Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Jedzenie

Jedzenie

mizeria
15.06.2020 15:37 Prawie każdy popełnia jeden karygodny błąd przy robieniu mizerii. Wystarczy zapamiętać trik naszych babć, uda się za każdym razem

Mizeria może być jeszcze smaczniejsza, niż dotychczas! Wystarczy skorzystać z naszych rad i zapoznać się ze sprytnym, starym trikiem. Zapewne znały go nasze babcie, dlatego ich mizeria zawsze jest najlepsza. Co zrobić, aby przy rodzinnym stole wszyscy mogli się zachwycać smakiem? Zapoznaj się z tajemniczą wiedzą, a już nigdy nie zepsujesz tej powszechnie znanej, obiadowej surówki.Mizeria będzie świetnym dodatkiem do rozmaitych, klasycznych, obiadowych dań – typu młode ziemniaki z koperkiem i mięsem. Często traktowana jest także jako samodzielna przekąska. Mizerię zapewne potrafi zrobić każdy – w końcu przepis na nią jest banalnie prosty. Ale czy aby na pewno nie popełniasz jednego, karygodnego błędu?

rosół
03.06.2020 17:17 Gotujesz rosół pod przykryciem? Niby mały szczegół, a całkowicie zmienia smak

Rosół od razu przywodzi na myśl tradycyjny, rodzinny obiad, serwowany przez każdą babcię w niedzielę. Jednak na ten wyborny przysmak nie zawsze musimy czekać do końca tygodnia i liczyć na nasze dobroduszne babcie. Znamy sposób, który sprawi, że rosół będzie smakował fenomenalnie. Wystarczy zwrócić uwagę na jeden szczegół!Zaskocz swoich najbliższych i przygotuj rosół według tradycyjnej, polskiej receptury. Chyba każda z nas uwielbia ten aromatyczny wywar. Wykorzystaj nasz trik, aby wydobyć z niego jeszcze lepszy smak!

Blanka Lipińska
22.05.2020 15:36 Pokazała, jak w krótką chwilę pozbyć się robaków z truskawek. Nagranie obiegło sieć, ”Już nigdy ich nie zjem”

Świeże polskie truskawki kupujemy najczęściej na ulicznych bazarkach, ale trzeba mieć na uwadze, że nikt ich wcześniej nie mył. Tak więc znajduje się w nich nie tylko ziemia, lecz także niektóre insekty. Jak się ich skutecznie pozbyć?Truskawki zaczęły pojawiać się już w sklepach i na bazarkach. Przed zjedzeniem tych słodkości warto jednak wiedzieć, jak je odpowiednio umyć. Na TikToku pojawiło się nagranie Seleste Radcliffe, na którym widać, jak po wrzuceniu ich do wody ze specjalnym składnikiem, zaczęły wypływać robaki. Ludzie byli zdumieni, padły komentarze: Już nigdy ich nie zjem.

jajko
02.05.2020 23:39 Myjesz jajka od razu po kupieniu? Popełniasz ogromny błąd, możesz sobie zaszkodzić

Jajka są bogate w wiele witamin i minerałów, a ponadto mają właściwości detoksykacyjne i pomagają przy odchudzaniu. Warto jednak wiedzieć, jak odpowiednio się z nimi obchodzić. Dość nieoczywistą kwestią jest mycie ich zaraz po kupieniu. Czy to słuszne postępowanie?Jajka są niezwykle zdrowym produktem spożywczym, jednak po ich kupieniu, absolutnie nie powinniśmy ich myć. Jeżeli to robisz, popełniasz duży błąd, który może Ci nawet zaszkodzić. Dlaczego? Odpowiedź jest zaskakująca, tłumaczymy poniżej.

kurczak
16.04.2020 20:02 Kurczak będzie gotowy w 15 minut. Wystarczą 3 dodatkowe składniki, by doświadczyć nieba w gębie

Kurczak w 15 minut? Brzmi niewiarygodnie, ale jest to możliwe. Wystarczy tylko kwadrans, aby na twoim talerzu pojawił się istny majstersztyk. Musisz wypróbować ten genialny przepis, potrzebujesz jedynie 3 składników. W internecie istnieje mnóstwo przepisów, które gwarantują wyśmienity posiłek. I niewątpliwie tak jest, ale nie w 15 minut. My za to znamy przepis na danie, którego przygotowanie zajmie ci zaledwie kwadrans. Ten kurczak będzie twoim ulubionym. Wystarczy dodać 3 składniki i gotowe!

kotlety schabowe
15.04.2020 20:25 Kotlety schabowe, ale inaczej. Dzięki kilku dodatkom rozpływają się w ustach, zupełnie nowy smak

Kotlety schabowe w innym wydaniu będą potrzebowały tylko dwóch dodatkowych składników. Po ich dodaniu możesz cieszyć się wyjątkowym smakiem obiadu w nieco odświeżonej formie!Kotlety schabowe to wspaniały pomysł na obiad. Chyba każdy uwielbia klasyczne kotlety z ziemniakami i mizerią. Warto jednak czasem zmodyfikować przepis, żeby doświadczyć zupełnie nowego smaku. Wystarczą dwa inne niż zazwyczaj składniki, które sprawią, że kotlety będą rozpływać się w ustach!

gołąbki
12.04.2020 18:55 Masz ochotę na gołąbki? Szybki sposób, jakiego jeszcze nie widziałeś. Rewelacja

Gołąbki można przyrządzić na wiele sposobów, jednak to przepis znanego z programu MasterChef, Tomasza Strzelczyka podbija serca fanatyków tego dania. Nic dziwnego! Jest niezwykle szybki i zapewnia rewelacyjny smak potrawy. Gołąbki przywędrowały do polskich kuchni w XIX wieku i od tego czasu świecą swój kulinarny triumf. Słynna potrawa z kaszy i siekanego mięsa, zawijana w liście kapusty zdążyła przybrać dziesiątki odmian, a tradycyjne składniki możemy zamienić na co tylko nam się podoba, zmieniając również sposób ich podania. Słyszałaś kiedyś o przekładanych gołąbkach? Dzięki temu sposobowi zaoszczędzimy mnóstwo czasu! TVN: Uczestniczka „Hotelu Paradise” przeszła szereg operacji plastycznych zanim stała się sławna. Ujawniła prawdę 16-latek nie miał żadnych szans, dwie osoby walczą w szpitalu. Porażające wiadomości z polskiej miejscowości GIS wycofuje popularny serek ze sprzedaży. Może być bardzo groźny dla zdrowia Składniki na gołąbki:Przepis na gołąbki według Tomasza Strzelczyka, twórcy OddaszFartucha, to nie tylko szybki sposób na uwielbiane danie. Dzięki niemu nasze gołąbki zyskają niezwykłe walory smakowe, ale i estetyczne. Czego będziemy potrzebować do ich zrobienia?Przekładane gołąbkiPrzepis na gołąbki 1 średnia kapusta włoska 500 g mięsa mielonego wieprzowego 500 g mięsa mielonego wołowego 250 g ugotowanego ryżu duża garść suszonych grzybów średnia cebula ząbek czosnku duża garść płatków owsianych namoczonych w mleku 150 g pomidorów z puszki łyżka soli łyżka pieprzu czarnego 2 jajka Jeżeli już mamy wszystkie składniki, pora brać się za nasze smaczne i szybkie, przekładane gołąbki. Zdejmujemy kilka liści z kapusty i wrzucamy je na 10 minut do garnka z gotującą się wodą. Po upływie wyznaczonego czasu przekładamy liście na talerz. Przygotowujemy suszone grzyby i gotujemy je przez godzinę. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę, aż się zeszkli. Dorzucamy do niej pokrojone ząbki czosnku, podsmażamy przez minutę i zdejmujemy z ognia. W dużej misce mieszamy dwa rodzaje mięsa, dodajemy do nich ugotowany wcześniej ryż, zeszkloną cebulkę, namoczone w mleku płatki owsiane i pokrojone, ugotowane suszone grzyby. Do wszystkiego dorzucamy pomidory z puszki oraz wbijamy dwa jajka. Farsz doprawiamy pieprzem i solą, a następnie wyrabiamy rękoma. Na spodzie żaroodpornego naczynia wykładamy liście kapusty, rozprowadzamy na nim cienką warstwę mięsa. Następnie układamy na niej kolejne liście tak, by pokryły ścianki naczynia. Powtarzamy czynność, a ostatnią warstwę zakrywamy liściem. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wstawiamy do niego nasze przekładane gołąbki. Pieczemy przez godzinę. Jak zrobić przekładane gołąbki? Przekładane gołąbki zrobimy w bardzo szybki i łatwy sposób, wystarczy jedynie trzymać się przepisu Tomasza Strzelczyka. Na początek przygotujmy sobie najpotrzebniejsze naczynia: garnek, patelnię, dużą miskę i naczynie żaroodporne. Teraz już możemy wziąć się za gotowanie, a więc…

ciasteczka
10.04.2020 21:45 Mamy przepis na najlepsze ciasteczka pod słońcem. Potrzebujesz tylko jednego, dodatkowego składnika

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, zatem przepis na ciasteczka na pewno się przyda. Dla tych, którzy do ostatniej chwili nie mieli pomysłu na świąteczne słodkości, mamy szybką receptę na wyśmienite łakocie. Minimum czasu i maksimum przyjemności z zaledwie kilku składników. Ciasteczka to ulubiona przekąska nie tylko dzieci, ale również dorosłych. Każdy z nas ma w sobie małego łasucha, który czasem lubi schrupać coś słodkiego. Na takie momenty, mamy idealny przepis na ciasteczka najlepsze pod słońcem. Potrzebujesz tylko jednego, dodatkowego składnika, żeby rozpieścić każde podniebienie.

list
10.04.2020 16:29 Nie chcesz rezygnować z majonezu na Wielkanoc? Nie musisz, sama zrobisz zdrowszą alternatywę w kilka minut

Majonez to dodatek, bez którego nie wyobrażamy sobie świąt wielkanocnych. Jeśli nie chcesz rezygnować ze stałego punktu świątecznego stołu, najlepiej przygotuj go sama. Będziesz mogła używać go do każdej potrawy bez najmniejszych wyrzutów sumienia!Majonez to podstawa każdej wielkanocnej potrawy. Pasuje do jajek, pasztetów i jest nieodłącznym elementem uwielbianej przez Polaków sałatki jarzynowej. Jeśli jednak dbasz o linię, albo z powodów zdrowotnych musisz uważać na to, co jesz, myślisz, że prawdopodobnie należy z niego zrezygnować. Nic bardziej mylnego! W prosty sposób możesz sama przygotować pyszny i zdrowy majonez.

GIS
10.04.2020 12:49 Co tak naprawdę oznaczają numery na jajkach? Prawda może być wstrząsem dla wielu

Jajka są produkowane na masową skalę na całym świecie, a każde z nich posiada kod, który dla pewnych osób stanowi interesującą zagadkę. Niektóre cyfry mogą nami wstrząsnąć, a na pewno okażą się niezwykle przydatne, zwłaszcza przed zbliżającymi się świętami Wielkanocy i szałem zakupów.Jajka to podstawa śniadania wielkanocnego, ale także codziennej diety wielu osób. Niezwykle istotna jest znajomość znaczenia nadrukowanych na nich cyfr. To, czego możesz się z nich dowiedzieć, na pewno cię zaskoczy!

chleb
09.04.2020 22:39 Nigdy nie wyrzucaj czerstwego pieczywa. Dzięki 1 trikowi chleb znowu będzie chrupiący i świeży w kilka minut

Chleb najpyszniejszy jest kiedy przyniesiemy go prosto z piekarni. Chrupiąca skórka, miękkie wnętrze i ten zapach! Ale co zrobić jeśli chleb nam sczerstwieje? Absolutnie go nie wyrzucajmy, wystarczy kilka chwil i zreanimujemy go do wspaniałego stanu świeżości!Chleb, który sczerstwiał jest mało apetyczny i w zasadzie mamy ochotę go tylko wyrzucić. Ale nie musimy wcale tego robić. Są skuteczne sposoby, by szybko dać mu nowe życie. Teraz gdy trwa kwarantanna, nie jest łatwo chodzić do piekarni każdego dnia. Mimo to codziennie świeże pieczywo na śniadanie to zadanie do wykonania.

placki ziemniaczane
06.04.2020 21:40 Nowoczesne placki ziemniaczane to absolutny hit. Wielu już oszalało na ich punkcie, łatwy i szybki przepis

Placki ziemniaczane to przysmak znany w polskich domach nie od dziś. Są łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczne. Można zjeść je solo, bądź ze śmietaną jak niektórzy lubią. Mamy dla was przepis na nowoczesne placki, który odkryje przed wami nowe oblicze tego przysmaku. Chyba każdy z nas chociaż raz w życiu jadł placki ziemniaczane. Nasz babcie często serwowały je na obiad w piątek, kiedy według chrześcijańskiej tradycji nie jada się mięsa. Aby dodać trochę świeżości klasycznemu przepisowi na placki, odrobinę go zmodyfikowaliśmy. Efekt jest zniewalający. Musicie go wypróbować.

naleśniki
04.04.2020 21:46 Naleśniki zrobisz nawet bez mleka i jajek. Lżejsza wersja jest równie pyszna, niebo w gębie

Naleśniki to jeden z przysmaków, który potrafi przygotować niemal każdy. Wyobrażasz sobie, by przepis był jeszcze prostszy niż ten przekazany ci przez mamę? To możliwe. Nowa wersja receptury zawiera tylko dwa składniki, które z pewnością masz w domu. To dobra wiadomość w dobie koronawirusa, gdy nie powinniśmy bez potrzeby wychodzić z domu.Naleśniki to uwielbiane przez wszystkich placki. Przedstawiamy nowy sposób na ich przygotowanie. Nie potrzebujesz mleka, ani jajek, by cieszyć się ulubionym smakiem! Lżejsza wersja przysmaku dostarczy twoim kubkom smakowym równie przyjemnych doznań!

ziemniaki
03.04.2020 20:02 Ziemniaki po grecku to absolutny hit. Zrób ich więcej, bo są tak pyszne, że od razu znikną ze stołu

Ziemniaki, to produkt, po który chętnie sięgają wszyscy kucharze na całym świecie. Powstało mnóstwo przepisów na bazie ziemniaka: sałatki, zapiekanki, ziemniaki pieczone, smażone czy purée. Tym razem mamy dla was absolutny hit, ziemniaki po grecku zachwycą nie tylko ciebie, ale wszystkich, którzy poczują ich zapach. Ziemniaki po grecku są tak rewelacyjne, że nie potrzebujesz do nich żadnych dodatków. Już same w sobie stanowią wyśmienite danie, które zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia. Przygotujesz je w krótkim czasie, a sam przepis jest dziecinnie prosty.

makaron
02.04.2020 19:19 Nietypowa metoda gotowania makaronu. Nie zmarnujesz wody i nie zabrudzisz garnka, genialne

Makaron cieszy się popularnością na całym świecie. Mnóstwo zagranicznych kuchni zawiera dania, których głównym składnikiem jest właśnie makaron. W Azji najczęściej wybierany jest ryżowy, natomiast w Europie makaron z pszenicy durum. Aby ułatwić gotowanie tego fantastycznego produktu, podzielimy się przepisem, dzięki któremu nie zmarnujesz wody, ani nie zabrudzisz garnka. W ostatnim czasie makaron był jednym z produktów, który najszybciej znikał z półek supermarketów. Ludzie kupowali ogromne ilości produktów długoterminowych w obawie przed zamknięciem sklepów. Przyszedł wreszcie czas, aby je w jakiś sposób wykorzystać. Znamy świetny przepis jak błyskawicznie ugotować makaron bez brudzenia naczyń i marnowania wody.

tata
31.03.2020 12:59 Niemal wszyscy popełniają 1 błąd przy robieniu naleśników. Ważny szczegół, o którym wielu zapomina

Naleśniki uchodzą za jedno z najprostszych dań. Istnieje jednak jeden błąd, który popełniają niemal wszyscy przyrządzając to danie. Dowiedz się jak postępować, by twoje ciasto naleśnikowe było idealne!Naleśniki to danie uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Mogą być przygotowywane w wersji wytrawnej i słodkiej – wariacji smakowych, jakie można wymyślić z użyciem z tych niepozornych placków jest nieskończenie wiele. Zdradzamy w czym tkwi sekret idealnego ciasta na naleśniki! Najpierw jednak warto przypomnieć sobie przepis.

kotlety
30.03.2020 16:06 Kotlety bez mięsa lepsze od mielonych. Zrobisz je ze składnika, który i tak masz w domu

Kotlety bez mięsa to kolejna propozycja dla miłośników wegetariańskiej kuchni. Są o niebo lepsze od mielonych, chociaż wyglądają tak samo. Aby wykonać ten prosty przepis, potrzebujesz jednego głównego składnika, który na pewno masz już w swojej kuchni. W ostatnim czasie wiele osób rezygnuje ze spożywania mięsa i produktów odzwierzęcych. Bycie wegetarianinem nie jest już tylko incydentalnym zjawiskiem, coraz więcej osób rezygnuje z mięsa na rzecz diety roślinnej. Jednak mamy propozycje, która zadowoli wszystkich, kotlety bez mięsa to idealna propozycja na szybki obiad.

piekarnik
30.03.2020 12:13 Włóż tabletkę do zmywarki do piekarnika i poczekaj na efekt. Trik sprawi, że zaniemówisz z wrażenia

Piekarnik w kuchni jest niezbędny. Odgrzewamy w nim jedzenie, pieczemy dania, robimy szybkie grzanki na śniadanie. Nie wyobrażamy sobie życia bez niego. Niestety oprócz przyjemności, piekarnik może sprawić nam wiele kłopotów. Wypróbuj trik z tabletką do zmywarki. Będziesz zaskoczona.Piekarnik wymaga mnóstwo uwagi i dbania o niego. Niestety, zazwyczaj przygotowujemy jedzenie, wyłączamy i nie poświęcamy mu dużo uwagi. Tabletka do zmywarki zrobi to za nas.

czy warto pić mleko
27.03.2020 10:26 Czy można mrozić mleko? Odpowiedź może wydać się zaskakująca

Mleko to produkt, którego nie brakuje w żadnej kuchni. Jest to idealny wybór na szybkie śniadanie, a także składnik wielu słodkości, takich jak ciasta, puddingi czy inne łakocie. Ale czy słyszałeś wcześniej, że lodówka to nie jedyne miejsce, gdzie możesz przechowywać mleko? W ostatnim czasie z półek sklepów zniknęło wiele produktów, ludzie w obawie przez ich zamknięciem zaczęli masowo robić zakupy. Nie wszystkie z tych rzeczy nadają się do długoterminowego przechowywania. Nabiał powinien być magazynowany w chłodnych pomieszczeniach, w innym wypadku nie będzie już zdatny do spożycia. Jednak mleko jest pod tym względem wyjątkowe. Czy można je zamrozić?

przyprawa
25.03.2020 20:42 Na pewno masz ją w domu. Przyprawa, która pomoże Ci nie przytyć podczas siedzenia w domu

Przyprawa, która rozpędzi twój metabolizm, znajduje się w każdej kuchni. Przez ostatnie dni większość z nas nawet na moment nie wychyliła nosa poza drzwi swojego mieszkania. Całe dnie spędzone na kanapie przed telewizorem nie sprzyjają dobrej formie. Jednak istnieje przyprawa, która pomoże ci w walce z dodatkowymi kilogramami!Słyszałaś o tym, że istnieją sposoby, które mogą przyspieszyć twój metabolizm bez konieczności spędzania wielu godzin na siłowni? Gwarantujemy, że wiele z nich możesz zacząć stosować od zaraz. Najłatwiejszą metodą jest używanie odpowiednich dodatków do potraw, które pomogą przyspieszyć proces spalania kalorii już podczas jedzenia.

kurczak
22.03.2020 16:46 Nigdy nie popełniaj jednego błędu przy rozmrażaniu mięsa. Przez niego możesz mieć kłopoty z żołądkiem

Nieprawidłowe rozmrażanie niektórych produktów, może prowadzić do niechcianych konsekwencji. Wydaje się, że ten niezbyt skomplikowany proces nie może być groźny, a jednak jest inaczej. Zwróć uwagę na kilka rzeczy, by uniknąć nieprzyjemnych dolegliwości po spożytym posiłku. Mięso to dla niektórych produkt, bez którego nie można się obyć. Jak miałby wyglądać niedzielny obiad bez schabowego w złocistej panierce? Istnieje grupa osób, których taka wizja napawa lękiem. Ale czy wszyscy na pewno wiemy, jak należy się obchodzić z mięsem? Nieodpowiednie rozmrażanie może być powodem bólu brzucha!

sałatka
12.03.2020 21:53 Sałatka z kurczakiem jest idealna na każdą okazję. Połączenia smaków, na które byście nie wpadli

Sałatka z kurczakiem to idealne rozwiązanie na zdrową kolację, obiad albo lunch do pracy. Wystarczy kilka składników, żeby przygotować pyszny posiłek. Nie musisz zjadać całej piersi z kurczaka zaraz po usmażeniu – możesz pokroić ją w mniejsze kawałki, a wieczorem przygotować arcymistrzowską kolację. Sałatka w różnych kombinacjach stała się ostatnio bardzo modną przekąską. Wszyscy dookoła starają się dbać o linię, a w mediach trąbi się o zdrowym odżywianiu. Społeczeństwo stara się zmieniać nawyki żywieniowe, a my chcemy sprawić, by było to jeszcze łatwiejsze!

jedzenie
11.03.2020 11:49 Jedzenie po terminie ważności, które i tak można jeść. Pod żadnym pozorem go nie wyrzucaj

Jedzenie to jedna z najważniejszych części naszego życia. Żywność nie tylko jest budulcem naszej energii, ale także dużą przyjemnością. W sklepach mamy ogromny wybór produktów, przez co za często kupujemy zbyt dużo. Mnóstwo żywności się marnuje, czasem nawet nieotwartej, okazuje się jednak, że niektóre produkty możemy spożyć mimo przeterminowania. Jedzenie: nie musisz wyrzucać, jeśli jest przeterminowaneJest wiele produktów, których nawet nie dotykamy, jeśli zobaczyliśmy, że są choćby dzień po terminie ważności. Tymczasem okazuje się, że niektóre produkty nadadzą się do spożycia jeszcze przez kilka miesięcy. Zresztą, zanim wyrzucisz, po prostu sprawdź. Najwyżej smak okaże się gorzki, albo kwaśny i wtedy pozbędziesz się zepsutego jedzenia.Jedzenie, które jest przechowywane zgodnie z zalecanymi przez producenta wytycznymi, nie ma skłonności do psucia i może być dobre do zjedzenia jeszcze jakiś czas, mimo minięcia daty ważności.

babcia
03.03.2020 18:30 Jedzenie, którego nie powinno się trzymać w lodówce. Wiele osób popełnia podobny błąd

Jedzenie wbrew pozorom nie zawsze powinniśmy przechowywać w lodówce. Mimo że przyjęło się, iż tym sposobem przedłużamy jego świeżość, niektóre z produktów tracą swoje cenne wartości, a w rezultacie zaczynają psuć się, a nawet gnić. Jakich produktów nie powinniśmy trzymać w lodówce? Przedstawiamy 9. Wiele osób popełnia podobny błąd! Przyjęło się, że produkty, które przechowywane są w lodówce, o wiele dłużej pozostają świeże i aromatyczne. Tymczasem okazuje się, że niektóre z nich nigdy nie powinny się tam znajdować. Przetrzymywane w lodówce o wiele szybciej zaczynają się psuć i tracą swoje cenne minerały i składniki odżywcze. Koniecznie sprawdź, jakie jedzenie nie powinno być tam przechowywane. Produktów jest 9, a niektóre z nich mocno cię zaskoczą!

jajka
28.02.2020 22:14 Jajka na śniadanie w zupełnie nowej odsłonie. Zakochasz się od pierwszego kęsa

Jajka to uniwersalna i wartościowa baza do przygotowania energetycznego śniadania. Jajecznica, jajka na miękko czy różne wersje omleta są pyszne, jednak potrafią szybko się znudzić! W zupełnie nowej odsłonie jajek zakochasz się od pierwszego kęsa. Znudziło Ci się już przygotowywanie kolejnej jajecznicy lub omleta? A same gotowane jajka na śniadaniowym talerzu nie wyglądają atrakcyjnie? Czas pomyśleć o nowym, nietypowym posiłku. Przygotuj kilka świeżych warzyw i dodatków, a zobaczysz, że w prosty sposób odmienisz swoje poranki.

ryba
22.02.2020 21:00 Smaczniejsza niż dorsz i bogata w witaminy. Niskokaloryczna alternatywa dla popularnych ryb

Ryba bogata w witaminy i kwasy omega 3, to kluczowy składnik zdrowej diety. Łosoś czy pstrąg to ulubione dania większości osób, jednak warto czasem spróbować czegoś nowego. Znasz już łupacza? Ta ryba jest smaczniejsza od dorsza i prawie nie ma kalorii! Kluczem zdrowej diety jest zróżnicowany, bogaty we wszelkie wartości odżywcze jadłospis, w którym niezwykle często powinna pojawiać się ryba. Jej mięso to źródło białka, minerałów i witamin. Jeżeli jednak przejadł nam się dorsz, halibut czy łosoś warto sięgnąć po łupacza. Jak przyrządzić tę smaczną i dietetyczną rybę? Dietetyczna ryba Dietetyczna ryba, jaka jest łupacz, choć nie jest zbyt popularna w Polsce, poza granicami naszego kraju ma wielu fanów. Nic dziwnego. Ta pyszna lekkostrawna ryba o niezwykle delikatnym i kruchym mięsie, to zaledwie 80 kalorii w 100 gramach. var block_td_uid_2_63c68df15a345 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68df15a345.id = "td_uid_2_63c68df15a345"; block_td_uid_2_63c68df15a345.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"167595","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68df15a345_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68df15a345_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68df15a345_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68df15a345.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68df15a345.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68df15a345.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68df15a345.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68df15a345); Rodzice przyszli z noworodkiem na sesję zdjęciową. Ale to oni skradli całą uwagę fotografki Luiza Pastuszka - 22 lutego 2020 0 Łupacza możemy przyrządzić na niezliczoną ilość sposobów. Co więcej, występuje w Oceanie Atlantyckim oraz Bałtyku, a więc łatwo możemy dostać ją w Polsce. Łupacz występuje również pod nazwą plamiak lub wątłusz srebrzysty, jeżeli więc dostrzeżesz go na targu lub w sklepie, koniecznie po niego sięgnij i przyrządź popisowe danie w swojej kuchni! Uczennica zgubiła torebkę. Minęły 62 lata i stało się najbardziej niewiarygodne Siostra Anny Przybylskiej ujawniła jak wygląda jej grób. Łzy same płyną do oczu Niezwykły gest w „Sprawie dla Reportera”. Odcinek programu Elżbiety Jaworowicz wywołuje łzy wzruszenia Potrawy z łupacza Potrawy z łupacza są niezwykle znane na całym świecie, a w wielu krajach ta ryba to główny składnik regionalnych dań. Łupacza przed obróbką warto skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Dzięki temu mięso ryby będzie jędrniejsze, a także pozbawione morskiego zapachu. Filety łupacza nie mają ości i często wykorzystywane są do przyrządzania niskokalorycznych potraw. Ryba ta może być gotowana, grillowana, pieczona lub wędzona. Zazwyczaj doprawiamy ją koperkiem, tymiankiem czy bazylią. Nie można również zapomnieć o soku z cytryny. Jeżeli jesteśmy zwolennikami ostrzejszych dań, warto dodać do niej goździki lub ostrą paprykę. Ryba bogata w witaminy i kwasy omega 3, to kluczowy składnik zdrowej diety. Łosoś czy pstrąg to ulubione dania większości osób, jednak warto czasem spróbować czegoś nowego. Znasz już łupacza? Ta ryba jest smaczniejsza od dorsza i prawie nie ma kalorii! Kluczem zdrowej diety jest zróżnicowany, bogaty we wszelkie wartości odżywcze jadłospis, w którym niezwykle często powinna pojawiać się ryba. Jej mięso to źródło białka, minerałów i witamin. Jeżeli jednak przejadł nam się dorsz, halibut czy łosoś warto sięgnąć po łupacza. Jak przyrządzić tę smaczną i dietetyczną rybę? Dietetyczna ryba var block_td_uid_2_63c68df15a345 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68df15a345.id = "td_uid_2_63c68df15a345"; block_td_uid_2_63c68df15a345.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"167595","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68df15a345_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68df15a345_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68df15a345_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68df15a345.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68df15a345.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68df15a345.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68df15a345.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68df15a345); Rodzice przyszli z noworodkiem na sesję zdjęciową. Ale to oni skradli całą uwagę fotografki Luiza Pastuszka - 22 lutego 2020 0 Łupacza możemy przyrządzić na niezliczoną ilość sposobów. Co więcej, występuje w Oceanie Atlantyckim oraz Bałtyku, a więc łatwo możemy dostać ją w Polsce. Łupacz występuje również pod nazwą plamiak lub wątłusz srebrzysty, jeżeli więc dostrzeżesz go na targu lub w sklepie, koniecznie po niego sięgnij i przyrządź popisowe danie w swojej kuchni! Uczennica zgubiła torebkę. Minęły 62 lata i stało się najbardziej niewiarygodne Siostra Anny Przybylskiej ujawniła jak wygląda jej grób. Łzy same płyną do oczu Niezwykły gest w „Sprawie dla Reportera”. Odcinek programu Elżbiety Jaworowicz wywołuje łzy wzruszenia Potrawy z łupacza Potrawy z łupacza są niezwykle znane na całym świecie, a w wielu krajach ta ryba to główny składnik regionalnych dań. Łupacza przed obróbką warto skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Dzięki temu mięso ryby będzie jędrniejsze, a także pozbawione morskiego zapachu. Filety łupacza nie mają ości i często wykorzystywane są do przyrządzania niskokalorycznych potraw. Ryba ta może być gotowana, grillowana, pieczona lub wędzona. Zazwyczaj doprawiamy ją koperkiem, tymiankiem czy bazylią. Nie można również zapomnieć o soku z cytryny. Jeżeli jesteśmy zwolennikami ostrzejszych dań, warto dodać do niej goździki lub ostrą paprykę.

Chleb
22.02.2020 19:29 Co zrobić z czerstwym chlebem? Triki, dzięki którym już nigdy nie wyrzucisz starego pieczywa

Chleb, który sczerstwiał można wykorzystać na wiele sposobów. Nieświeże pieczywo znajdzie niejedno zastosowanie w naszej kuchni, więc zamiast wyrzucać go do kosza, sprawdź na co może ci się przydać! Choć jedzenia, a w szczególności pieczywa, nie powinno się wyrzucać, niemal każdy z nas ma to na swoim sumieniu. Co zrobić kiedy kupiony przez nas chleb robi się suchy i czerstwy? Okazuje się, że możemy bezbłędnie wykorzystać go w naszej kuchni. Chleb, który sczerstwiał można wykorzystać na wiele sposobów. Nieświeże pieczywo znajdzie niejedno zastosowanie w naszej kuchni, więc zamiast wyrzucać go do kosza, sprawdź na co może ci się przydać! Choć jedzenia, a w szczególności pieczywa, nie powinno się wyrzucać, niemal każdy z nas ma to na swoim sumieniu. Co zrobić kiedy kupiony przez nas chleb robi się suchy i czerstwy? Okazuje się, że możemy bezbłędnie wykorzystać go w naszej kuchni.

Kotlet schabowy
20.02.2020 13:41 Idealny schabowy. Przepis na podwójną radość z jedzenia

Kotlet schabowy to kulinarna klasyka. Idealnie wysmażony, chrupki na wierzchu i soczysty w środku sprawia, że nasze kubki smakowe dosłownie szaleją. Bez niego nie jesteśmy w stanie wyobrazić sobie niedzielnego obiadu. W towarzystwie ziemniaków i mizerii bryluje na polskich stołach. Jak zrobić kotlety schabowe? Ten przepis to prawdziwy hit. Schabowe to jedno z ulubionych dań Polaków. Ile rodzin, tyle sposób i pomysłów na ich przygotowanie. Zapiekane z serem, pieczarkami, a może klasycznie i bez dodatków? Wybór należy tylko i wyłącznie do ciebie. Przepis, który jakiś czas temu pojawił się w sieci, skradł serca milionów Internautów. Nic dziwnego. W końcu jego autorką jest sama… Magda Gessler! W takim wydaniu kotlet schabowy zawładnie twoim podniebieniem, a twoja rodzina nie zechce jeść już nic innego.