Szafki do przechowywania produktów i sprzętów znajdujących się w kuchni.
Podczas gotowania wysoka temperatura sprawia, że tłuszcz paruje i ulatnia się w powietrzu. Po ochłodzeniu odkłada się na powierzchniach, szczególnie takich jak zewnętrze ściany szafek. Aby poradzić sobie z tym problemem, mamy niezwykle banalny trik, z którego każdy może skorzystać. Warstwa tłuszczu na meblach kuchennych jest wyjątkowo nieestetyczna i niehigieniczna. Jej wysoka lepkość sprawia, że przyklejają się do niej drobinki kurzu, przez co jeszcze szybciej powiększa się. Rozłóż gazety na górze szafek, a brud zdejmiesz jednym ruchem ręki.
Nawet jeśli jesteś właścicielem małej kuchni, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość – dzięki kilku prostym rozwiązaniom, jesteś w stanie zarówno optycznie powiększyć swoją kuchnię, jak i zwiększyć jej funkcjonalność. Ma na to wpływ rozłożenie ciągu kuchennego, rodzaj szafek oraz ergonomiczne i sprytne rozwiązania, pozwalające na oszczędność miejsca.