Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Algi Morskie

Algi Morskie

jak jeść pałeczkami
18.06.2018 14:59 Sushi – zalety i wady japońskiej kuchni przyrządzanej w Polsce

Sushi to potrawa japońska, którą jedni uwielbiają, a inni nienawidzą. Wyróżnia się z pewnością nietuzinkowym smakiem oraz sposobem spożywania. W Polsce zyskała ogromną popularność i sympatię, przez co powstało wiele restauracji oraz miejsc, gdzie możemy skosztować japońskiej potrawy. Jednak jakie są wady i zalety spożywania sushi przygotowywanego w Polsce? Sushi to popularna japońska potrawa, która powstaje z zakwaszonego ryżu, który podawany jest z surową, gotowaną lub marynowaną rybą, a także z dodatkami. Sushi przez wiele lat ewoluowało i tradycyjne przepisy zostały wzbogacone o jaja oraz mięso. Japońska potrawa stała się nie tylko zwykłym daniem, ale i swoistym dziełem sztuki, które starannie jest przygotowywane przez kucharzy na całym świecie.