To kuchnia, która nie jest połączona z innym pomieszczeniem, np. salonem.
Każdy tłuczek do mięsa ma dwie strony: kratkowaną i pasiastą lub zupełnie płaską Zwykle używamy wyłącznie części kratkowanej do rozbicia mięsa np. na kotlety schabowe. Okazuje się, że druga strona niezbędnego w kuchni przedmiotu jest równie ważna.Tłuczek do mięsa może być metalowy lub drewniany. Jeśli masz w domu przedmiot z drewnianą rączką, koniecznie wysmaruj go oliwą z oliwek. Oliwa to naturalny impregnat, który chroni drewniane deski do krojenia, łyżki i tłuczki przed psuciem i pękaniem. To dzięki oliwie niezbędne przedmioty w kuchni przez wiele lat będą wyglądać jak nowe.Tłuczek do mięsa zwykle wykorzystujemy do rozbijania między innymi wołowiny, wieprzowiny, drobiu. Mało kto wie, że ten kuchenny przedmiot możemy wykorzystać również do innych produktów, np. do orzechów. Możemy nim również pokruszyć lód do lemoniady i ulubionych napojów.
Decyzja o tym, czy Twoja kuchnia będzie otwarta, czy ma pozostać niezależnym pomieszczeniem, jest bardzo istotna, gdy aranżujesz swoje wnętrza i dobierasz do niego meble. To, czy kuchnia będzie połączona z jadalnią lub salonem ma decydujące znaczenie dla utrzymania stylu i doboru wyposażenia. Zanim dokonasz wyboru, poznaj plusy i minusy obydwu rozwiązań.