Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, zatem przepis na ciasteczka na pewno się przyda. Dla tych, którzy do ostatniej chwili nie mieli pomysłu na świąteczne słodkości, mamy szybką receptę na wyśmienite łakocie. Minimum czasu i maksimum przyjemności z zaledwie kilku składników. Ciasteczka to ulubiona przekąska nie tylko dzieci, ale również dorosłych. Każdy z nas ma w sobie małego łasucha, który czasem lubi schrupać coś słodkiego. Na takie momenty, mamy idealny przepis na ciasteczka najlepsze pod słońcem. Potrzebujesz tylko jednego, dodatkowego składnika, żeby rozpieścić każde podniebienie.
Majonez to dodatek, bez którego nie wyobrażamy sobie świąt wielkanocnych. Jeśli nie chcesz rezygnować ze stałego punktu świątecznego stołu, najlepiej przygotuj go sama. Będziesz mogła używać go do każdej potrawy bez najmniejszych wyrzutów sumienia!Majonez to podstawa każdej wielkanocnej potrawy. Pasuje do jajek, pasztetów i jest nieodłącznym elementem uwielbianej przez Polaków sałatki jarzynowej. Jeśli jednak dbasz o linię, albo z powodów zdrowotnych musisz uważać na to, co jesz, myślisz, że prawdopodobnie należy z niego zrezygnować. Nic bardziej mylnego! W prosty sposób możesz sama przygotować pyszny i zdrowy majonez.
Jajka, choć są proste do ugotowania, niekiedy dziwnie smakują bądź nie obierają się tak jak powinny. Zbliża się Wielkanoc, więc warto zapoznać się z kilkoma wskazówkami, które pomogą nam przygotować idealne jajka. Przedstawiamy 4 najważniejsze zasady.Jajka to najważniejszy element wielkanocnego śniadania, symbolizują bowiem odrodzenie i nowe życia. Dzieci uwielbiają je malować i dekorować, a dla dorosłych najważniejsze jest, by były smaczne i bezproblemowo się obierały. W związku z tym prezentujemy 4 zasady, których warto przestrzegać, aby były idealne.
Jajka nie psują się tak szybko. Termin ważności wcale nie wyznacza ich świeżości. Dlatego warto zastosować prosty trik, który szybko podpowie nam czy możemy spokojnie dalej używać ich do gotowania.Jajka to produkt, którego używamy w wielu daniach. Dlatego najczęściej kupujemy ich spore ilości. Czasem nie uda nam się zużyć wszystkich na czas. Czy to oznacza, że jajka po terminie ważności trzeba wyrzucić? Niekoniecznie. Zanim zmarnujemy jedzenie, powinniśmy sprawdzić, czy aby na pewno jest zepsute. Prosty i szybki trik jasno określi czy jaja nadają się jeszcze do zjedzenia.