Jajka to jedne z najbardziej podstawowych, a jednocześnie odżywczych produktów, które ląduje w naszych koszykach w trakcie zakupowego szaleństwa. Oprócz klasycznych form podania mogą stanowić też bazę do stworzenia potraw, które zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Masz już dość zwyklej jajecznicy? Świetnie się składa. Przedstawiamy 10 oryginalnych sposób na przyrządzenie jajek! Jajecznica to klasyczne weekendowe śniadanie w domach większości Polaków. Co powiesz na prawdziwą kuchenną rewolucję, która rozpieści podniebienia domowników? Sposoby na przyrządzenie jajek, które jakiś czas temu pojawiły się w sieci, skradły serca setek gospodyń domowych. Najwyższa pora, abyś dołączyła do ich grona. Oprócz wyjątkowego smaku zachwycają też niebanalną prezentacją. Przez żołądek do serca? Dzięki jajkom w takim wydaniu wszystko jest możliwe!
Pączki to dobry pomysł na osłodzenie sobie dnia, nie tylko w Tłusty Czwartek. Z dodatkiem serka waniliowego będą miały wyśmienity smak i aromat. Ten prosty i szybki przepis bez problemu wykonasz sama w domuQ Nie musisz być mistrzynią wypieków, aby od czasu do czasu sprawić sobie małą przyjemność. Te szybkie pączki z przepisu nie wymagają ani specjalnego doświadczenia w kuchni, ani żmudnych przygotowań. O nic nie musisz się martwić, ponieważ zawsze się udają!
Kotlety jajeczne są bardzo pyszną potrawą, na dodatek bardzo szybką w przygotowaniu. W zależności od naszych gustów możemy dobrać do masy różne dodatki. Jednak my szczególnie polecamy te z pieczarkami, które nadają łagodnym kotletom odrobinę charakteru i czynią z klasycznego dania coś wyjątkowego. Kotlety jajeczne zasługują na miano jednego z ulubionych dań wegetarian, często też są przygotowywane w dni postne, albo gdy w naszej lodówce nie ma zbyt wielu składników, a zależy nam na stworzeniu sytego obiadu. Dodanie do kotletów pieczarek wzbogaci ich smak.
Placki ziemniaczane to proste i lubiane danie, które znają wszyscy. Jeżeli mamy ochotę unowocześnić ich tradycyjną wersję, wystarczy, że dodamy tylko jeden składnik. Dzięki niemu nasza potrawa nabierze jeszcze więcej w smaku i będzie wręcz rozpływać się w ustach! Potrawy znane z tradycyjnej kuchni polskiej, które przez lata serwowały nam nasze babcie, dziś zyskują zupełnie nowy wymiar. Wzbogacane o kolejne składniki zaskakują smakiem. Teraz nawet placki ziemniaczane mają swoją nowatorską wersję. Są wyjątkowo pyszne a wystarczy dodać do nich tylko jeden składnik! Tradycyjne placki ziemniaczane Tradycyjne placki ziemniaczane nie są zbyt wyszukanym daniem. Choć niemal każdy z nas zachwyca się ich smakiem, raczej mało kto zdecydowałby się na podanie ich jako przystawki czy finger foodów na przyjęciu w swoich przytulnych czterech kątach. Aby zrobić tradycyjne placki ziemniaczane, przygotujmy ziemniaki, mąkę, cebulę, jajko oraz przyprawy. Jeżeli jednak chcemy, by spod naszej ręki wyszła wyszukana przekąska, wystarczy urozmaicić je o jeden składnik. Goście będą zachwyceni. Możesz być pewna, ze tak kremowych i rozpływających się w ustach placuszków nigdy nie kosztowali. Dowiedziała się o zdradzie męża i pojechała do jego pracy. Finału nikt nie mógł przewidzieć Kobieta ważyła 490 kilogramów. Wydarzyło się najgorsze, zdjęcia odbierają mowę Placki ziemniaczane z mozzarellą Placki ziemniaczane z mozzarellą to tajemnica skradzionego podniebienia. Właśnie dzięki temu włoskiemu serowi, zrobisz przepyszne placuszki. var block_td_uid_2_63c68da3cfe33 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68da3cfe33.id = "td_uid_2_63c68da3cfe33"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"167393","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68da3cfe33); Nie żyje znany aktor. O śmierci poinformowała rodzina, miał tylko 35 lat Karina Sulich - 17 lutego 2020 0 Przepis na placki ziemniaczane z mozzarelą Placki ziemniaczane to proste i lubiane danie, które znają wszyscy. Jeżeli mamy ochotę unowocześnić ich tradycyjną wersję, wystarczy, że dodamy tylko jeden składnik. Dzięki niemu nasza potrawa nabierze jeszcze więcej w smaku i będzie wręcz rozpływać się w ustach! Potrawy znane z tradycyjnej kuchni polskiej, które przez lata serwowały nam nasze babcie, dziś zyskują zupełnie nowy wymiar. Wzbogacane o kolejne składniki zaskakują smakiem. Teraz nawet placki ziemniaczane mają swoją nowatorską wersję. Są wyjątkowo pyszne a wystarczy dodać do nich tylko jeden składnik! Tradycyjne placki ziemniaczane Aby zrobić tradycyjne placki ziemniaczane, przygotujmy ziemniaki, mąkę, cebulę, jajko oraz przyprawy. Jeżeli jednak chcemy, by spod naszej ręki wyszła wyszukana przekąska, wystarczy urozmaicić je o jeden składnik. Goście będą zachwyceni. Możesz być pewna, ze tak kremowych i rozpływających się w ustach placuszków nigdy nie kosztowali. Dowiedziała się o zdradzie męża i pojechała do jego pracy. Finału nikt nie mógł przewidzieć Kobieta ważyła 490 kilogramów. Wydarzyło się najgorsze, zdjęcia odbierają mowę Placki ziemniaczane z mozzarellą Placki ziemniaczane z mozzarellą to tajemnica skradzionego podniebienia. Właśnie dzięki temu włoskiemu serowi, zrobisz przepyszne placuszki. var block_td_uid_2_63c68da3cfe33 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68da3cfe33.id = "td_uid_2_63c68da3cfe33"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"167393","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68da3cfe33); Nie żyje znany aktor. O śmierci poinformowała rodzina, miał tylko 35 lat Karina Sulich - 17 lutego 2020 0 Przepis na placki ziemniaczane z mozzarelą 200 g ziemniaków 100 g mozzarelli 2 łyżki pietruszka 2 łyżki szczypiorku 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 jajko Bułka tarta Ziemniaki gotujemy i ugniatamy na purée. Dodajemy do nich drobno pokrojoną mozzarellę, pietruszkę, szczypiorek, mąkę pszenną, pieprz, sól oraz jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy nasze placki ziemniaczane, a następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym, na złoto z obydwu stron. W taki łatwy sposób możemy urozmaicić nasze placki ziemniaczane. Jeżeli chcemy by były one jeszcze bardziej wykwitne, połóżmy na nich gęstą śmietanę i plasterek wędzonego łososia. Nikt się nie oprze takiej przekąsce!
Hamburgery wcale nie muszą być niezdrowe. Jedno z ulubionych dań dzieci z łatwością przyrządzisz w domu. Koniec z fast foodami! Jeżeli zwrócisz uwagę na te kilka rzeczy, twój burger stanie się prawdziwym, kuchennym arcydziełem. Roztopiony ser na pysznym, wołowym kotlecie z listkiem sałaty, a wszystko to w chrupiącej, idealnie przypieczonej bułce obsypanej sezamem. Hamburgery – kto z nas ich nie lubi? Wbrew powszechnej opinii, burger nie musi być kojarzony z niezdrowym fast foodem. Ten przepis to sekret na pyszne hamburgery zrobione w domowym zaciszu. W końcu sporządziła go sama Magda Gessler! Jeżeli zwrócisz uwagę na te kilka rzeczy, już nigdy nie będziesz chciał zjeść burgera na mieście. Domowe hamburgery Domowe hamburgery to idealna, o wiele zdrowsza alternatywa dla propozycji serwowanych w popularnych fast foodach. Jak we własnej kuchni przyrządzić wyśmienitą gwiazdę amerykańskiej kuchni? Przepis na hamburgery Magdy Gessler Przepis na hamburgery Magdy Gessler to receptura, dzięki której otrzymamy cztery prawdziwie amerykańskie burgery. Co będziemy do nich potrzebować? Składniki: Pół kilo wołowiny 1 cebula 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżeczki musztardy z Dijon 2 łyżki sosu chili Prażona cebulka 4 plastry sera 4 bułki Pieprz, szczypta suszonego imbiru Sałata, pomidory, cebula Ketchup, majonez, musztarda Wykonanie: Posiekaną cebulę mieszamy ze zmielonym mięsem, sosem chili, imbirem, pieprzem, musztardą i sosem Worcester. Wyrabiamy na gładką masę i dodajemy prażoną cebulkę. Formujemy cztery burgery i grillujemy lub obsmażamy na patelni około 5-6 minut z każdej strony, w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Pod koniec kładziemy na kotletach po plastrze sera, aby rozpuścił się na mięsie. Opiekamy bułki i smarujemy je majonezem. Na spodzie układamy kolejno sałatę, a na niej kotlet. Smarujemy musztardą i ketchupem. Następnie kładziemy pomidora oraz cebulę i przykrywamy bułką posmarowaną od spodu majonezem. Przepis na hamburgery Magdy Gessler nie wydaje się trudny. Aby stworzyć prawdziwy raj dla podniebienia, nie wolno zapomnieć o kilku rzeczach, które zdradziła mistrzyni kuchni! Dziewczyna zrobiła zdjęcie dla chłopaka. Spojrzała na ekran i zauważyła, że ktoś za nią stoi Kim jest najpiękniejsza polska gangsterka, Magdalena Kralka? Poszukuje jej policja i Interpol Tajemnica idealnego burgera Tajemnica idealnego burgera to zaledwie kilka rzeczy, o których zawsze musimy pamiętać. Po pierwsze pamiętaj, że produkty muszą być najlepszej jakości a mięso powinno zmielić się własnoręcznie w domu. Po drugie, aby uzyskać prawdziwe, amerykańskie hamburgery użyj sera cheddar. Po trzecie, kiedy wymieszasz mięso ze składnikami, dodaj do niego odrobinę zimnej wody, gdyż zwiąże ona kolagen w mięsie. Natomiast kiedy zabierzesz się za bułki, opiekaj je tak, by podawane były wciąż ciepłe i chrupiące. Jeżeli będziesz tego trzymać, twoje dzieci już nigdy nie poproszą cię o hamburgery z fast fooda! ZOBACZ ZDJĘCIA: Fot. Joshua Kantarges, Unsplash Domowe hamburgery potrafią być naprawdę pyszne. Zadbaj o świeże, dobrej jakości mięso. Fot. Fábio Alves, Unsplash Na koniec grillowania lub smażenia, ułóż na mięsie ser, aby lekko się stopił. Fot. Jonathan Borba, Unsplash Burgery najlepiej smakują z domowymi frytkami i sałatką coleslaw. ZOBACZ TEŻ: Sekretny eliksir na włosy za kilka złotych. Sposób, który odkryto przez przypadek Menadżer Adele skomentowała zdjęcie Kingi Rusin. Dwa słowa wystarczyły Kotlety z grzybami. Przepis tak nieziemski, że twoja rodzina będzie się ich domagać codziennie źródło: ofemin.pl
Kotlety schabowe w Barze u Grażyny zyskał ogromną sławę. Niewątpliwie jest bardzo smaczny, lecz wcale nie o to w tym wszystkim chodzi. Rachunki, które pojawiły się na tablicy zawieszonej w barze, sprowadzają do knajpy prawdziwe tłumy. O Barze u Grażyny mówią wszyscy, a ci, którzy mają do niego blisko, chętnie kupują tam zupę, kotlety schabowe, rybne filety i inne przysmaki. Wszystko za sprawą tajemniczych paragonów zawieszonych na ścianie. O co tyle szumu?
Pączki to jeden z ulubionych deserów Polaków. Uwielbiamy się nimi zajadać szczególnie w Tłusty Czwartek. Jednak ich robienie wydaje się niemożliwie trudne, czy tak jednak jest naprawdę? Prezentujemy świetny przepis na te słodycze, który sprawi, że będziecie chciały robić je codziennie. Ten przepis sprawi, że w Tłusty Czwartek nie będziesz musiał martwić się tym, skąd kupić najlepsze pączki. Będziesz potrafił przyrządzić je samodzielnie.
Kotlety schabowe to jedno z ulubionych dań Polaków. W niektórych domach nawet kilka razy w tygodniu rozbrzmiewa kojący dla ucha stukot tłuczonego schabu. W ostatnim czasie w sieci pojawił się genialny trik na tradycyjne kotlety. Okazuje się, że mała zmiana jest w stanie zupełnie zmienić ich smak. To kulinarne doznanie to niebo w gębie! Przychodzi weekend, a ciebie po raz kolejny budzi stukot tłuczka do mięsa dochodzący od sąsiadów z góry? To zupełnie zrozumiałe. W końcu kotlety schabowe uznawane są za tradycyjne polskie danie, bez których niedzielny obiad mógłby równie dobrze nie istnieć. Jeśli do tej pory myślałaś, że posiadłaś już całą wiedzę na temat przygotowania tej wykwintnej potrawy… musisz koniecznie zapoznać się z tym jednym trikiem!
Mięso, które przygotowywałaś dla swojej rodziny, jeszcze nigdy nie było tak pyszne. Okazuje się, że jeden prosty trik jest w stanie zupełnie odmienić jego smak i aromat. Gwarantujemy, że kubki smakowe twoje i twoich najbliższych będą wniebowzięte, a domownicy nie zechcą jeść niczego innego. Jak przyprawić mięso? To prostsze niż myślisz. Ten sposób bije rekordy popularności! Sposób przygotowania mięsa, który jakiś czas temu zaproponował w sieci znany YouTuber na swoim kanale kulinarnym, cieszy się niesłabnącą popularnością. Nie po raz pierwszy okazuje się, że proste sposoby są zdecydowanie najlepsze. Mięso, które przygotował, jest nie tylko soczyste, ale również aromatyczne i pełne smaku. Co więcej, z powodzeniem wykonasz je sama w domu. Nie potrzebujesz do tego żadnych wymyślnych składników i nadzwyczajnych zdolności kulinarnych!
Zupa krem to danie, które od wielu lat dość często gości na stołach Polaków. Przepisów jest mnóstwo, jednak nie zawsze zupa wychodzi dokładanie taka, jakbyśmy chcieli. Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, trzeba się nie lada postarać. Na szczęście są trzy świetne sposoby na zagęszczenie, dzięki którym potrawa już nigdy nie będzie zbyt rzadka. Aby zupa krem była pyszna i gęsta, wcale nie trzeba spędzać w kuchni długich godzin. Wykonanie doskonałej zupy, która będzie miała idealną konsystencję, zajmuje tylko chwilę, a efekt z pewnością zaskoczy domowników. Co więcej, nasze triki są tanie i banalne w wykonaniu.
Jajka są podstawowym składnikiem w większości kuchni. O ile nie przestrzegamy diety wegańskiej, zapewne bardzo często używamy ich do pieczenia ciast czy na pyszne śniadanie. Dlatego ten prosty trik przyda się nam wszystkim – warto go zapamiętać! Każdy, kto używa ich do gotowania, wie, jakim okropnym rozczarowaniem są zepsute jajka. Szczególnie w przypadku, kiedy jesteśmy jedną z tych osób, która wbija je prosto do wcześniej przygotowanych składników, a nie osobnej miseczki. Tym osobom bardzo przyda się ten prosty trik, który pozwala sprawdzić, czy jajko jest świeże bez rozbijania go.
Banan jest prawdziwą skarbnicą cennych składników mineralnych oraz licznych witamin. Jego słodki smak sprawia, że chętnie sięgają po niego nie tylko dorośli, ale również dzieci. Do tej pory zawsze wyrzucałaś skórkę od banana do śmieci? To ogromny błąd! Gwarantujemy, że gdy poznasz 2 sposoby jej wykorzystania, nigdy więcej tego nie zrobisz. Banany to nie tylko pyszne, ale również pełnowartościowe owoce. Są one niecenionym źródłem potasu, dzięki czemu z powodzeniem mogą zajadać się nimi osoby zmagające się z nadciśnieniem. W przypadku dzieci na medal radzą sobie z rewolucjami żołądkowymi. Do tej pory po zjedzeniu tego słodkiego owocu za każdym razem wyrzucałaś jego skórkę? Popełniasz ogromny błąd.
Mięso dla wielu osób jest produktem bardzo znaczącym w ich diecie. Nic dziwnego, jest dobrym źródłem nie tylko białka, ale też witaminy B, żelaza, potasu i cynku. Jednak producenci różnych produktów spożywczych starają się oszczędzić i oszukują konsumentów, sprzedając im jako „mięsne” produkty, które nie mają z nim wiele wspólnego. Nie jest niczym nowym, że producenci żywności bardzo często oszczędzają na jakości swoich produktów, używając gorszych, tańszych składników. Niestety, cierpi na tym zawsze nieświadomy konsument. Wyjaśniamy, w jaki sposób mięso jest „podrabiane” i jak możemy uchronić się przed zakupem takich produktów.
Rosół to danie, bez którego nie obejdzie się żaden tradycyjny polski obiad. Znamy doskonale ten smak, najbardziej lubimy ten z przepisu babć. Jednak kiedy sami zabieramy się za jego wykonanie, często brakuje nam doświadczenia w zrobieniu go prawidłowo. Kucharze zdradzają, jakie są konsekwencje tego częstego błędu! Gotowanie tradycyjnych potraw często sprawia problemy młodym ludziom. Zazwyczaj nie braliśmy wcześniej udziału w ich przygotowaniu, więc musimy polegać na przypadkowych przepisach znalezionych w Internecie. Te jednak często pomijają wiele istotnych szczegółów. Dowiedzieliśmy się, jak gotować rosół, żeby był przyrządzony idealnie!
Ziemniaki goszczą na polskim stole tak często, że mogłyby być naszym narodowym warzywem. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że ziemniaki nie tylko można jeść – nasze babcie doskonale wiedziały, że obierki z ziemniaków to skarb, którego nie wolno wyrzucać. Do czego ich używały? Poznajcie historię pani Elżbiety, która swoją tajemnicą dotyczącą obierków podzieliła się z sąsiadkami. 67-letnia pani Elżbieta z Białegostoku doskonale wiedziała, jak wykorzystać obierki z ziemniaków – sekret ten przekazała jej babcia, gdy pani Elżbieta była jeszcze małą dziewczynką. Powiedziała, że przyda się jej, kiedy dorośnie. I miała rację.
Kurczak może posiadać w sobie składniki, których wcale nie chcielibyśmy spożywać. W trosce o nasze zdrowie babcia zdradziła niezawodne sposoby, aby raz na zawsze się ich pozbyć. Nie ulega wątpliwości, że to właśnie drób jest jednym z ulubionych mięs ludzi na całym świecie. Jednak od dłuższego czasu jego jakość wywołuje masę kontrowersji i ogólną dyskusję. Rady staruszki powinien wdrożyć w życie każdy z nas. Drób jest mięsem, który zarówno przez kucharzy, jak i panie domu uznawane jest za najbardziej uniwersalne. Dzięki niemu z powodzeniem stworzyć można unikatowe potrawy, które smakiem zachwycą nawet najbardziej wymagających gości. Choć według przepisów drobiu nie wolno faszerować już hormonami wzrostu i antybiotykami, są osoby, które wolą dmuchać na zimne i specjalnie „czyszczą” mięso przed zjedzeniem go.
Co do hummusu? Na to pytanie koniecznie musisz sobie odpowiedzieć, jeśli planujesz często wykorzystywać tę pyszną pastę. Kanapki podawane z nim mogą szybko się znudzić, a falafeli nie da się w końcu jeść codziennie. Na całe szczęście, to bardzo uniwersalny dodatek, który świetnie sprawdzi się w wielu wydaniach. Wywodząca się z Bliskiego Wschodu pasta z ciecierzycy, tahini oraz oliwy to prosta i bardzo smaczna potrawa, która pasuje do wielu produktów. Łatwo jednak popaść w rutynę, gdy często się go jada, dlatego proponujemy osiem sposobów, na które możecie urozmaicić wasze kulinarne doznania.
Jak zrobić lody? Zimny przysmak na patyku jest od dawna jednym z ulubionych smakołyków dzieci i dorosłych nie tylko na upalne dni. Wciąż przyciągają swoim niezwykłym smakiem kolejne pokolenia smakoszy, a wiele osób nie umiejących obejść się bez ich aromatu przyrządza je we własnym mieszkaniu. Domowe sposoby na przepyszny deser to świetny pomysł na romantyczną randkę, spotkanie z koleżankami, czy zdrowy deser dla całej rodziny! Zobacz, jak je przygotować! Waniliowe, z marakują, wszystkie lody nam smakują- śpiewają dzieci w podstawówce, ale nie tylko one potwierdzają walory smakowe tych pysznych deserów. Dorośli również wybierają ten smaczny poczęstunek w nieco innej smakowej i dorosłej formie- z alkoholem, który może wzmocnić ich aromat deseru! Wiele sklepów z urządzeniami proponuje skuteczne rozwiązania w zakresie wyrobu własnej próbki unikatowego deseru- wystarczy rozeznać się w ofertach poszczególnych!
Jak zacząć zero waste? Filozofia, którą kieruje się coraz więcej osób, ma ogromne znaczenie dla naszej planety, zdrowia i przyszłych pokoleń. Wystarczy naprawdę niewiele, by zrobić coś dla siebie i innych. Na czym polega zero waste? Przed wami 10 kroków do tego, jak rozpocząć życie bez śmieci! Przygodę z zero waste najlepiej zacząć od małych kroków i codziennych przyzwyczajeń. Nie musimy diametralnie zmieniać swojego stylu życia. Takie zrywy zazwyczaj wiążą się z szybkim spadkiem motywacji. Jak zmienić swoje nawyki i zacząć zero waste? Czy wybór ekologicznych produktów musi wiązać się z wysokimi kosztami?
Jak jeść ostrygi? Zostałaś zaproszona na eleganckie przyjęcie z owocami morza, ale boisz się, że się ośmieszysz brakiem dobrych manier? A może chciałabyś podać ostrygi na spotkaniu rodzinnym? Specjalnie dla ciebie przygotowaliśmy 10 sprawdzonych porad, jak jeść ostrygi. Olśnij wszystkich swoim obyciem godnym mentorki „Projektu Lady”! Jak jeść ostrygi? Ostrygi oraz inne owoce morza coraz częściej goszczą na naszych stołach – nie tylko podczas eleganckich przyjęć. Mają specyficzny, słono-słodki smak. Serwujemy je żywe albo po obróbce termicznej, w zależności od upodobań. Dla jednych są oznaką wyrafinowania i dobrego smaku, dla innych dziwactwem. Chcesz się przekonać, czy odważysz się ich spróbować? Sprawdź, jak przygotować ostrygi krok po kroku.
Jak jeść melona? Twoje częste wizyty w supermarkecie doprowadziły cię do pytań w stylu co to za śmieszny żółty owoc? Z nami nabierzesz praktycznej wiedzy w kwestii wyboru najciekawszych propozycji żywnościowych! Jak jeść melona? Jest to bardzo ciekawe pytanie, ponieważ większość z nas w życiu nie miała z nim większej styczności. Jak w takim rozgryźć naturę i przy okazji odkryć nowe smaki? Nasze porady skutecznie ułatwią ci życie w zdrowym duchu!
Zobaczcie dwa szybkie i najlepsze przepisy na imprezę! Kulki serowe i bruschetta z pomidorami to idealne rozwiązanie.