Skórki z owoców często są przez nas niedoceniane. Lądują w koszu, a czasem decydujemy się umieścić je w kompostowniku. Druga opcja jest zdecydowanie lepsza, ponieważ skórki mogą wzbogacić kompost. Jednak ja wykorzystać je w nietypowy sposób?Skórki, podobni jak same owoce, mają sporo właściwości. Właśnie dlatego, zanim wyrzucimy je do kosza, możemy pomyśleć o ich zastosowaniach. Do czego przydadzą się skórki bananów lub pomarańczy?
Banan może okazać się podstawą naprawdę świetnego śniadania. Jeśli masz już dość jajecznicy, kanapek, albo Twoja lodówka świeci pustkami, koniecznie spróbuj tego przepisu. Potrzebujesz jedynie jajek i bananów. Przygotowanie zajmie ci niewiele czasu, a zjesz pożywne i syte śniadanie, po którym długo nie poczujesz się głodna.Banan i jajko. Jeśli masz te składniki w lodówce, możesz przygotować naprawdę pyszne śniadanie! Będzie syte, zdrowe i bezglutenowe! Jest to także fantastyczny pomysł, jeśli owoce, które kupiłaś, zaczynają być dojrzałe i trzeba je szybko wykorzystać.
Banan jest prawdziwą skarbnicą cennych składników mineralnych oraz licznych witamin. Jego słodki smak sprawia, że chętnie sięgają po niego nie tylko dorośli, ale również dzieci. Do tej pory zawsze wyrzucałaś skórkę od banana do śmieci? To ogromny błąd! Gwarantujemy, że gdy poznasz 2 sposoby jej wykorzystania, nigdy więcej tego nie zrobisz. Banany to nie tylko pyszne, ale również pełnowartościowe owoce. Są one niecenionym źródłem potasu, dzięki czemu z powodzeniem mogą zajadać się nimi osoby zmagające się z nadciśnieniem. W przypadku dzieci na medal radzą sobie z rewolucjami żołądkowymi. Do tej pory po zjedzeniu tego słodkiego owocu za każdym razem wyrzucałaś jego skórkę? Popełniasz ogromny błąd.
Muffinki zawsze świetnie dopełniają wszelkie uroczystości. Bardzo szybko się je robi, a to, w jaki sposób je przyozdobisz, zależy tylko od twojej wyobraźni. Przepis na pyszne i wilgotne świąteczne babeczki, które nie czerstwieją. Cały ich sekret leży w tym, żeby jajka wymienić na banana.