Kto kiedykolwiek próbował samodzielnie stworzyć własne przetwory, wie, ile pracy należy w to włożyć. Wielu z nas po pierwszych próbach stwierdzili, że jest to ich pierwszy i ostatni raz z domowymi powidłami.Nic w tym dziwnego. Stworzenie domowych powideł zajmuje ogrom czasu. Czy jednak ma to sens? Czy poza smakiem można tez nieco zaoszczędzić na przetworach? Tym zajmiemy się w poniższym artykule.
Słoiki w domu każdego Polaka to nieodłączny element wyposażenia. Przechowujemy w nich nie tylko powidła, ale również kawę, herbatę, czy sypkie produkty spożywcze. Tymczasem, mimo że szkło teoretycznie nie pochłania zapachów, to właśnie z niego najtrudniej jest usunąć nieprzyjemną woń.Niestety wie o tym każdy, kto kiedykolwiek odkręcił po paru tygodniach pusty, teoretycznie umyty słoik. Czy wiecie, jak pozbyć się zapachu ze słoika naprawdę skutecznie? Jeśli nie, to koniecznie poznajcie tę metodę.