Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Beszamel.Se

Beszamel.Se

kurczak
16.04.2020 20:02 Kurczak będzie gotowy w 15 minut. Wystarczą 3 dodatkowe składniki, by doświadczyć nieba w gębie

Kurczak w 15 minut? Brzmi niewiarygodnie, ale jest to możliwe. Wystarczy tylko kwadrans, aby na twoim talerzu pojawił się istny majstersztyk. Musisz wypróbować ten genialny przepis, potrzebujesz jedynie 3 składników. W internecie istnieje mnóstwo przepisów, które gwarantują wyśmienity posiłek. I niewątpliwie tak jest, ale nie w 15 minut. My za to znamy przepis na danie, którego przygotowanie zajmie ci zaledwie kwadrans. Ten kurczak będzie twoim ulubionym. Wystarczy dodać 3 składniki i gotowe!

kotlety schabowe
10.04.2020 19:28 Kotlety schabowe w odmienionym wydaniu. Wystarczy zmienić jeden składnik, są przepyszne i zdrowsze

Kotlety schabowe to podstawa polskiego, niedzielnego obiadu. Ulubione danie nie powinno cały czas kojarzyć nam się z tym samym smakiem. Modyfikacje znanych przepisów to domena kreatywnych pań domu. Czasem wystarczy zmienić jeden składnik, który nada schabowemu nowego smaku.Ukochany schabowy to smak obiadków u mamy, które tak bardzo lubimy. Dawały nam poczucie bezpieczeństwa i poczucie błogości. Warto przygotowywać ten sam obiad, także swoim dzieciom. Jednak każdej pani domu po jakimś czasie znudzi się powtarzanie tego samego przepisu. Jedna zmiana nada nowego smaku ukochanemu daniu.Kotlety schabowe to danie podawane w każdej rodzinie od pokoleń. Mimo że je uwielbiamy, możemy być już znudzeni ich powtarzalną formą. Dlatego warto czasem coś zmienić. Jeden składnik i zaskoczone miny naszej rodziny gwarantowane.Kotlety schabowe – kompletna odmiana, dzięki jednemu składnikowi

placki ziemniaczane
06.04.2020 21:40 Nowoczesne placki ziemniaczane to absolutny hit. Wielu już oszalało na ich punkcie, łatwy i szybki przepis

Placki ziemniaczane to przysmak znany w polskich domach nie od dziś. Są łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczne. Można zjeść je solo, bądź ze śmietaną jak niektórzy lubią. Mamy dla was przepis na nowoczesne placki, który odkryje przed wami nowe oblicze tego przysmaku. Chyba każdy z nas chociaż raz w życiu jadł placki ziemniaczane. Nasz babcie często serwowały je na obiad w piątek, kiedy według chrześcijańskiej tradycji nie jada się mięsa. Aby dodać trochę świeżości klasycznemu przepisowi na placki, odrobinę go zmodyfikowaliśmy. Efekt jest zniewalający. Musicie go wypróbować.

ziemniaki
03.04.2020 20:02 Ziemniaki po grecku to absolutny hit. Zrób ich więcej, bo są tak pyszne, że od razu znikną ze stołu

Ziemniaki, to produkt, po który chętnie sięgają wszyscy kucharze na całym świecie. Powstało mnóstwo przepisów na bazie ziemniaka: sałatki, zapiekanki, ziemniaki pieczone, smażone czy purée. Tym razem mamy dla was absolutny hit, ziemniaki po grecku zachwycą nie tylko ciebie, ale wszystkich, którzy poczują ich zapach. Ziemniaki po grecku są tak rewelacyjne, że nie potrzebujesz do nich żadnych dodatków. Już same w sobie stanowią wyśmienite danie, które zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia. Przygotujesz je w krótkim czasie, a sam przepis jest dziecinnie prosty.

11.03.2020 13:46 Jajka w nowym wydaniu. Wystarczy dodać jedną rzecz, która zmieni wszystko

Jajka to najukochańszy element śniadania na całym świecie. Jajecznicę na śniadanie dostaniemy na każdym kontynencie, różnice są jedynie w przygotowaniu i doprawianiu tego wartościowego nabiału. Ale codziennie jeść je w ten sam sposób? Wystarczy dodać jeden składnik, który każdy ma w swoim domu i odmienimy jajeczne śniadanie.Jajka w nowym wydaniu, wymagają tylko jednego składnika. Jak się okazuje, niewiele trzeba, by zaskoczyć swoją rodzinę nowym śniadaniem. A wszelkie eksperymenty uwielbia każda pani i pan domu.

Sałatka
04.03.2020 10:05 Sałatka z brokułami, która posmakuje nawet niejadkom. Wystarczy 20 minut i gotowe

Sałatka z brokułami to szybkie i pyszne danie, które skradnie nie tylko serca, ale również podniebienia nawet największych niejadków. Wystarczy 20 minut i kilka składników, które każda z nas posiada w lodówce. Gwarantujemy niebo w gębie! Sałatki podane pod każdą możliwą postacią to świetne i niezwykle szybkie rozwiązanie. Szczególnie gdy nie mamy pomysłu na obiad, lunch lub kolację. Właściwy dobór składników potrafi uczynić z niej pełnowartościowy i sycący posiłek. W lodówce zalegają brokuły i zupełnie nie wiesz jak je przyrządzić? Szukasz pomysłu na lunch dla swoich dzieci? Świetnie się składa. Jesteśmy przekonani, że sałatka z brokułami zawładnie ich kubkami smakowymi. Szybko, zdrowo i pysznie.

Chleb
22.02.2020 19:29 Co zrobić z czerstwym chlebem? Triki, dzięki którym już nigdy nie wyrzucisz starego pieczywa

Chleb, który sczerstwiał można wykorzystać na wiele sposobów. Nieświeże pieczywo znajdzie niejedno zastosowanie w naszej kuchni, więc zamiast wyrzucać go do kosza, sprawdź na co może ci się przydać! Choć jedzenia, a w szczególności pieczywa, nie powinno się wyrzucać, niemal każdy z nas ma to na swoim sumieniu. Co zrobić kiedy kupiony przez nas chleb robi się suchy i czerstwy? Okazuje się, że możemy bezbłędnie wykorzystać go w naszej kuchni. Chleb, który sczerstwiał można wykorzystać na wiele sposobów. Nieświeże pieczywo znajdzie niejedno zastosowanie w naszej kuchni, więc zamiast wyrzucać go do kosza, sprawdź na co może ci się przydać! Choć jedzenia, a w szczególności pieczywa, nie powinno się wyrzucać, niemal każdy z nas ma to na swoim sumieniu. Co zrobić kiedy kupiony przez nas chleb robi się suchy i czerstwy? Okazuje się, że możemy bezbłędnie wykorzystać go w naszej kuchni.

Rosół
06.02.2020 11:49 Rosół, który działa lepiej niż suplementy. Przepis na odżywczy bulion

Rosół nie bez przyczyny nazywany jest wywarem Bogów. Gotowany powolutku i z ogromną dozą miłości może działać lepiej niż większość suplementów dostępnych na rynku. Okazuje się, że wystarczy drobna zmiana, aby ta tradycyjna polska potrawa zadziała na skórę niczym botoks. Jak ugotować dobry rosół? Poznaj przepis na odżywczy bulion. Przygotowanie smacznego, aromatycznego i przepełnionego witaminami rosołu to marzenie większości gospodyń domowych. Ten drobiowo-warzywny bulion na stałe wpisał się już w kanony kuchni polskiej. Nie bez przyczyny przyjęło się, że bez rosołu nie ma niedzieli. Serwowany zwykle jako pierwsze z dwóch dań od lat rozpieszcza podniebienia miłośników gotowania i testowania. Dowiedz się, jak ugotować rosół kolagenowy, za który zdrowie i uroda będą ci dozgonnie wdzięczne.