Komu z nas chociaż raz nie zdarzyło się przypalić garnka w kuchni? Teoretycznie nic złego się nie stało, ale czy próbowaliście go wyczyścić? Wiele osób uważa, że graniczy to niemalże z cudem.Tymczasem na przypalony garnek wystarczy pasta z dwóch składników, która usunie nawet największe przypalenie. Gwarantujemy, że nie będziecie mogli uwierzyć w jej skuteczność.
Jak doczyścić przypalony garnek? Większość z nas moczy go przez wiele godzin i szoruje druciakiem. Nie jest to dobre rozwiązanie. W ten sposób naruszamy jego powłokę. Ocet i soda oczyszczona są dobrym połączeniem, ale i tutaj doprowadzenie garnka do dobrego stanu trwa dłuższy czas.Z pomocą przyjdą nam jednak mydlane wiórki i cukier. Ta mieszanka działa jak najlepszy druciak, jednak nie niszczy garnka. Dzięki tej metodzie doczyścisz go w dosłownie kilkanaście minut, bez zbędnego namaczania.
Każdy z nas to zna. Gotujemy obiad lub odgrzewamy jedzenie i nagle coś nas rozproszy. Zostawiamy włączony gaz i zapominamy o jedzeniu. Wracamy do kuchni, w której unosi się woń spalenizny, a dno garnka jest całe czarne. Czy możemy go uratować?W takiej sytuacji zalewamy garnek wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń i zostawiamy w zlewie na kilka długich godzin. Jednak to nie jedyne rozwiązanie. Garnek możemy wyczyścić dużo szybciej. Zdradzimy, jak to zrobić.
Któż z nas nie męczył się nimi — trudnymi do usunięcia przypaleniami garnków, czy problemami z doczyszczeniem kuchennych blatów. Kuchnia zdecydowanie jest najprostszym w czyszczeniu miejscem, mimo że zdecydowanie jest to pomieszczenie używane w naszym domu najczęściej.Na szczęście mamy sposób na to, jak poradzić sobie z każdym tego typu zabrudzeniem. Możecie być w szoku, że jest to takie proste. Posłuży Wam do tego wykorzystanie środka, który na pewno każdy Was ma w domu.
Stare garnki często lądują w koszach. Jednak możemy je wykorzystać na wiele sposobów. Co takiego możemy z nimi zrobić w ogrodzie? Będą niepowtarzalną i darmową ozdobą, która zachwyci sąsiadów.Stare garnki często zalegają na dnach kuchennych szafek. Kiedy przyjdzie pora na porządki, zwykle decydujemy się je wyrzucić. W artykule wyjaśniamy, jak je wykorzystać. Już nigdy nie trafią na śmietnik.
Utrzymanie garnków i patelni w dobrej kondycji to nie taka prosta sprawa. Wystarczy chwila nie uwagi i garnek robi się cały czarny. Jest na to jednak jeden naprawdę prosty sposób. Nic tak skutecznie nie działa na przypalone garnki i patelnie.
Nawet najlepszym kucharzom zdarza się przypalić garnek. Czasem takie przypalenia od spodu naprawdę ciężko usunąć, a środki, które znajdziemy w sklepach, są drogie. Pamiętajmy również, że chemia w nich zawarta nie jest obojętna dla naszego zdrowia.Dlatego dzisiaj zdradzimy naprawdę prosty i skuteczny sposób, który niewiele kosztuje, a potrafi zdziałać cuda. Bez szkodliwej chemii, bez niepotrzebnych kosztów. Wszystkie produkty macie z pewnością w swojej kuchni.
Kuchnia przed niektórymi nie ma najmniejszych tajemnic, ale dla wielu z nas jest miejscem, które wciąż skrywa wiele sekretów. Zapewne zastanawiałaś się kiedyś, po co w uchwytach garnków i patelni są te otwory. Wyjaśniamy! Ich prawdziwe przeznaczenie może cię zaskoczyć, pewnie spodziewałaś się czegoś zupełnie innego. Jak bardzo byśmy się nie starali, zazwyczaj nasza sytuacja wygląda tak, że to kuchnia jest najbardziej zagraconym pomieszczeniem w naszym domu. Mnóstwo garnków i patelni, przepełniona spiżarka albo rzeczy, które tak naprawdę nie mają dla siebie miejsca. W dodatku, podczas gotowania wszystko niesamowicie się brudzi. Znamy sposoby, żeby lepiej uporządkować swoją kuchnię.