Kotlety mielone podawane w klasycznym wydaniu to rozwiązanie na rodzinny, niedzielny obiad. Jednak każda klasyka w końcu się nudzi i czasem miło byłoby coś zmienić. Kluczem jest nieoczywisty dodatek, który uczyni danie soczystym i wyjątkowa panierka, która chrupie. Należy pamiętać, żeby nie zdominować smaku mięsa, a jedynie go podkreślić. My mamy na to świetny przepis. Kotlety mielone to najbezpieczniejszy obiad, wszyscy go uwielbiają. Zawsze smakuje, jest pewnikiem, nawet jeśli mają odwiedzić nas osoby, których gustów smakowych dobrze nie znamy. Za pomocą prostego składnika, który raczej każdy ma w lodówce, uczynisz z kotletów niezwykłe danie.
Kotlety mielone to niezaprzeczalnie jeden z największych specjałów polskiej kuchni. Kto nie lubi zjeść tradycyjnego obiadku w postaci mielonych, ziemniaków i mizerii? Warto jednak czasem odejść od utartych schematów i próbować nowości. Co powiecie na mielone… z jajkiem? Wystarczy dodać jeden składnik, by odmienić tak dobrze znane wszystkim danie. Dodanie go do przepisu na mielone zupełnie zmieni charakter kotletów! Wystarczy ugotowane jajko obtoczyć mięsem, a niebo w gębie gwarantowane.