Wyszukaj w serwisie
aktualności salon kuchnia łazienka oświetlenie wnętrza ogród i taras porady domowe quizy
DomekIOgrodek.pl > Kuchnia

Kuchnia

Kurczak
29.04.2020 13:42 Myjesz kurczaka przed gotowaniem? Nigdy tego nie rób, FDA ostrzega. Możesz się zatruć

Prawdopodobnie nikogo nie zdziwi stwierdzenie, że kurczak jest jednym z tych mięs, po które Polacy sięgają najchętniej. Jego uniwersalny i delikatny smak przyczynia się do tego, że w kuchni możemy wyczarować z niego prawdziwe cuda. Niestety, stosując ten produkt w sposób nieostrożny, niezwykle łatwo o problemy zdrowotne i rewolucje żołądkowe. Wystarczy jeden nieuważny ruch i katastrofa gwarantowana.Kurczak, wbrew powszechnej opinii nie powinien być myty tuż przed przyrządzeniem. FDA, czyli Amerykańska Agencja Żywności i Leków swoim najnowszym doniesieniem wywołała ogólne poruszenie. Zastanawiałaś się kiedykolwiek czy myć kurczaka przed gotowaniem? Jeśli problemy zdrowotne i zatrucie nie stanowią dla ciebie żadnego problemu – jak najbardziej. FDA doniosło o kontrowersyjnych skutkach mycia mięsa z kurczaka.

gołąbki
12.04.2020 18:55 Masz ochotę na gołąbki? Szybki sposób, jakiego jeszcze nie widziałeś. Rewelacja

Gołąbki można przyrządzić na wiele sposobów, jednak to przepis znanego z programu MasterChef, Tomasza Strzelczyka podbija serca fanatyków tego dania. Nic dziwnego! Jest niezwykle szybki i zapewnia rewelacyjny smak potrawy. Gołąbki przywędrowały do polskich kuchni w XIX wieku i od tego czasu świecą swój kulinarny triumf. Słynna potrawa z kaszy i siekanego mięsa, zawijana w liście kapusty zdążyła przybrać dziesiątki odmian, a tradycyjne składniki możemy zamienić na co tylko nam się podoba, zmieniając również sposób ich podania. Słyszałaś kiedyś o przekładanych gołąbkach? Dzięki temu sposobowi zaoszczędzimy mnóstwo czasu! TVN: Uczestniczka „Hotelu Paradise” przeszła szereg operacji plastycznych zanim stała się sławna. Ujawniła prawdę 16-latek nie miał żadnych szans, dwie osoby walczą w szpitalu. Porażające wiadomości z polskiej miejscowości GIS wycofuje popularny serek ze sprzedaży. Może być bardzo groźny dla zdrowia Składniki na gołąbki:Przepis na gołąbki według Tomasza Strzelczyka, twórcy OddaszFartucha, to nie tylko szybki sposób na uwielbiane danie. Dzięki niemu nasze gołąbki zyskają niezwykłe walory smakowe, ale i estetyczne. Czego będziemy potrzebować do ich zrobienia?Przekładane gołąbkiPrzepis na gołąbki 1 średnia kapusta włoska 500 g mięsa mielonego wieprzowego 500 g mięsa mielonego wołowego 250 g ugotowanego ryżu duża garść suszonych grzybów średnia cebula ząbek czosnku duża garść płatków owsianych namoczonych w mleku 150 g pomidorów z puszki łyżka soli łyżka pieprzu czarnego 2 jajka Jeżeli już mamy wszystkie składniki, pora brać się za nasze smaczne i szybkie, przekładane gołąbki. Zdejmujemy kilka liści z kapusty i wrzucamy je na 10 minut do garnka z gotującą się wodą. Po upływie wyznaczonego czasu przekładamy liście na talerz. Przygotowujemy suszone grzyby i gotujemy je przez godzinę. W międzyczasie na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę, aż się zeszkli. Dorzucamy do niej pokrojone ząbki czosnku, podsmażamy przez minutę i zdejmujemy z ognia. W dużej misce mieszamy dwa rodzaje mięsa, dodajemy do nich ugotowany wcześniej ryż, zeszkloną cebulkę, namoczone w mleku płatki owsiane i pokrojone, ugotowane suszone grzyby. Do wszystkiego dorzucamy pomidory z puszki oraz wbijamy dwa jajka. Farsz doprawiamy pieprzem i solą, a następnie wyrabiamy rękoma. Na spodzie żaroodpornego naczynia wykładamy liście kapusty, rozprowadzamy na nim cienką warstwę mięsa. Następnie układamy na niej kolejne liście tak, by pokryły ścianki naczynia. Powtarzamy czynność, a ostatnią warstwę zakrywamy liściem. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wstawiamy do niego nasze przekładane gołąbki. Pieczemy przez godzinę. Jak zrobić przekładane gołąbki? Przekładane gołąbki zrobimy w bardzo szybki i łatwy sposób, wystarczy jedynie trzymać się przepisu Tomasza Strzelczyka. Na początek przygotujmy sobie najpotrzebniejsze naczynia: garnek, patelnię, dużą miskę i naczynie żaroodporne. Teraz już możemy wziąć się za gotowanie, a więc…

pierogi
09.04.2020 10:31 Prawdziwa rewolucja w pierogach, jeden dodatek sprawia, że są obłędne. W życiu nie zgadniesz, jaki

Farsz na pierogi zrobimy z: Rewolucja w pierogach! Jeden składnik zmienia wszystko!i… 200 g młodych listków pokrzywy! Tak, dobrze widzicie. Pokrzywa to pełna cennych składników roślina, która znakomicie sprawdzi się w kuchni jako dodatek do sałatek czy pierogów. Dodatkowo pokrzywa jest bogatym źródłem witamin A, C oraz E jak również B1, B2, B3 i B5, a także zawiera składniki mineralne, jak wapń, żelazo, potas, magnez, fosfor, selen oraz cynk. Pierogi z kapustą, mięsem, białym serem czy też ruskie, to klasyka polskiej kuchni. Przygotowując potrawy, lubisz jednak popuścić wodze fantazji? Jeżeli tak, ten rewolucyjny przepis na stałe zagości w twoim domu. Ten jeden dodatek nada im prawdziwie obłędny smak. Pierogi to jedno z ulubionych polskich dań, które zyskało międzynarodową sławę. Ich zdecydowaną przewagą jest fakt, że możemy serwować je, z czym tylko dusza zapragnie i podawać według własnych upodobań – na słodko, lub słono. Co, jednak kiedy znudziły nam się ich bardziej lub mniej odsłony? Ten przepis nie tylko zaskoczy miłośników tego dania, ale i skradnie ich serca. Cała tajemnica, to sekretny składnik X. Przepis na pierogi Sekret idealnych pierogów tkwi odpowiednim farszu i pysznym cieście. W tym drugim przypadku niezwykle ważna jest jego konsystencja. Przepis na ciasto na pierogi: około 300 g mąki, niepełną szklankę wody, jajko, 10 g oleju. Kiedy mamy już wszystkie składniki, zagniatamy je, aby uzyskać sprężystą konsystencję. Pamiętajmy, by wodę dolewać stopniowo. Idealne ciasto na pierogi nie powinno być zbyt luźne. Kiedy już nasze ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję, wałkujemy je, a szklanką wykrawamy krążki. Teraz pozostało nam tylko nałożyć na nie porcję farszu, z sekretnym składnikiem X, który sprawi, że nasze danie otrzyma swoistą gwiazdkę Michelin od domowników czy gości, a przecież to właśnie ta jest dla nas najcenniejsza. Z czego zrobimy niepowtarzalny farsz? Będziecie zaskoczone. 200 g sera feta, małej cebulki, 2 ząbków czosnku, 2-3 łyżek masła klarowanego, pieprzu do smaku Przyłapali Agatę Dudę i zrobili jej kompromitujące zdjęcia. Wielka burza, wielu jej nie wybaczy Żona Roberta Janowskiego jest zrozpaczona. Zamieściła w sieci porażający apel Nowa propozycja Komisji Europejskiej ws. zamknięcia granic UE. Polska zamknięta na dłużej?

jajka
04.04.2020 17:35 Nie musisz wyrzucać jajek po terminie ważności. Mamy prosty trik na sprawdzenie ich świeżości

Jajka nie psują się tak szybko. Termin ważności wcale nie wyznacza ich świeżości. Dlatego warto zastosować prosty trik, który szybko podpowie nam czy możemy spokojnie dalej używać ich do gotowania.Jajka to produkt, którego używamy w wielu daniach. Dlatego najczęściej kupujemy ich spore ilości. Czasem nie uda nam się zużyć wszystkich na czas. Czy to oznacza, że jajka po terminie ważności trzeba wyrzucić? Niekoniecznie. Zanim zmarnujemy jedzenie, powinniśmy sprawdzić, czy aby na pewno jest zepsute. Prosty i szybki trik jasno określi czy jaja nadają się jeszcze do zjedzenia.

tata
31.03.2020 12:59 Niemal wszyscy popełniają 1 błąd przy robieniu naleśników. Ważny szczegół, o którym wielu zapomina

Naleśniki uchodzą za jedno z najprostszych dań. Istnieje jednak jeden błąd, który popełniają niemal wszyscy przyrządzając to danie. Dowiedz się jak postępować, by twoje ciasto naleśnikowe było idealne!Naleśniki to danie uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Mogą być przygotowywane w wersji wytrawnej i słodkiej – wariacji smakowych, jakie można wymyślić z użyciem z tych niepozornych placków jest nieskończenie wiele. Zdradzamy w czym tkwi sekret idealnego ciasta na naleśniki! Najpierw jednak warto przypomnieć sobie przepis.

piekarnik
30.03.2020 12:13 Włóż tabletkę do zmywarki do piekarnika i poczekaj na efekt. Trik sprawi, że zaniemówisz z wrażenia

Piekarnik w kuchni jest niezbędny. Odgrzewamy w nim jedzenie, pieczemy dania, robimy szybkie grzanki na śniadanie. Nie wyobrażamy sobie życia bez niego. Niestety oprócz przyjemności, piekarnik może sprawić nam wiele kłopotów. Wypróbuj trik z tabletką do zmywarki. Będziesz zaskoczona.Piekarnik wymaga mnóstwo uwagi i dbania o niego. Niestety, zazwyczaj przygotowujemy jedzenie, wyłączamy i nie poświęcamy mu dużo uwagi. Tabletka do zmywarki zrobi to za nas.

przepis
27.03.2020 15:53 Pamiętacie ten przysmak? Od razu przypominają się podwieczorki u babci

Blok czekoladowy to przysmak wielu znany z dzieciństwa. Wystarczyło mleko w proszku, herbatniki, kakao, odrobina masła, cukru i mleka i cała rodzina mogła zajadać się domowymi słodkościami! Przepisy na blok krążą po internecie po dziś dzień, a każdy chce jak najdokładniej odwzorować smak dzieciństwa. Ciężko się dziwić – był naprawdę niepowtarzalny!Przepis na ten przysmak rodem z PRL-u przechodzi z pokolenia na pokolenie! Mowa oczywiście o bloku czekoladowym – to prawdziwy rarytas. Przygotowywany przez nasze mamy i babcie był najbardziej wyczekiwanym punktem każdego rodzinnego obiadu. Choć słodycze były drogie, babcie doskonale wiedziały, jak rozpieszczać wnuczki!

MAKARON
09.03.2020 10:09 Makaron z serem jest szybki do zrobienia i przepyszny. 4 triki na prawdziwe niebo w gębie

Makaron z serem to bardzo popularne danie. Jest bardzo sycące, smaczne i przede wszystkim proste. Składniki na takie danie to zaledwie kilka produktów, więc nie wydasz na nie dużej sumy. Dodatkowo mamy dla ciebie cztery triki, które pomogą Ci uzyskać wyśmienity smak w kilka chwil! Kto nie lubi makaronu z serem? Chyba tylko ten, kto jeszcze nigdy nie miał okazji go spróbować! To banalne danie, przy minimalnym nakładzie czasu i kosztów, zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienie. Możesz go zrobić na obiad, ale także na kolację. Kiedy przyjdą niespodziewani goście, już wiesz czym ich zaskoczyć!

sól
08.03.2020 21:32 Sól wtarta w dłonie. Gdy raz spróbujesz i poznasz efekt, nigdy nie przestaniesz

Sól wtarta w dłonie sprawi, że pozbędziemy się z nich uporczywego zapachu. Ile razy zdarzyło ci się kroić cebulę lub czosnek i czuć ich intensywną woń na swoich dłoniach jeszcze przez wiele godzin? Możesz myć ręce dziesiątki razy, jednak tego zapachu bardzo trudno jest się pozbyć, no, chyba że ma się przy sobie sól. Siwe włosy mogą być największym atutem. Nie musisz ich farbować, aby wyglądać pięknie Odkryto wielką tajemnicę ojca małej Madzi. Niewiarygodne Babcia została po kryjomu nagrana przez wnuczkę. Ludzie nie wierzyli jej, gdy mówiła co dzieje się w domu By pozbyć się z rąk zapachu czosnku i cebuli wystarczy zwilżyć dłonie wodą, nasmarować solą, a następnie opłukać. Ten patent może przydać się w najmniej oczekiwanym momencie. Dziennikarz TVP ma problemy ze zdrowiem. Trafił do szpitala Pociąg w Warszawie pilnie zatrzymany. Nieoficjalnie: mogło chodzić o zakażenie chorobą, na miejscu służby Michał Wiśniewski ma nową wokalistkę w „Ich Troje”. To jedna z jego czterech żon Miss w latach 30. i 40. Zabawne, jak wiele się zmieniło w wyborze najpiękniejszej kobiety świata Agnieszka Kaczorowska pokazała nowy dom. Wnętrze ocieka luksusem Powód jest spektakularny. Włożyła kawałek cebuli do skarpetki i poszła spać, ogrom korzyści ją zdumiał źródło: webniusy.com ZOBACZ TEŻ: Sól to nie tylko znakomita przyprawa, która wzbogaca smak naszych potraw. Wciąż słyszy się o jej magicznych właściwościach i nietypowych zastosowaniach. Ale czy kiedykolwiek próbowałaś wetrzeć ją w dłonie? Efekt cię zaskoczy. Sól kuchenna znajduje się w każdym domu i nawet jeżeli nie używamy jej w kuchni, znajdziemy dla niej całą masę innych zastosowań. Niektóre triki z solą w roli głównej są nam świetnie znane i przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jednak kiedy raz wetrzesz ją w dłonie i zobaczysz, co się dzieje, zawsze już będziesz to robić. Zastosowania soli kuchennej Zastosowania soli kuchennej są niezmierzone. Aż ciężko uwierzyć, że jedna rzecz może nam pomóc w tak wielu codziennych czynnościach czy sytuacjach. Ugryzienie komara, nieprzyjemny zapach z obuwia, brudne żelazko czy zlew? Sól się z tym upora. Choć ta wspaniała przyprawa sprawi, że pozbędziemy się mrówek, olej przestanie pryskać z patelni, a nasze miedziane przedmioty ponownie będą błyszczeć dzięki wyczyszczeniu ich mieszanką soli, octu i mąki, jej naprawdę zbawienne zastosowanie dopiero przed nami. cottonbro, Pexels Sól przyda się nie tylko do wzbogacenia smaku naszych potraw. mali maeder, Pexels Dzięki tej przyprawie pozbędziemy się zapachu cebuli oraz czosnku z naszych dłoni. Jason Tuinstra, Unsplash Dzięki swoim nietypowym zastosowaniom przyda się w każdym domu. ZOBACZ ZDJĘCIA:

ziemniaki
08.03.2020 17:05 Ziemniaki: całe życie obieraliście je źle. Dzięki genialnemu trickowi, zajmie wam to kilka sekund

Ziemniaki to popularny dodatek wielu dań, jednak ich obieranie potrafi naprawdę obrzydzić nam ich gotowanie. Okazuje się, że tak naprawdę, od zawsze robiliśmy to źle. Jak szybko obrać kartofle? Istnieje na to jeden, genialny trik. Ziemniaki faszerowane, w mundurkach, pieczone, a nawet podsmażane na patelni. Istnieje cała gama możliwości podania tego niezwykle popularnego dodatku do obiadu. Nic jednak nie równa się ze smakiem młodych ziemniaczków okraszonych pietruszką. Okazuje się, że jeżeli najdzie nas na nie ochota, wcale nie musimy spędzać cennych minut na ich obieraniu. Ten sposób zaoszczędzi nam wiele czasu i nerwów. Jak szybko obierać ziemniaki? Ziemniaki obierzemy bardzo szybko, jeżeli tylko zastosujemy się do jednej, ważnej zasady. Co ciekawsze, nie będzie nam do tego również potrzebna obieraczka. Nadchodzi koniec żmudnych godzin w kuchni, spędzonych na obieraniu ziemniaków, i chyba nikt nie będzie za tym tęsknił. var block_td_uid_2_63c68ec39c25d = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68ec39c25d.id = "td_uid_2_63c68ec39c25d"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"175361","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68ec39c25d_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68ec39c25d_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68ec39c25d_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68ec39c25d); Pies ciągle szczekał na dziecko. Gdy matka pewnego razu weszła do jego pokoju, zamarła Aleksandra Kwaterkiewicz - 5 grudnia 2020 0 Powiedzmy sobie szczerze, czy istnieje osoba, która lubi obierać ziemniaki? Czynność ta stała się na tyle uciążliwa, że coraz częściej decydujemy się na ich wersję w mundurkach lub zastępujemy je kaszą czy ryżem. Pamiętajmy, że nie powinno ich zabraknąć w naszej diecie, gdyż wbrew powszechnej opinii, nie są one bezwartościowym uzupełnieniem dań. Babcine zjedz mięsko, zostaw ziemniaczki, nie ma więc odniesienia w rzeczywistości. Kartofle zawierają masę witamin, w tym witaminy A, E czy C, skrobię, potas, magnez, żelazo oraz wapń a w dodatku są bardzo mało kaloryczne. 100 gram ziemniaków to jedyne 60-70 kcal. Są zalecane w jadłospisie osób z nadciśnieniem tętniczym oraz chorych na cukrzycę. Należy pamiętać, że gotowane ziemniaki są lekkostrawne i jest to najlepszy sposób ich podania. Aby szybko je obrać, wystarczy jedynie zamiana kolejności. Mąż całymi dniami siedział w garażu. Jego żona słyszała tylko hałasy, w końcu poznała prawdę Odkryto wielką tajemnicę ojca małej Madzi. Niewiarygodne Majtki z kieszonką. Zastanawiałeś się po co istnieje? Odpowiedz mocno zaskakuje Domowy trik Domowy trik, na szybkie obieranie ziemniaków to… obieranie ich po ugotowaniu! Zadziwiające? Okazuje się, że całe życie wszyscy z nas popełniali jeden błąd i choć nic nie zwróci nam straconego czasu w kuchni, dzięki temu sposobowi od dziś możemy go ponownie zaoszczędzić. Ziemniaki dokładnie myjemy, lekko nacinamy nożem i gotujemy ze skórką. Po wszystkim cieniutka warstwa skórki odchodzi sama. Ziemniaki to popularny dodatek wielu dań, jednak ich obieranie potrafi naprawdę obrzydzić nam ich gotowanie. Okazuje się, że tak naprawdę, od zawsze robiliśmy to źle. Jak szybko obrać kartofle? Istnieje na to jeden, genialny trik. Ziemniaki faszerowane, w mundurkach, pieczone, a nawet podsmażane na patelni. Istnieje cała gama możliwości podania tego niezwykle popularnego dodatku do obiadu. Nic jednak nie równa się ze smakiem młodych ziemniaczków okraszonych pietruszką. Okazuje się, że jeżeli najdzie nas na nie ochota, wcale nie musimy spędzać cennych minut na ich obieraniu. Ten sposób zaoszczędzi nam wiele czasu i nerwów. Ziemniaki obierzemy bardzo szybko, jeżeli tylko zastosujemy się do jednej, ważnej zasady. Co ciekawsze, nie będzie nam do tego również potrzebna obieraczka. Nadchodzi koniec żmudnych godzin w kuchni, spędzonych na obieraniu ziemniaków, i chyba nikt nie będzie za tym tęsknił. var block_td_uid_2_63c68ec39c25d = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68ec39c25d.id = "td_uid_2_63c68ec39c25d"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"175361","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68ec39c25d_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68ec39c25d_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68ec39c25d_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68ec39c25d.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68ec39c25d); Pies ciągle szczekał na dziecko. Gdy matka pewnego razu weszła do jego pokoju, zamarła Aleksandra Kwaterkiewicz - 5 grudnia 2020 0 Powiedzmy sobie szczerze, czy istnieje osoba, która lubi obierać ziemniaki? Czynność ta stała się na tyle uciążliwa, że coraz częściej decydujemy się na ich wersję w mundurkach lub zastępujemy je kaszą czy ryżem. Pamiętajmy, że nie powinno ich zabraknąć w naszej diecie, gdyż wbrew powszechnej opinii, nie są one bezwartościowym uzupełnieniem dań. Babcine zjedz mięsko, zostaw ziemniaczki, nie ma więc odniesienia w rzeczywistości. Kartofle zawierają masę witamin, w tym witaminy A, E czy C, skrobię, potas, magnez, żelazo oraz wapń a w dodatku są bardzo mało kaloryczne. 100 gram ziemniaków to jedyne 60-70 kcal. Są zalecane w jadłospisie osób z nadciśnieniem tętniczym oraz chorych na cukrzycę. Należy pamiętać, że gotowane ziemniaki są lekkostrawne i jest to najlepszy sposób ich podania. Aby szybko je obrać, wystarczy jedynie zamiana kolejności. Mąż całymi dniami siedział w garażu. Jego żona słyszała tylko hałasy, w końcu poznała prawdę Odkryto wielką tajemnicę ojca małej Madzi. Niewiarygodne Majtki z kieszonką. Zastanawiałeś się po co istnieje? Odpowiedz mocno zaskakuje Domowy trik Domowy trik, na szybkie obieranie ziemniaków to… obieranie ich po ugotowaniu! Zadziwiające? Okazuje się, że całe życie wszyscy z nas popełniali jeden błąd i choć nic nie zwróci nam straconego czasu w kuchni, dzięki temu sposobowi od dziś możemy go ponownie zaoszczędzić. Ziemniaki dokładnie myjemy, lekko nacinamy nożem i gotujemy ze skórką. Po wszystkim cieniutka warstwa skórki odchodzi sama.

Ziemniaki
06.03.2020 21:24 Ziemniaki jak z ogniska do zrobienia w piekarniku. Aż ślinka cieknie, niebo w gębie

Ziemniaki z ogniska to jeden z tych smaków, który większości z nas automatycznie na myśl przywodzi beztroskie czasy dzieciństwa. Latem i jesienią były nieodłącznym elementem naszej codziennej diety. W towarzystwie masła czosnkowego tworzyły prawdziwe niebo w gębie. Okazuje się, że z powodzeniem wykonasz je w domowym zaciszu. Przygotowanie jest banalnie proste, a smak powala na kolana! Ziemniaki niezmiennie królują na polskich stołach. Na naszych talerzach lądują pod każdą możliwą postacią. Purée, gotowanie, a może pieczone? No właśnie… A co powiesz na ziemniaki jak z ogniska, tyle że zrobione w kuchni? Do ich wykonania potrzebujesz jedynie odrobiny cierpliwości i sprawnego piekarnika. Gwarantujemy, że smak przejdzie twoje najśmielsze oczekiwania, a niesamowity zapach unoszący się po mieszkaniu będzie rozpieszczać twoje zmysły.

Naleśniki
06.03.2020 11:29 Świetny patent na naleśniki. Jeden trik ułatwi ci życie, już nigdy nie zrobisz ich inaczej

Naleśniki to jedna z tych potraw, którą uwielbiają wszyscy bez względu na wiek, płeć czy preferencje kulinarne. Ich uniwersalny smak sprawia, że na naszych talerzach mogą lądować zarówno w wytrawnej, jak i słodkiej, deserowej wersji. Jeden trik w trakcie ich przygotowania ułatwi ci życie. Jesteśmy przekonani, że już nigdy nie wrócisz do starego sposobu. Czy są wśród nas osoby, które nie przepadają za zawiniętym w rulonik ciastem? Tak właśnie myślałyśmy. Nie bez przyczyny w Polskich domach podawane są zarówno na śniadania, jak i obiady czy kolacje. Na słodko, słono, a może pół na pół? Wybór należy tylko i wyłącznie do ciebie. Bez względu na to, którą opcję wybierzesz, powinnaś poznać jeden genialny trik, który będzie zbawienny w trakcie kulinarnego szaleństwa.

Sałatka
04.03.2020 10:05 Sałatka z brokułami, która posmakuje nawet niejadkom. Wystarczy 20 minut i gotowe

Sałatka z brokułami to szybkie i pyszne danie, które skradnie nie tylko serca, ale również podniebienia nawet największych niejadków. Wystarczy 20 minut i kilka składników, które każda z nas posiada w lodówce. Gwarantujemy niebo w gębie! Sałatki podane pod każdą możliwą postacią to świetne i niezwykle szybkie rozwiązanie. Szczególnie gdy nie mamy pomysłu na obiad, lunch lub kolację. Właściwy dobór składników potrafi uczynić z niej pełnowartościowy i sycący posiłek. W lodówce zalegają brokuły i zupełnie nie wiesz jak je przyrządzić? Szukasz pomysłu na lunch dla swoich dzieci? Świetnie się składa. Jesteśmy przekonani, że sałatka z brokułami zawładnie ich kubkami smakowymi. Szybko, zdrowo i pysznie.

babcia
03.03.2020 18:30 Jedzenie, którego nie powinno się trzymać w lodówce. Wiele osób popełnia podobny błąd

Jedzenie wbrew pozorom nie zawsze powinniśmy przechowywać w lodówce. Mimo że przyjęło się, iż tym sposobem przedłużamy jego świeżość, niektóre z produktów tracą swoje cenne wartości, a w rezultacie zaczynają psuć się, a nawet gnić. Jakich produktów nie powinniśmy trzymać w lodówce? Przedstawiamy 9. Wiele osób popełnia podobny błąd! Przyjęło się, że produkty, które przechowywane są w lodówce, o wiele dłużej pozostają świeże i aromatyczne. Tymczasem okazuje się, że niektóre z nich nigdy nie powinny się tam znajdować. Przetrzymywane w lodówce o wiele szybciej zaczynają się psuć i tracą swoje cenne minerały i składniki odżywcze. Koniecznie sprawdź, jakie jedzenie nie powinno być tam przechowywane. Produktów jest 9, a niektóre z nich mocno cię zaskoczą!

kotlety
02.03.2020 17:54 Kotlety z kurczaka a’la KFC. Banalnie prosty trick na chrupiącą panierkę

Kotlety jak z KFC? Chyba każdy z nas jadł te chrupiące kawałki kurczaka i zakochał się w nich już od pierwszego kęsa. Na szczęście od teraz nie musicie iść do restauracji, aby zjeść ten amerykański przysmak. Znamy bardzo prosty trick, który przywiedzie na myśl smak kurczaka jak z Kentucky. Dzięki niemu w zaciszu własnego domu wyczarujecie kotlety a’la z KFC. Żeby przyrządzić kotlety smakujące jak kurczaki z KFC, wystarczy wykonać jeden prosty zabieg. Podstawą panierki jest ciasto naleśnikowe, bardzo podobne do tradycyjnych naleśników. Jednak aby uzyskać odpowiednią strukturę panierki, musimy zrobić jeszcze jedną ważna rzecz!

jajka
28.02.2020 22:14 Jajka na śniadanie w zupełnie nowej odsłonie. Zakochasz się od pierwszego kęsa

Jajka to uniwersalna i wartościowa baza do przygotowania energetycznego śniadania. Jajecznica, jajka na miękko czy różne wersje omleta są pyszne, jednak potrafią szybko się znudzić! W zupełnie nowej odsłonie jajek zakochasz się od pierwszego kęsa. Znudziło Ci się już przygotowywanie kolejnej jajecznicy lub omleta? A same gotowane jajka na śniadaniowym talerzu nie wyglądają atrakcyjnie? Czas pomyśleć o nowym, nietypowym posiłku. Przygotuj kilka świeżych warzyw i dodatków, a zobaczysz, że w prosty sposób odmienisz swoje poranki.

cebula
26.02.2020 19:25 Tłuste mięso jedz tylko z cebulą. Bardzo szybko odczujesz jej zbawienne właściwości

Cebula jest naprawdę warzywem z magiczną mocą. Zmienia smak każdego dania na lepsze, dodaje wyrazu, ale nigdy nie dominuje, chyba że przesadzisz z jej ilością. Nie możesz zapomnieć o tym warzywie jeśli jesz tłuste mięso. Okazuje się, że bez cebuli będzie to dla ciebie bardzo szkodliwe. Cebula jest wykorzystywana w każdej kuchni. Najbardziej kochają ją wegetarianie, bo daje każdemu strączkowemu warzywu świetny smak. Ale czy wyobrażacie sobie kotlety mielone bez cebuli? To niezbędne warzywo oprócz walorów smakowych ma jeszcze ważniejsze właściwości.

piekarnik
23.02.2020 22:20 Genialny trik na wyczyszczenie piekarnika. Będzie wyglądał na nowy, wystarczy dosłownie chwila

Kuchnia to serce domu. Żeby przebywanie w niej było przyjemne, a gotowanie smaczne musimy dbać w niej o porządek. Niestety, są takie elementy kuchennego wyposażenia, które nie jest łatwo doczyścić. Do takich rzeczy należy piekarnik. Jeśli jest brudny i przypala się w trakcie pieczenia, możemy zepsuć przepyszne potrawy czy ciasta. Jednak są sposoby, by przepalony piekarnik wyglądał jak nowy. Kuchnia to najbardziej brudząca się część domu. Niemal po przygotowaniu każdego ciepłego posiłku mamy wiele do zrobienia. Jednak czyszczenie piekarnika po każdym jego użyciu raczej nam się nie zdarza. Dlatego piekarniki są tak trudne do przywrócenia im ich czasów świetności.

ryba
22.02.2020 21:00 Smaczniejsza niż dorsz i bogata w witaminy. Niskokaloryczna alternatywa dla popularnych ryb

Ryba bogata w witaminy i kwasy omega 3, to kluczowy składnik zdrowej diety. Łosoś czy pstrąg to ulubione dania większości osób, jednak warto czasem spróbować czegoś nowego. Znasz już łupacza? Ta ryba jest smaczniejsza od dorsza i prawie nie ma kalorii! Kluczem zdrowej diety jest zróżnicowany, bogaty we wszelkie wartości odżywcze jadłospis, w którym niezwykle często powinna pojawiać się ryba. Jej mięso to źródło białka, minerałów i witamin. Jeżeli jednak przejadł nam się dorsz, halibut czy łosoś warto sięgnąć po łupacza. Jak przyrządzić tę smaczną i dietetyczną rybę? Dietetyczna ryba Dietetyczna ryba, jaka jest łupacz, choć nie jest zbyt popularna w Polsce, poza granicami naszego kraju ma wielu fanów. Nic dziwnego. Ta pyszna lekkostrawna ryba o niezwykle delikatnym i kruchym mięsie, to zaledwie 80 kalorii w 100 gramach. var block_td_uid_2_63c68df15a345 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68df15a345.id = "td_uid_2_63c68df15a345"; block_td_uid_2_63c68df15a345.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"167595","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68df15a345_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68df15a345_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68df15a345_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68df15a345.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68df15a345.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68df15a345.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68df15a345.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68df15a345); Rodzice przyszli z noworodkiem na sesję zdjęciową. Ale to oni skradli całą uwagę fotografki Luiza Pastuszka - 22 lutego 2020 0 Łupacza możemy przyrządzić na niezliczoną ilość sposobów. Co więcej, występuje w Oceanie Atlantyckim oraz Bałtyku, a więc łatwo możemy dostać ją w Polsce. Łupacz występuje również pod nazwą plamiak lub wątłusz srebrzysty, jeżeli więc dostrzeżesz go na targu lub w sklepie, koniecznie po niego sięgnij i przyrządź popisowe danie w swojej kuchni! Uczennica zgubiła torebkę. Minęły 62 lata i stało się najbardziej niewiarygodne Siostra Anny Przybylskiej ujawniła jak wygląda jej grób. Łzy same płyną do oczu Niezwykły gest w „Sprawie dla Reportera”. Odcinek programu Elżbiety Jaworowicz wywołuje łzy wzruszenia Potrawy z łupacza Potrawy z łupacza są niezwykle znane na całym świecie, a w wielu krajach ta ryba to główny składnik regionalnych dań. Łupacza przed obróbką warto skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Dzięki temu mięso ryby będzie jędrniejsze, a także pozbawione morskiego zapachu. Filety łupacza nie mają ości i często wykorzystywane są do przyrządzania niskokalorycznych potraw. Ryba ta może być gotowana, grillowana, pieczona lub wędzona. Zazwyczaj doprawiamy ją koperkiem, tymiankiem czy bazylią. Nie można również zapomnieć o soku z cytryny. Jeżeli jesteśmy zwolennikami ostrzejszych dań, warto dodać do niej goździki lub ostrą paprykę. Ryba bogata w witaminy i kwasy omega 3, to kluczowy składnik zdrowej diety. Łosoś czy pstrąg to ulubione dania większości osób, jednak warto czasem spróbować czegoś nowego. Znasz już łupacza? Ta ryba jest smaczniejsza od dorsza i prawie nie ma kalorii! Kluczem zdrowej diety jest zróżnicowany, bogaty we wszelkie wartości odżywcze jadłospis, w którym niezwykle często powinna pojawiać się ryba. Jej mięso to źródło białka, minerałów i witamin. Jeżeli jednak przejadł nam się dorsz, halibut czy łosoś warto sięgnąć po łupacza. Jak przyrządzić tę smaczną i dietetyczną rybę? Dietetyczna ryba var block_td_uid_2_63c68df15a345 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68df15a345.id = "td_uid_2_63c68df15a345"; block_td_uid_2_63c68df15a345.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"167595","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68df15a345_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68df15a345_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68df15a345_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68df15a345.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68df15a345.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68df15a345.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68df15a345.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68df15a345.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68df15a345); Rodzice przyszli z noworodkiem na sesję zdjęciową. Ale to oni skradli całą uwagę fotografki Luiza Pastuszka - 22 lutego 2020 0 Łupacza możemy przyrządzić na niezliczoną ilość sposobów. Co więcej, występuje w Oceanie Atlantyckim oraz Bałtyku, a więc łatwo możemy dostać ją w Polsce. Łupacz występuje również pod nazwą plamiak lub wątłusz srebrzysty, jeżeli więc dostrzeżesz go na targu lub w sklepie, koniecznie po niego sięgnij i przyrządź popisowe danie w swojej kuchni! Uczennica zgubiła torebkę. Minęły 62 lata i stało się najbardziej niewiarygodne Siostra Anny Przybylskiej ujawniła jak wygląda jej grób. Łzy same płyną do oczu Niezwykły gest w „Sprawie dla Reportera”. Odcinek programu Elżbiety Jaworowicz wywołuje łzy wzruszenia Potrawy z łupacza Potrawy z łupacza są niezwykle znane na całym świecie, a w wielu krajach ta ryba to główny składnik regionalnych dań. Łupacza przed obróbką warto skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Dzięki temu mięso ryby będzie jędrniejsze, a także pozbawione morskiego zapachu. Filety łupacza nie mają ości i często wykorzystywane są do przyrządzania niskokalorycznych potraw. Ryba ta może być gotowana, grillowana, pieczona lub wędzona. Zazwyczaj doprawiamy ją koperkiem, tymiankiem czy bazylią. Nie można również zapomnieć o soku z cytryny. Jeżeli jesteśmy zwolennikami ostrzejszych dań, warto dodać do niej goździki lub ostrą paprykę.

kotlety mielone
17.02.2020 20:20 Kotlety mielone w nowym wydaniu. Delikatny środek otoczony chrupiącą panierką

Kotlety mielone podawane w klasycznym wydaniu to rozwiązanie na rodzinny, niedzielny obiad. Jednak każda klasyka w końcu się nudzi i czasem miło byłoby coś zmienić. Kluczem jest nieoczywisty dodatek, który uczyni danie soczystym i wyjątkowa panierka, która chrupie. Należy pamiętać, żeby nie zdominować smaku mięsa, a jedynie go podkreślić. My mamy na to świetny przepis. Kotlety mielone to najbezpieczniejszy obiad, wszyscy go uwielbiają. Zawsze smakuje, jest pewnikiem, nawet jeśli mają odwiedzić nas osoby, których gustów smakowych dobrze nie znamy. Za pomocą prostego składnika, który raczej każdy ma w lodówce, uczynisz z kotletów niezwykłe danie.

chleb
17.02.2020 16:32 Chleb szczęścia jest najpyszniejszy na świecie. Powinno się go robić tylko raz, ale na jednym na pewno się nie skończy

Chleb szczęścia to niesamowita potrawa, która przynosi szczęście nam i naszym bliskim. Co ciekawe, jej pozytywne działanie jest uzależniające! Gdy raz spróbujesz tego chleba, będziesz przyrządzać go już regularnie. Jego przygotowanie wymaga jednak trochę czasu. Chleb watykański to oprócz pysznego dania sposób na szczęście. Według historii, jego pochodzenie jest przypisywane okolicom Watykanu, istnieje też teoria, że przepis pochodzi z zakonu amiszów. Tak czy inaczej, ideą tego pieczywa jest dzielenie się zaczynem ciasta z rodziną i sąsiadami. Ma to wszystkim przynieść szczęście!

placki ziemniaczane
17.02.2020 13:21 Placki ziemniaczane nabiorą jeszcze więcej smaku, gdy dodasz jeden składnik. Tak kremowe, że rozpływają się w ustach

Placki ziemniaczane to proste i lubiane danie, które znają wszyscy. Jeżeli mamy ochotę unowocześnić ich tradycyjną wersję, wystarczy, że dodamy tylko jeden składnik. Dzięki niemu nasza potrawa nabierze jeszcze więcej w smaku i będzie wręcz rozpływać się w ustach! Potrawy znane z tradycyjnej kuchni polskiej, które przez lata serwowały nam nasze babcie, dziś zyskują zupełnie nowy wymiar. Wzbogacane o kolejne składniki zaskakują smakiem. Teraz nawet placki ziemniaczane mają swoją nowatorską wersję. Są wyjątkowo pyszne a wystarczy dodać do nich tylko jeden składnik! Tradycyjne placki ziemniaczane Tradycyjne placki ziemniaczane nie są zbyt wyszukanym daniem. Choć niemal każdy z nas zachwyca się ich smakiem, raczej mało kto zdecydowałby się na podanie ich jako przystawki czy finger foodów na przyjęciu w swoich przytulnych czterech kątach. Aby zrobić tradycyjne placki ziemniaczane, przygotujmy ziemniaki, mąkę, cebulę, jajko oraz przyprawy. Jeżeli jednak chcemy, by spod naszej ręki wyszła wyszukana przekąska, wystarczy urozmaicić je o jeden składnik. Goście będą zachwyceni. Możesz być pewna, ze tak kremowych i rozpływających się w ustach placuszków nigdy nie kosztowali. Dowiedziała się o zdradzie męża i pojechała do jego pracy. Finału nikt nie mógł przewidzieć Kobieta ważyła 490 kilogramów. Wydarzyło się najgorsze, zdjęcia odbierają mowę Placki ziemniaczane z mozzarellą Placki ziemniaczane z mozzarellą to tajemnica skradzionego podniebienia. Właśnie dzięki temu włoskiemu serowi, zrobisz przepyszne placuszki. var block_td_uid_2_63c68da3cfe33 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68da3cfe33.id = "td_uid_2_63c68da3cfe33"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"167393","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68da3cfe33); Nie żyje znany aktor. O śmierci poinformowała rodzina, miał tylko 35 lat Karina Sulich - 17 lutego 2020 0 Przepis na placki ziemniaczane z mozzarelą Placki ziemniaczane to proste i lubiane danie, które znają wszyscy. Jeżeli mamy ochotę unowocześnić ich tradycyjną wersję, wystarczy, że dodamy tylko jeden składnik. Dzięki niemu nasza potrawa nabierze jeszcze więcej w smaku i będzie wręcz rozpływać się w ustach! Potrawy znane z tradycyjnej kuchni polskiej, które przez lata serwowały nam nasze babcie, dziś zyskują zupełnie nowy wymiar. Wzbogacane o kolejne składniki zaskakują smakiem. Teraz nawet placki ziemniaczane mają swoją nowatorską wersję. Są wyjątkowo pyszne a wystarczy dodać do nich tylko jeden składnik! Tradycyjne placki ziemniaczane Aby zrobić tradycyjne placki ziemniaczane, przygotujmy ziemniaki, mąkę, cebulę, jajko oraz przyprawy. Jeżeli jednak chcemy, by spod naszej ręki wyszła wyszukana przekąska, wystarczy urozmaicić je o jeden składnik. Goście będą zachwyceni. Możesz być pewna, ze tak kremowych i rozpływających się w ustach placuszków nigdy nie kosztowali. Dowiedziała się o zdradzie męża i pojechała do jego pracy. Finału nikt nie mógł przewidzieć Kobieta ważyła 490 kilogramów. Wydarzyło się najgorsze, zdjęcia odbierają mowę Placki ziemniaczane z mozzarellą Placki ziemniaczane z mozzarellą to tajemnica skradzionego podniebienia. Właśnie dzięki temu włoskiemu serowi, zrobisz przepyszne placuszki. var block_td_uid_2_63c68da3cfe33 = new tdBlock(); block_td_uid_2_63c68da3cfe33.id = "td_uid_2_63c68da3cfe33"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.atts = '{"limit":"1","sort":"","post_ids":"167393","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"","category_ids":"","custom_title":"","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"","header_text_color":"","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"Wszystko","color_preset":"","border_top":"","class":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand","tdc_css_class_style":"td_uid_2_63c68da3cfe33_rand_style","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.block_type = "td_block_13"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.post_count = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.found_posts = "1"; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.header_color = ""; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.ajax_pagination_infinite_stop = ""; block_td_uid_2_63c68da3cfe33.max_num_pages = "1"; tdBlocksArray.push(block_td_uid_2_63c68da3cfe33); Nie żyje znany aktor. O śmierci poinformowała rodzina, miał tylko 35 lat Karina Sulich - 17 lutego 2020 0 Przepis na placki ziemniaczane z mozzarelą 200 g ziemniaków 100 g mozzarelli 2 łyżki pietruszka 2 łyżki szczypiorku 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 jajko Bułka tarta Ziemniaki gotujemy i ugniatamy na purée. Dodajemy do nich drobno pokrojoną mozzarellę, pietruszkę, szczypiorek, mąkę pszenną, pieprz, sól oraz jajko. Wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy nasze placki ziemniaczane, a następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju roślinnym, na złoto z obydwu stron. W taki łatwy sposób możemy urozmaicić nasze placki ziemniaczane. Jeżeli chcemy by były one jeszcze bardziej wykwitne, połóżmy na nich gęstą śmietanę i plasterek wędzonego łososia. Nikt się nie oprze takiej przekąsce!

13.02.2020 22:15 Dzieci domagają się hamburgerów? Zapomnij o fast foodzie, w domu zrobisz dużo lepsze. Wystarczy zwrócić uwagę na kilka rzeczy

Hamburgery wcale nie muszą być niezdrowe. Jedno z ulubionych dań dzieci z łatwością przyrządzisz w domu. Koniec z fast foodami! Jeżeli zwrócisz uwagę na te kilka rzeczy, twój burger stanie się prawdziwym, kuchennym arcydziełem. Roztopiony ser na pysznym, wołowym kotlecie z listkiem sałaty, a wszystko to w chrupiącej, idealnie przypieczonej bułce obsypanej sezamem. Hamburgery – kto z nas ich nie lubi? Wbrew powszechnej opinii, burger nie musi być kojarzony z niezdrowym fast foodem. Ten przepis to sekret na pyszne hamburgery zrobione w domowym zaciszu. W końcu sporządziła go sama Magda Gessler! Jeżeli zwrócisz uwagę na te kilka rzeczy, już nigdy nie będziesz chciał zjeść burgera na mieście. Domowe hamburgery Domowe hamburgery to idealna, o wiele zdrowsza alternatywa dla propozycji serwowanych w popularnych fast foodach. Jak we własnej kuchni przyrządzić wyśmienitą gwiazdę amerykańskiej kuchni? Przepis na hamburgery Magdy Gessler Przepis na hamburgery Magdy Gessler to receptura, dzięki której otrzymamy cztery prawdziwie amerykańskie burgery. Co będziemy do nich potrzebować? Składniki: Pół kilo wołowiny 1 cebula 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżeczki musztardy z Dijon 2 łyżki sosu chili Prażona cebulka 4 plastry sera 4 bułki Pieprz, szczypta suszonego imbiru Sałata, pomidory, cebula Ketchup, majonez, musztarda Wykonanie: Posiekaną cebulę mieszamy ze zmielonym mięsem, sosem chili, imbirem, pieprzem, musztardą i sosem Worcester. Wyrabiamy na gładką masę i dodajemy prażoną cebulkę. Formujemy cztery burgery i grillujemy lub obsmażamy na patelni około 5-6 minut z każdej strony, w zależności od preferowanego stopnia wysmażenia. Pod koniec kładziemy na kotletach po plastrze sera, aby rozpuścił się na mięsie. Opiekamy bułki i smarujemy je majonezem. Na spodzie układamy kolejno sałatę, a na niej kotlet. Smarujemy musztardą i ketchupem. Następnie kładziemy pomidora oraz cebulę i przykrywamy bułką posmarowaną od spodu majonezem. Przepis na hamburgery Magdy Gessler nie wydaje się trudny. Aby stworzyć prawdziwy raj dla podniebienia, nie wolno zapomnieć o kilku rzeczach, które zdradziła mistrzyni kuchni! Dziewczyna zrobiła zdjęcie dla chłopaka. Spojrzała na ekran i zauważyła, że ktoś za nią stoi Kim jest najpiękniejsza polska gangsterka, Magdalena Kralka? Poszukuje jej policja i Interpol Tajemnica idealnego burgera Tajemnica idealnego burgera to zaledwie kilka rzeczy, o których zawsze musimy pamiętać. Po pierwsze pamiętaj, że produkty muszą być najlepszej jakości a mięso powinno zmielić się własnoręcznie w domu. Po drugie, aby uzyskać prawdziwe, amerykańskie hamburgery użyj sera cheddar. Po trzecie, kiedy wymieszasz mięso ze składnikami, dodaj do niego odrobinę zimnej wody, gdyż zwiąże ona kolagen w mięsie. Natomiast kiedy zabierzesz się za bułki, opiekaj je tak, by podawane były wciąż ciepłe i chrupiące. Jeżeli będziesz tego trzymać, twoje dzieci już nigdy nie poproszą cię o hamburgery z fast fooda! ZOBACZ ZDJĘCIA: Fot. Joshua Kantarges, Unsplash Domowe hamburgery potrafią być naprawdę pyszne. Zadbaj o świeże, dobrej jakości mięso. Fot. Fábio Alves, Unsplash Na koniec grillowania lub smażenia, ułóż na mięsie ser, aby lekko się stopił. Fot. Jonathan Borba, Unsplash Burgery najlepiej smakują z domowymi frytkami i sałatką coleslaw. ZOBACZ TEŻ: Sekretny eliksir na włosy za kilka złotych. Sposób, który odkryto przez przypadek Menadżer Adele skomentowała zdjęcie Kingi Rusin. Dwa słowa wystarczyły Kotlety z grzybami. Przepis tak nieziemski, że twoja rodzina będzie się ich domagać codziennie źródło: ofemin.pl

kotlety z grzybami
13.02.2020 14:21 Kotlety z grzybami. Przepis tak nieziemski, że twoja rodzina będzie się ich domagać codziennie

Kotlety z grzybami to danie, które pokocha twoja rodzina i przyjaciele. Jeśli znów usłyszysz prośby o kotlety, przygotuj mięsne danie według nowego przepisu. Przez wielość składników odczarowujemy mięsne dania i próbujemy nowych smaków. I niech nie zrazi cię marudzenie, że ktoś nie lubi grzybów, w tym przypadku smakują inaczej niż zwykle! Kotlety z grzybami to danie, które pokochają fani grzybów, mięsa i… ziemniaków. Dlatego zamiast dodatków w postaci klasycznych ziemniaków pomyśl o ulubionej surówce. To w zupełności wystarczy, żeby dopełnić to danie.

ziemniaki
12.02.2020 14:26 Ziemniaki przyrządzone w podany sposób to prawdziwy hit. Twoja rodzina nie będzie chciała jeść nic innego

Ziemniaki to warzywo, które jest świetne samo w sobie, ale w kuchni jest raczej używane jako dodatek do głównych dań. Na pewno przejadły wam się ziemniaczane purée albo frytki. Prezentujemy świetny, innowacyjny przepis na ziemniaki, który trochę odmieni sposób jego przygotowania. Ziemniak w połączeniu z tłuszczem doskonale chłonie przyprawy, a te decydują o całym jego wyjątkowym smaku. Taki dodatek odmieni każde danie, nawet to najbardziej klasyczne.

produkt
12.02.2020 12:26 Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed popularnym produktem. Każdy może mieć go w kuchni

Produkt, który każdy może mieć w swoim domu, może być skrajnie niebezpieczny. Lepiej zapoznaj się z ostrzeżeniem sanepidu, zanim zaczniesz takiego używać. Warto też przeczytać inne zastrzeżenia inspektoratu, szczególnie jeśli w domu są dzieci lub osoby starsze. Ten popularny produkt może znajdować się u każdego. Lepiej więc zastosować się do zaleceń i przejrzeć zawartość domowych półek w kuchni, bo może codziennie, nieświadomie go używacie.

córka
10.02.2020 19:33 Kotlety schabowe w nowoczesnej formie. To prawdziwy hit, w którym szybko się zakochasz

Kotlety schabowe w klasycznej wersji nie budzą już takiego zachwytu jak kiedyś. Możesz porzucić nudną wersję tego dania i zasugerować się innowacyjnym przepisem. Bądź pewna, że niedzielny obiad odbędzie się bez grama grymasu, bo wszyscy będą tonąć w zachwycie! Kotlety schabowe zazwyczaj mają dobry smak sam w sobie, odrobina soli i pieprzu, panierki i obiad gotowy. Jednak każdy z nas dobrze zna tę wersję obiadu. Czas zerwać z tą nudą i zaproponować rodzinie, przyjaciołom lub ukochanemu, kotlety, które będą jeszcze długo wspominać.

Ser
10.02.2020 10:50 Ser, który zrobisz w domu w 20 minut. Potrzebne ci są tylko 3 składniki

Ser to jeden z podstawowych składników naszej codziennej diety. Okazuje się, że bez problemu możemy przyrządzić go samodzielnie w domu. Jego wykonanie zajmuje zaledwie 20 minut! Co więcej, potrzebne są tylko 3 składniki, które każda z was z pewnością ma swojej kuchni. Jak zrobić ser? To prostsze niż mogłoby się wydawać. Ser żółty to ulubiony produkt spożywczy Polaków. Nic dziwnego. Wędrując sklepowymi uliczkami, naprawdę ciężko jest oprzeć się kremowemu serowi z dużymi dziurami. Zróżnicowanie smaków, kolorów i konsystencji sprawia, że wybór ulubionego, który do czerwoności rozgrzeje nasze kubki smakowe, wydaje się niemożliwy. Właśnie dlatego najlepiej jest przyrządzić go samodzielnie w zaciszu domowym. Będzie nie tylko pysznie i zdrowo, ale również… ekonomicznie! Brzmi zachęcająco, prawda?