Magda Gessler jest niezwykle znaną osobistością, która od lat wiedzie prym w polskiej branży kulinarnej. Na tegoroczną Wielkanoc zdecydowała się wyjechać z rodziną do Niemiec. W niemieckim lokalu oblała się czerwonym winem. Wiemy, czy jej patent na plamy faktycznie działa.
Magda Gessler jest najpopularniejszą restauratorką w Polsce, a ludzie pokochali ją za prowadzenie "Kuchennych Rewolucji". W swoich mediach społecznościowych często pokazuje prywatne zdjęcia i nagrania. Tym razem możemy podziwiać jej kuchnie i część salonu. Trzeba przyznać, że Gessler żyje stylowo. Magda Gessler jest postacią wręcz kultową w naszym rodzimym show-biznesie. Kobieta od wielu lat prowadzi niezwykle popularny program "Kuchenne rewolucje" w telewizji TVN, jest również jurorką show "MasterChef". Dzięki posiadaniu wielu restauracji i lokali gastronomicznych dała się poznać jako dobra przedsiębiorczyni. Jak jednak wyglądają wnętrza jej domu?
Spłonął budynek jednorodzinny należący do syna Magdy Gessler, Tadeusza Mullera. Stary dom, znajdujący się na jednej z wsi na Podlasiu, był dla restauratora bardzo ważny. Włożył w niego wiele pracy, dlatego pożar jest dla niego traumatycznym przeżyciem.W poniedziałek 17 stycznia we wsi Radziszewo-Króle doszło do pożaru, w którym spłonął drewniany dom Tadeusza Mullera. W akcji gaszenia płomieni uczestniczyło 11 zastępów straży pożarnej.
Magda Gessler zdradziła swoim fanom fenomenalny przepis na przepyszne pierogi. Z pewnością przyda się on wielu Polkom, aby mogły one zabłysnąć kulinarnymi umiejętnościami podczas świątecznego gotowania. Receptura słynnej restauratorki nie zawiera w sobie jajek, więc tym bardziej wzbudza zainteresowanie i jest idealnym rozwiązaniem również dla weganek. Gwiazda zdradziła, że sekret tkwi w sposobie ugniatania. Z tego artykułu dowiesz się: W jaki sposób przygotujemy ciasto pierogowe, które zachwyci każdego W czym tkwi sekret Magdy Gessler na idealne ciasto na pierogi Czy przepis restauratorki jest odpowiedni dla wegan i dlaczego Magda Gessler od lat cieszy się w Polsce dużą rozpoznawalnością, a jej przepisy są uznawane za jedne z najlepszych. W jaki sposób restauratorka przygotowuje ciasto na pyszne pierogi? Zobacz także: Mistrzostwa świata w lotach zagrożone? Konkurs może się nie odbyć
Naleśniki, których konsystencja jest idealna, to niezwykle trudne zadanie. Warto więc skorzystać z pomocy najpopularniejszej polskiej restauratorki Magdy Gessler, która zdradza, co trzeba zrobić, by ciasto było puszyste i smażyło się na piękny, złoty kolor. Jak się okazuje kilka drobnostek i możemy odmienić klasyczne danie w niebo dla podniebienia.Naleśniki powinny mieć złoty kolor. Ich ciasto powinno być apetyczne i nie za rzadkie. Okazuje się, że ważny jest w tym klasycznym daniu każdy szczegół. Jakość jajek, ale też woda, jakiej używamy. Starajmy się unikać tej z kranu, zastępując ją wodą mineralną, najlepiej gazowaną, bo doda ciastu puszystości.
Placki ziemniaczane to danie pochodzące z Wielkopolski. Szybko stały się ulubioną potrawą Polaków. W zależności od regionu Polski są serwowane z gulaszem, kwaśną śmietaną czy cukrem. W każdej restauracji szczycącej się polską kuchnią są obowiązkowe w karcie menu. Jednak wcale nie jest łatwo wykonać idealne placki ziemniaczane. Z pomocą przychodzi przepis Magdy Gessler. Magda Gessler podczas wielu swoich wizyt w różnych restauracjach w ramach programu Kuchenne Rewolucje oceniała poziom restauracji na podstawie serwowanych w niej placków ziemniaczanych. Wiele razy to ta potrawa świadczyła czy w danym miejscu jest smacznie, czy nie. Placki ziemniaczane bowiem nie są prostym daniem.
Barszcz czerwony Magdy Gessler to najlepszy sposób na zachwycenie gości przy wigilijnym stole. Restauratorka podzieliła się swoim sekretnym przepisem, który sprawia, że na zawsze można zapomnieć o innych. Gwiazda TVN ma jeden sposób, który zmienia smak tradycyjnej potrawy. W wielu polskich domach co roku barszcz jest najważniejszą potrawą. Zarówno w Internecie, jak i książkach kucharskich znajdziemy setki przepisów i sposobów na jego wykonanie. Ten najlepszy pochodzi oczywiście od Magdy Gessler, czyli słynnej kreatorki smaku.
Mazurek Magdy Gessler to prawdziwy hit! Nie od dziś wiadomo, że gwiazda TVN zna się na gotowaniu, jak mało kto. Jej przepisy z roku na rok zyskują coraz większą popularność wśród wszystkich, którzy kochają gotować. Przepisy Magdy Gessler na Wielkanoc to pozycja obowiązkowa. Jak zrobić mazurek wielkanocny? Znamy przepis! Wielkanoc 2019 zbliża się wielkimi krokami. Już dziś warto zaopatrzyć się w najlepsze przepisy, które nie zawiodą cię w kuchni niezależnie od umiejętności kulinarnych. Kto najlepiej nam w tym pomoże? Oczywiście, że Magda Gessler. Mazurek Magdy Gessler to prawdziwy hit, który trzeba znać.
Wielkanoc 2018 zbliża się wielkimi krokami. Już niebawem usiądziemy przy wspólnym świątecznym stole wielkanocnym. Jeżeli nie macie pomysłu na proste i smaczne potrawy wielkanocne, mamy dla was idealne rozwiązanie. Przepisy prosto od Magdy Gessler, sprawdźcie, co proponuje najsłynniejsza restauratorka w Polsce. Przygotowanie do Wielkanocy już ruszyły. Warto wiedzieć jak przygotować najprostsze i najsmaczniejsze potrawy wielkanocne z przepisu kreatorki smaku i stylu – Magdy Gessler.