Jest wiele opinii o tym, czy myć mięso kurczaka przed gotowaniem. Amerykańscy eksperci ostatecznie wyjaśnili, dlaczego nie powinno się tego robić. Przyrządzając potrawy z kurczaka często zastanawiamy się, czy surowe mięso należy myć przed gotowaniem. Amerykańska rządowa agencja Centers for Disease Control and Prevention opublikowała stanowisko w tej sprawie.
Rosół to najbardziej ukochana zupa Polaków. Świetna na gorsze samopoczucie i przeziębienie. Wszyscy mamy swoje specjalne przepisy, które powtarzamy od pokoleń. Wiele jednak z nas zapomniało o triku wielu babć, jeśli przygotowujemy tradycyjną zupę na kurczaku. Rosół kojarzy nam się z domem, poczuciem bezpieczeństwa. Wydaje się, że jest to rozwiązanie na wiele zdrowotnych kłopotów. Wiele z nas nie wyobraża sobie niedzieli bez tej aromatycznej zupy. Częściej, bo to szybszy sposób, decydujemy się na gotowanie wywaru na kurczaku, należy wówczas zastosować trik naszych babć, który nada niepowtarzalny smak zupie, należy bowiem zadbać, by ugotować wywar na kości i najtłustszych częściach kurczaka.
Gotowanie, smażenie czy pieczenie kurczaka nie wydaje się specjalnie trudną czynnością, jednak jak się okazuje, większość z nas przejmuje tę wiedzę od rodziców czy dziadków, niekoniecznie ją weryfikując. Czasami niestety prowadzi to do popełniania błędów, które mogą mieć poważne konsekwencje.Kurczak dość często ląduje na naszych talerzach, ale czy aby na pewno wiemy, jak odpowiednio go przyrządzić, żeby sobie nie zaszkodzić? Wielu z nas popełnia podstawowe błędy, z których nawet nie zdajemy sobie sprawy. Skutki naszej nieuwagi mogą nas sporo kosztować.
Prawdopodobnie nikogo nie zdziwi stwierdzenie, że kurczak jest jednym z tych mięs, po które Polacy sięgają najchętniej. Jego uniwersalny i delikatny smak przyczynia się do tego, że w kuchni możemy wyczarować z niego prawdziwe cuda. Niestety, stosując ten produkt w sposób nieostrożny, niezwykle łatwo o problemy zdrowotne i rewolucje żołądkowe. Wystarczy jeden nieuważny ruch i katastrofa gwarantowana.Kurczak, wbrew powszechnej opinii nie powinien być myty tuż przed przyrządzeniem. FDA, czyli Amerykańska Agencja Żywności i Leków swoim najnowszym doniesieniem wywołała ogólne poruszenie. Zastanawiałaś się kiedykolwiek czy myć kurczaka przed gotowaniem? Jeśli problemy zdrowotne i zatrucie nie stanowią dla ciebie żadnego problemu – jak najbardziej. FDA doniosło o kontrowersyjnych skutkach mycia mięsa z kurczaka.
Kurczak w 15 minut? Brzmi niewiarygodnie, ale jest to możliwe. Wystarczy tylko kwadrans, aby na twoim talerzu pojawił się istny majstersztyk. Musisz wypróbować ten genialny przepis, potrzebujesz jedynie 3 składników. W internecie istnieje mnóstwo przepisów, które gwarantują wyśmienity posiłek. I niewątpliwie tak jest, ale nie w 15 minut. My za to znamy przepis na danie, którego przygotowanie zajmie ci zaledwie kwadrans. Ten kurczak będzie twoim ulubionym. Wystarczy dodać 3 składniki i gotowe!
Kurczak to najczęściej jedzone przez nas mięso. Musi być chrupiący, wilgotny – nie ma nic gorszego niż jego przesuszona wersja! Poza tym doskonale łączy się z każdą kuchnią świata, bo świetnie chłonie przyprawy. Krótko mówiąc – jest najbardziej uniwersalnym mięsem. Dziś zdradzamy sposób na to, by zawsze był idealnie soczysty! Podpowiemy jak przygotować soczystą pierś z kurczaka w piekarniku. Osoby, które dbają o linię, najbardziej lubią tę wersję kurczaka, ponieważ ma najmniej tłuszczu. Ale z innego powodu kurczak z piekarnika nie jest najczęściej przyrządzaną potrawą – wysoka temperatura łatwo go wysusza. Nie musisz się tym przejmować, bo znamy najlepszy przepis, żeby tego uniknąć!
Kurczak to jedno z najczęściej serwowanych dań. Co zrobić, aby jego skórka była idealnie zarumieniona i chrupiąca, a środek wciąż pozostał soczysty? Ten jeden, genialny trik sprawi, że twoja potrawa na długo zapadnie w pamięci gości. Choć kurczak wydaje się dość pospolitym i łatwym daniem, odpowiednio przyprawiony i podany, potrafi skraść serce nawet najbardziej wybrednego krytyka kulinarnego. Znamy jeden trik, dzięki któremu kurczak zyska nie tylko obłędny wygląd, ale też i smak. Koniecznie wypróbuj ten przepis.