Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Kuchnia > Sól i soda oczyszczona usuwają tłuszcz z blachy do pieczenia w 30 minut
Kamil Świętek
Kamil Świętek 20.06.2023 19:03

Sól i soda oczyszczona usuwają tłuszcz z blachy do pieczenia w 30 minut

Czyszczenie blachy do pieczenia jeszcze nigdy nie było tak proste!
Kadr z filmu na kanale YouTube użytkownika Clean Freak & Germaphobe

Kochasz piec, ale nienawidzisz później sprzątać? Żaden problem. Czyszczenie blachy do pieczenia może być proste i przyjemne. Poznaj patent, który dla Ciebie przygotowaliśmy i zapomnij o zbędnym szorowaniu.

Zrezygnuj z gotowych płynów. Są mało skuteczne

Czyszczenie blachy do pieczenia nie musi kojarzyć Ci się z nieustannym szorowaniem. Można zrobić to w znacznie szybszy i mniej męczący sposób. Po zapoznaniu się z naszym patentem nie będziesz mógł oderwać się od pieczenia.

Musisz wiedzieć, co odpowiada za nieustanny brud znajdujący się Twojej patelni. To przypalony tłuszcz. Czyszczenie blachy do pieczenia powinno zatem polegać na zastosowaniu środka otłuszczającego.

Użycie zwykłego płynu do mycia naczyń to za mało. Nie inwestuj w drogie chemikalia. Zastosuj domowe sposoby na czyszczenie blachy do pieczenia i ciesz się tanim, aczkolwiek skutecznym specyfikiem i wiecznie czystą blachą już dziś.

Magiczna gąbka to hit do sprzątania. Ma 1 minus, ludzie nie zdają sobie sprawy

Sól i soda oczyszczona pomogą Ci w walce z uciążliwym tłuszczem

Aby czyszczenie blachy do pieczenia poszło Ci sprawnie, będziesz potrzebować sody oczyszczonej oraz soli. Dzięki nim poradzisz sobie nawet z najbardziej uporczywym brudem i najmocniej przypalonym tłuszczem, jaki kiedykolwiek widziałeś.

Jedyne co musisz zrobić, to posypać solą i sodą blachę i włożyć ją do piekarnika na 30 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Czyszczenie blachy do pieczenia w taki sposób jest możliwe, ponieważ w bardzo wysokiej temperaturze dochodzi do reakcji pomiędzy domowymi środkami a przypalonym tłuszczem.

Po upływie 30 minut wyłącz piekarnik i poczekaj, aż blacha wystygnie. Następnie umyj ją zwykłym płynem do mycia naczyń. Jak widzisz, czyszczenie blachy do pieczenia wcale nie jest takie trudne!

Czyszczenie blachy do pieczenia.jpg
canva/undefined undefined

Czyszczenie blachy do pieczenia – wypróbuj ten patent w swoim domu!

Czy czyszczenie blachy do pieczenia kiedykolwiek było tak proste? Koniec z szorowaniem, stosowaniem drogiej i żrącej chemii oraz odkładania pieczenia na później, bo myśl o kolejnym szorowaniu patelni doprowadza Cię do szału.

Zastosuj ten patent w swoim domu i podziel się z nami opinią, czy czyszczenie blachy do pieczenia kiedykolwiek poszło Ci szybciej!

Powiązane
Prodiż
O tych kuchennych sprzętach krążą legendy. Jeśli jesteś smakoszem, zdobędziesz 10/10