Kotlety jajeczne przygotujesz w prosty sposób. Nie potrzebujesz wielu składników. Jeśli obawiasz się, że będą pozbawione smaku lub suche, zapoznaj się z tym przepisem i przekonaj się, że to po prostu niemożliwe.Kotlety jajeczne to wspaniały pomysł na obiad dla wegetarian, ale nie tylko. Jeśli nie chcesz kolejny raz podawać rodzinie mięsa, to jest także świetne rozwiązanie. Ich smak i ciekawa konsystencja sprawi, że zagoszczą na twoim stole na stałe. Przepis jest bardzo prosty. Nie wymaga wiele czasu i co najlepsze wielu składników.
Kotlety jajeczne są bardzo pyszną potrawą, na dodatek bardzo szybką w przygotowaniu. W zależności od naszych gustów możemy dobrać do masy różne dodatki. Jednak my szczególnie polecamy te z pieczarkami, które nadają łagodnym kotletom odrobinę charakteru i czynią z klasycznego dania coś wyjątkowego. Kotlety jajeczne zasługują na miano jednego z ulubionych dań wegetarian, często też są przygotowywane w dni postne, albo gdy w naszej lodówce nie ma zbyt wielu składników, a zależy nam na stworzeniu sytego obiadu. Dodanie do kotletów pieczarek wzbogaci ich smak.