Posmaruj po blaszce do pieczenia. Brud zejdzie z niej w kilka chwil
Nie ma nic gorszego, niż brudne naczynia, kiedy chcesz szybko zrobić coś do jedzenia, nieprawdaż? Tymczasem stałe korzystać z przydymionych i przypalonych brytfanek i patelni bez cienia zastanowienia. Szanuj swoje zdrowie i wyczyść je z naszą pomocą.
Domowy specyfik do czyszczenia przypalonej powierzchni
Dobry płyn do usuwania ciężkich zabrudzeń nie musi być drogi. Mało tego czasem nawet w ogóle nie musisz po niego iść do sklepu. Po co przepłacać, skoro w domowych warunkach można stworzyć skuteczny specyfik przebijający marketowe odpowiednik za ułamek ich ceny?
Zastosuj się do naszych rad, zmieszaj ze sobą 3 składniki i nigdy więcej nie zastanawiaj się: „Wyrzucić, czy nie wyrzucić” widząc kolejny przypalony spód naczynia. Wykorzystaj ten sposób i wynieś swój spryt w kuch na zupełnie nowy poziom.
Domowy specyfik do czyszczenia przypalonej powierzchni – jak go zrobić?
Zapomnij o szorowaniu i rysowaniu powierzchni. Po co się męczyć i uszkadzać materiał, skoro można to zrobić bez wysiłku w łatwy i prosty sposób. Zamiast siły użyj sprytu i namocz trudne do usunięcia plamy w odpowiednim roztworze.
Przygotuj 2 łyżki sody oczyszczonej albo proszku do pieczenia i zmieszaj je z kilkoma kroplami płynu do naczyń i łyżeczką pasty do zębów. Wymieszaj produkty i nałóż papkę na przypaloną powierzchnię. Następnie zalej ją ¼ szklanki octu i zostaw na 30 minut. Po tym czasie umyj naczynie. Brud zejdzie zdecydowanie łatwiej.
Domowy specyfik do czyszczenia przypalonej – czy wyczyści także brytfankę?
Oczywiście, że możesz zaadaptować ten patent do tego celu. Wysyp paczkę sody oczyszczonej na zabrudzoną powierzchnię, a następnie spryskaj blachę octem i zawiń w folię spożywczą. Po kilku godzinach zdejmij folię i umyj blaszkę. Rdza i przypalenia znikną.
Jak widzisz usuwanie trudnych zabrudzeń nie musi wiązać się ze żmudnym szorowaniem. Wypróbuj te patenty u siebie i podziel się z nami efektami!