Rosół to bez wątpienia król polskich zup. Nie bez powodu jest obowiązkową pozycją niedzielnego menu w domu przeciętnego Polaka. Czy po gotowaniu nie wiesz co zrobić z warzywami po gotowaniu rosołu? Pod żadnym pozorem ich nie wyrzucaj! Wystarczy chwila, by zamienić je w wykwintne danie, które skradnie nie tylko twoje serce, ale również kubki smakowe! Rosół to wywar, którego przygotowywanie przekazywane jest z pokolenia na pokolenia. Ile rodzin, tyle różnych przepisów na jego prawidłowe wykonanie. Kluczem do sukcesu jest oczywiście czas, jaki nasza potrawa spędzi na ogniu. Gotowany z sercem i starannością, odwdzięczy się nie tylko pokaźnymi oczkami pływającymi na jego wierzchu, ale również całą masą witamin, za które podziękuje ci zdrowie i uroda. Okazuje się, że warzywa, które pozostają po jego przyrządzeniu, możesz wykorzystać.
Makaron z serem to bardzo popularne danie. Jest bardzo sycące, smaczne i przede wszystkim proste. Składniki na takie danie to zaledwie kilka produktów, więc nie wydasz na nie dużej sumy. Dodatkowo mamy dla ciebie cztery triki, które pomogą Ci uzyskać wyśmienity smak w kilka chwil! Kto nie lubi makaronu z serem? Chyba tylko ten, kto jeszcze nigdy nie miał okazji go spróbować! To banalne danie, przy minimalnym nakładzie czasu i kosztów, zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienie. Możesz go zrobić na obiad, ale także na kolację. Kiedy przyjdą niespodziewani goście, już wiesz czym ich zaskoczyć!
Kotlety schabowe to klasyka kuchni polskiej. Na wielu z nas działają jak najdroższy afrodyzjak! Niekiedy wystarczy mimochodem wypowiedzieć ich nazwę, aby nasze kiszki zaczęły grać marsza, a myśli krążyły tylko wokół idealnie przysmażonego na zewnątrz i soczystego w środku schabu. Jak zrobić kotlety schabowe w zupełnie nowej odsłonie? Do panierki dodaj jeden składnik, aby zmienić ich smak. Niebo w gębie gwarantowane! Schabowe to klasyka kulinarnego gatunku. Nie bez przyczyny większość z nas nie jest w stanie wyobrazić sobie niedzieli bez pokaźnego kotleta, serwowanego w towarzystwie ziemniaczków i kapusty kiszonej bądź letniej mizerii. Chciałabyś zaskoczyć domowników? Okazuje się, że do panierki wystarczy dodać jeden składnik, który zupełnie odmieni smak tej uwielbianej potrawy. Gwarantujemy, że kubki smakowe oszaleją, a twoi najbliżsi nie będą chcieli jeść już nic innego.