizz.pl
Powiązane
Na co idą pieniądze z tacy? Co niedzielę zbiera się nawet kilka tysięcy. Ksiądz ujawnia
Jedyna taka rodzina w Polsce. Mają 7 dzieci i żyją wg surowych zasad
W czym śpią zakonnice? Odpowiedź może zaskoczyć
Nie mieści się w głowie co ludzie chowają do trumien! Grabarz ujawnił kulisy, widział już chyba wszystko
Pracownica Żabki pokazała mrożące nagranie. TO wyczyniają klienci, można tylko współczuć
Tylko najmądrzejsza głowa odpowie na wszystkie pytania. Młodzież nie zdobędzie nawet 1 punktu
Najnowsze
Polecane
Popularne
Kroję cienko ogórki i zalewam tym sosem. Smak tej niecodziennej mizerii kładzie na łopatki
Moje ziemniaki z piekarnika nie mają sobie równych. Cały sekret tkwi w 1 banalnym dodatku
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na placki ziemniaczane. Raz spróbujesz i nigdy nie zrobisz inaczej
Natnij schab w taki sposób i wypchaj cebulą. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Najlepsze kucharki zawsze pamiętają o tym dodatku do rosołu. Nic tak nie podkręca smaku
Wrzuć do mięsa mielonego dodatek znany z gołąbków. Jak dla mnie nie ma lepszych kotletów
Smażę jajecznicę na boczku i... faszeruję nią mięso. Po dokładki są kolejki
Wiosną zawsze dodaję to do pierogów ruskich. Smakują tak dobrze, że każdy prosi o dokładkę
Wlewam ten składnik do wody z gotującymi się ziemniakami. Nie ciemnieją i mają lepszy smak