Brokuły są doskonałym źródłem wielu witamin, zawierają antyoksydanty i błonnik. Jeszcze kilka lat temu nie hodowaliśmy ich tak chętnie, jak teraz. Niestety nadal dla części osób brokuły w ogrodzie są wyzwaniem.Brokuły są bardzo wrażliwe na suszę, dlatego musimy pamiętać o regularnym podlewaniu. Sprawdź, jakie rośliny warto posadzić obok brokułów. Dzięki temu twoje plony w tym roku będą ogromne.
Jajka, które zostały w naszej lodówce po świętach, można wykorzystać za pomocą prostego, ale genialnego przepisu. Tak podane znikną z talerzy, a lodówka zyska trochę przestrzeni. Jajka to podstawa świąt Wielkanocnych. Niemal każda potrawa na świątecznym stole wiąże się z ich użyciem. Święta mijają w ciągu dwóch dni, a pozostałe po nich jaja zajmują większą część lodówki. W jaki sposób je wykorzystać? Znamy świetny przepis, który sprawi, że jajka szybko zaczną znikać.
Sałatka z brokułami to szybkie i pyszne danie, które skradnie nie tylko serca, ale również podniebienia nawet największych niejadków. Wystarczy 20 minut i kilka składników, które każda z nas posiada w lodówce. Gwarantujemy niebo w gębie! Sałatki podane pod każdą możliwą postacią to świetne i niezwykle szybkie rozwiązanie. Szczególnie gdy nie mamy pomysłu na obiad, lunch lub kolację. Właściwy dobór składników potrafi uczynić z niej pełnowartościowy i sycący posiłek. W lodówce zalegają brokuły i zupełnie nie wiesz jak je przyrządzić? Szukasz pomysłu na lunch dla swoich dzieci? Świetnie się składa. Jesteśmy przekonani, że sałatka z brokułami zawładnie ich kubkami smakowymi. Szybko, zdrowo i pysznie.