Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Aniagotuje

Aniagotuje

rosół
25.11.2020 23:50 Nie wiesz co zrobić z warzywami po gotowaniu rosołu? Nie wyrzucaj ich, możesz zmienić je w coś pysznego

Rosół to bez wątpienia król polskich zup. Nie bez powodu jest obowiązkową pozycją niedzielnego menu w domu przeciętnego Polaka. Czy po gotowaniu nie wiesz co zrobić z warzywami po gotowaniu rosołu? Pod żadnym pozorem ich nie wyrzucaj! Wystarczy chwila, by zamienić je w wykwintne danie, które skradnie nie tylko twoje serce, ale również kubki smakowe! Rosół to wywar, którego przygotowywanie przekazywane jest z pokolenia na pokolenia. Ile rodzin, tyle różnych przepisów na jego prawidłowe wykonanie. Kluczem do sukcesu jest oczywiście czas, jaki nasza potrawa spędzi na ogniu. Gotowany z sercem i starannością, odwdzięczy się nie tylko pokaźnymi oczkami pływającymi na jego wierzchu, ale również całą masą witamin, za które podziękuje ci zdrowie i uroda. Okazuje się, że warzywa, które pozostają po jego przyrządzeniu, możesz wykorzystać.

MAKARON
09.03.2020 10:09 Makaron z serem jest szybki do zrobienia i przepyszny. 4 triki na prawdziwe niebo w gębie

Makaron z serem to bardzo popularne danie. Jest bardzo sycące, smaczne i przede wszystkim proste. Składniki na takie danie to zaledwie kilka produktów, więc nie wydasz na nie dużej sumy. Dodatkowo mamy dla ciebie cztery triki, które pomogą Ci uzyskać wyśmienity smak w kilka chwil! Kto nie lubi makaronu z serem? Chyba tylko ten, kto jeszcze nigdy nie miał okazji go spróbować! To banalne danie, przy minimalnym nakładzie czasu i kosztów, zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienie. Możesz go zrobić na obiad, ale także na kolację. Kiedy przyjdą niespodziewani goście, już wiesz czym ich zaskoczyć!

Kotlety schabowe
29.02.2020 18:00 Genialny trik na kotlety schabowe. Wystarczy dodać jeden składnik do panierki, niebo w gębie gwarantowane

Kotlety schabowe to klasyka kuchni polskiej. Na wielu z nas działają jak najdroższy afrodyzjak! Niekiedy wystarczy mimochodem wypowiedzieć ich nazwę, aby nasze kiszki zaczęły grać marsza, a myśli krążyły tylko wokół idealnie przysmażonego na zewnątrz i soczystego w środku schabu. Jak zrobić kotlety schabowe w zupełnie nowej odsłonie? Do panierki dodaj jeden składnik, aby zmienić ich smak. Niebo w gębie gwarantowane! Schabowe to klasyka kulinarnego gatunku. Nie bez przyczyny większość z nas nie jest w stanie wyobrazić sobie niedzieli bez pokaźnego kotleta, serwowanego w towarzystwie ziemniaczków i kapusty kiszonej bądź letniej mizerii. Chciałabyś zaskoczyć domowników? Okazuje się, że do panierki wystarczy dodać jeden składnik, który zupełnie odmieni smak tej uwielbianej potrawy. Gwarantujemy, że kubki smakowe oszaleją, a twoi najbliżsi nie będą chcieli jeść już nic innego.